Miért nem terjednek az Iszlám (nem arab, hanem az egész iszlám) világba a szekták (Jehova, Mormon, Hit Gyülekezete, Krisna, Szcientológia)?
Ezek a szekták tényleg nem terjednek. De...
De vannak helyettük más szekták. És voltak is, már a középkorban is, pl. az aszasszinok, és ma is számtalan szekta van a muzulmán világon belül (ehhez vallástörténész kéne, én is tanultam, de nem káptalan a fejem, viszont az biztos, h az iszlám világ sem olyan egységes mint amilyennek tűnik)
Mert ott nem védi őket a békés, demokratikus, jogszolgáltatásra épülő neoliberális rendszer. (Ha jól sejtem megölnék az összeset mielőtt becsöngetne az első ajtón öltönyben, mosolyogva.)
Meg persze azért is, mert nem olyan jó üzlet a szegényebb helyeken hülyíteni az embereket.
Igen, a krisna, és Szcientológia a is egy keresztény vallás... :)
Tényleg! Hát te milyen okos vagy!
Szcientológia nem épp keresztény, de elég nagy ökörség.
A muszlim vallásnak is megvannak a maga irányzatai háborúznak is miatta eleget. Szóval ha egymás lövik egy hiten belül, mit tennének a keresztény jellegű irányzatokkal? Na ezért nem terjed.
Erre a magyarázat az lehet, hogy az iszlám világ konzervatívabb, tradicionálisabb, ennél fogva az emberek nincsenek annyira elhülyítve, szemben a nyugati típusú "demokráciáknál", a fogyasztói társadalomban.
Az ilyen szekták tudják, hogy az iszlám világban nem nagyon tudnának megélni, az embereket kötik a tradíciók, ami ez esetben jó dolog, mert megvédi őket attól h kihasználják őket ezek a szekták.
Első válaszoló voltam
"keresztlny jellegű szektákat írtam"
Az oké h a mormon ilyen, de pl. a krisnásoknak közük sincs a kereszténységhez, ahogy a scientológiának sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!