Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem terjednek az Iszlám...

Miért nem terjednek az Iszlám (nem arab, hanem az egész iszlám) világba a szekták (Jehova, Mormon, Hit Gyülekezete, Krisna, Szcientológia)?

Figyelt kérdés
Megfigyeltétek?
2010. máj. 24. 23:34
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
68%

Ezek a szekták még a keresztény világban sem terjednek. Csak úgy tűnik.

Ha mondjuk a Jehovákat nézed Magyarországon 7000 aktív tagjuk van, az össz létszámuk is 23 ezer. És már vagy 20 éve megjelentek nálunk. Lehet így soknak tűnik, de ha a tízmilliós lakoshoz nézed, akkor elenyésző a számuk.

A többi még hátrébb kullog a listán.

Nem is beszélve hogy annó a reformáció idején Magyarország lakossága pár év alatt 90%-ban református hitre tért át. Na arra a vallásra már mondanám, hogy gyorsan terjed, de ezekre a szektákra nem.

Az Iszlám világban pedi nyilván nem is terjedhetnek, mert nem sok iszlám ország van ahova ki-be járhatnának az emberek. Ez egy nagyon zárt világ.

2010. máj. 27. 20:34
 22/44 anonim ***** válasza:
45%
Azért, mert annyira az ördög bűvkörébe vannak, hogy nehéz nekik kiszakadni belőle. Mert ugye a sátán Világosság angyalának változtatta át magát, így az iszlám világban is erősen jelen van, de az Úr többekhez szól, sokan térnek meg Jézushoz!
2010. máj. 27. 22:56
 23/44 anonim ***** válasza:
55%
Látszik a kérdésedböl hogy abszolut nem érted a vallásokat.Először is amiket te itt felsoroltál,kivétel nélkül egyik sem szekta....szekta azt jelenti hogy egy vallásrol levállt kisebb csoport(a szo önmagában pejorativ kijelentés,márcsak azért is mert ha aszt mondjuk szekta,arra célzunk olyan ember csoport ami ember elleneségre törekszik vagy ösztönöz,manipulácio vagy bármi álltal mondjuk öngyilkosságra sarkall)A fentiek közul én ugy tudom,és nem hiszem hanem tudom h egyik se csinál ilyet.Menj végig rajta és te is meglátod.Jehova-a paradicsomot keresik,hirdetik-de nem bántanak,Hit gyulekezete-minden vasárnap összegyulnek,de senkit se sértenek vele,szcientologia-ha már olvastál töluk könyvet akkor tudod hogy nem forradalmarok,hanem az emberi butasag ellen kuzdenek,hogy masok tudatosabbak legyenek-lásd drogok,pszichodrogok.Krisna-ul egész nap egy kis faluban és imát mormol.És honnan tudod hogy nem terjed?Mert én nem igy látom és tudom.Abszolut nem tettél különbséget köztuk,de hat ha azt sem tudod miröl beszélsz,olyan kérdést sem tudsz feltenni,ami valoban megválaszolhato.Azt hogy ezek nem szekták nem én mondtam,de egy valodi vallási tanulmányozo,aki minden egyes vallást megnézett már ezek közül,vagy tanulmányozta könnyen elmagyarazza neked,hogy miért is.En azt tanácsolom neked nézz jobban utána dolgoknak,ne higyj el mindent amit az emberek egymásra dobálnak.Akkor a kérdesed is ugy fog tunni h amit kérdezel ahoz legalább picit értesz.
2010. máj. 28. 12:10
 24/44 anonim ***** válasza:
60%
szekta a ku klux klán,annak nézz utána-és talán megérted
2010. máj. 28. 13:04
 25/44 anonim ***** válasza:
61%
Nem értek egyet az előttem lévővel, a Jehova tanúi, a Mormonok és a Hit Gyülekezete egyik sem külön vallás, hanme a kereszténységből levált szekta. A krisna és a Szcientológia azok külön vallások (már ha lehet az utóbbit vallásnak nevezni).
2010. jún. 1. 12:53
 26/44 anonim ***** válasza:
31%
ÉN MEG nem értek egyet az előttem lévővel, a Jehova tanúi, SZEKTA a Mormonok SZEKTA, a krisna SZEKTA és a Szcientológia SZEKTA .
2010. jún. 1. 16:31
 27/44 A kérdező kommentje:
Erdekesek a valaszok, de latszik, hogy sokan nincsenek tisztaba a tenyekkel...
2010. jún. 4. 20:32
 28/44 anonim ***** válasza:
31%

Kedves Kérdező!

Én Jehova Tanúja vagyok.

Ott is terjednek, csak mi sem tudjuk mekkora mértékben, ugyanis ezekben az országokban nem elfogadott (bejegyzett) vallás az erős diktatúra miatt. Ezért pontos adatokat sem lehet tudni.

De a fenti hozzászólások némelyikét kiigazítandó, hogy pontos adatokkal szolgáljunk, Magyarországon 2009-ben 23706 fő Jehova Tanúja aktívan tevékenykedett. A világméretű jelentés szerint 2009-ben, hivatalosan (tehát bejegyzett vallásként) 236 országban több mint 7 millió tevékeny Tanú volt. Ezen kívül naponta, átlagosan közel ezren keresztelkednek meg Jehova Tanújának. Hogy ez mekkora növekedés azt mindenki maga döntse el. ;)

Ez a hivatalos weboldalunk:

[link]

Üdvözlettel: Attila

2010. jún. 15. 10:04
 29/44 anonim ***** válasza:
95%

De azért ezeket a számokat a világon 7 millió Tanú viszonyítsuk már azokhoz a számokhoz, hogy New York lakossága 18,5 millió fő, Tokió 35,3 millió fő. És csak két metropoliszt emeltem ki. És New York, Brooklyn negyede a központ, tehát mégha az összes tanú odakoncentrálódna sem lenne meg a többség csak 37%. Úgyhogy kijelenthetjük jelentéktelen számról beszélünk, ami önmagában TŰNIK csalókának, nagy számnak.

Pláne ha mondjuk Lutherhez, Kálvinhoz hasonlítjuk akik alig pár évtized alatt országokat térítettek át katolikus vallásról. Magyarországon is pár évtized alatt a lakosság 90%-a lett református.

2010. jún. 16. 12:44
 30/44 anonim ***** válasza:
95%
Ja, ez csak iylen öndicsétő-triumfáló "szorgos népünk győzni" fog szektás buzgalom.
2010. jún. 16. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!