Miért nem terjednek az Iszlám (nem arab, hanem az egész iszlám) világba a szekták (Jehova, Mormon, Hit Gyülekezete, Krisna, Szcientológia)?
Se krisna, se szcientológia nem keresztény jellegű szekta!
Az hogy én vallást írtam szekta helyet, az már nem változtat a lényegen! De mikor már elküldtem tudtam, hogy elírtam, és hogy bele fogsz kötni! Gondolkozzál már!
Se krisna, és a szcientológia keresztény jellegű szekta???
Megint elírtam bazz...
A krisna, és a szcientológia keresztény jellegű szekta???
Régen nálunk ott volt az Inkvizíció, amely a problemát megoldotta... Nálunk a vh-k általi imperializmus-kommunizmussal a konzervatív államok helyére liberális lépett.
Német Birodalom az Imperium Romanum Sacrum egyik örököse volt, a zászlaján is ott volt az a tipikus kereszt.
A Magyar Királyság katolikus "marianista" ország volt, amely szintén római-német hatalom által jött létre állama.
A Habsburgokat is szentesítette a pápa.
A Lengyel-Kir. erősen katolikus állam volt, szintén katolikus államalapítással.
A konzervatív Francia-Királyság, amely a felvilágosodástól dőlt össze, az is a Frank nyugati-keresztény államalapítása volt.
stb.
Ezek helyére jöttek létre a "demokratikus" országok, amelyek már liberális eszméket hordoznak magukban.
De ne kívánd vissza az inkvizíciót!
----------
Az iszlámban is vannak szekták, különböző nézetek, de azok nem szakadoznak száz részre. A vallásukból adódóan egységesek, mert a Korán sokkal konkrétabb elemeket hordoz magában a hitéletről, míg a Biblia inkább történetek által tesz a hitünkről tanúságot, de nekünk kell elmélkednünk, az Úr mit akar tőlünk.
Mivel a Biblia nem konkrét, mint a Korán, (mert a Koránt lehet a muzulmán tradíciókat összeegyeztetni, mert a Korán konkrétan kimondja, hogy csináld ezt, csináld azt;), az Ószövetség pedig nem nekünk, keresztényeknek, hanem a zsidóknak szól. Jézus pedig igen keveset beszél, milyen hagyományokat, szertartásokat tartsunk, inkább az Ószövetség hiányairól, megújításáról, az életről, és Istenről beszél; A katolikus hagyományok nem bibliai konkrétumokból, hanem következtetésekből, és persze a protestáns vallásoktól igen kétségbe vont Szent Hagyományból táplálkoznak. Ezért sokkal kétségbe vonhatóbb a katolikus hagyomány, mint az iszlám hagyomány. Ezt vonták a protestánsok kérdőre.
De, terjednek, csak titokban, mert kivégzik az embereket, ha áttérnek! Ugyanilyen rossz a helyzet Kínába, van róla egy film is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!