Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem terjednek az Iszlám...

Miért nem terjednek az Iszlám (nem arab, hanem az egész iszlám) világba a szekták (Jehova, Mormon, Hit Gyülekezete, Krisna, Szcientológia)?

Figyelt kérdés
Megfigyeltétek?
2010. máj. 24. 23:34
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

Se krisna, se szcientológia nem keresztény jellegű szekta!

Az hogy én vallást írtam szekta helyet, az már nem változtat a lényegen! De mikor már elküldtem tudtam, hogy elírtam, és hogy bele fogsz kötni! Gondolkozzál már!

Se krisna, és a szcientológia keresztény jellegű szekta???

2010. máj. 25. 14:14
 12/44 A kérdező kommentje:

Megint elírtam bazz...

A krisna, és a szcientológia keresztény jellegű szekta???

2010. máj. 25. 14:16
 13/44 anonim ***** válasza:
82%
Valószínűleg annak lehet némi köze hozzá, hogy aki egy muszlimot áttérít azt kivégzik. Ez a törvény. Ennek ellenére vannak keresztyén gyülekezetek, csak földalatti mozgalomként.
2010. máj. 25. 15:09
 14/44 anonim ***** válasza:
91%

Régen nálunk ott volt az Inkvizíció, amely a problemát megoldotta... Nálunk a vh-k általi imperializmus-kommunizmussal a konzervatív államok helyére liberális lépett.

Német Birodalom az Imperium Romanum Sacrum egyik örököse volt, a zászlaján is ott volt az a tipikus kereszt.

A Magyar Királyság katolikus "marianista" ország volt, amely szintén római-német hatalom által jött létre állama.

A Habsburgokat is szentesítette a pápa.

A Lengyel-Kir. erősen katolikus állam volt, szintén katolikus államalapítással.

A konzervatív Francia-Királyság, amely a felvilágosodástól dőlt össze, az is a Frank nyugati-keresztény államalapítása volt.

stb.

Ezek helyére jöttek létre a "demokratikus" országok, amelyek már liberális eszméket hordoznak magukban.

De ne kívánd vissza az inkvizíciót!

----------

Az iszlámban is vannak szekták, különböző nézetek, de azok nem szakadoznak száz részre. A vallásukból adódóan egységesek, mert a Korán sokkal konkrétabb elemeket hordoz magában a hitéletről, míg a Biblia inkább történetek által tesz a hitünkről tanúságot, de nekünk kell elmélkednünk, az Úr mit akar tőlünk.

Mivel a Biblia nem konkrét, mint a Korán, (mert a Koránt lehet a muzulmán tradíciókat összeegyeztetni, mert a Korán konkrétan kimondja, hogy csináld ezt, csináld azt;), az Ószövetség pedig nem nekünk, keresztényeknek, hanem a zsidóknak szól. Jézus pedig igen keveset beszél, milyen hagyományokat, szertartásokat tartsunk, inkább az Ószövetség hiányairól, megújításáról, az életről, és Istenről beszél; A katolikus hagyományok nem bibliai konkrétumokból, hanem következtetésekből, és persze a protestáns vallásoktól igen kétségbe vont Szent Hagyományból táplálkoznak. Ezért sokkal kétségbe vonhatóbb a katolikus hagyomány, mint az iszlám hagyomány. Ezt vonták a protestánsok kérdőre.

2010. máj. 25. 15:41
 15/44 anonim ***** válasza:
62%

Olvasnivaló Jehova tanúiról:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 26. 06:11
 16/44 anonim ***** válasza:
94%
talán azért mert ha hozzád becsenget egy jehova tanúja, legfeljebb rácsapod az ajtót. namost egy tálibok lakta vidéken...
2010. máj. 26. 06:51
 17/44 A kérdező kommentje:
Ezt a sok őrült szektát...! A legtöbb gagyi amerikai... látszik is rajta!
2010. máj. 26. 09:48
 18/44 anonim ***** válasza:
67%
A válasz nagyon egyszerű. A muzulmánok hisznek is az istenükben, nem úgy mint az európai kultúrkörben. Itt max idegesítő egy hittérítő számodra, de egy muzulmán lévén hisz az istenében, egy utolsó senkiházi hitetlen kutyának tekinti az ilyen idiótákat. Igazából, ahol komolyabban tartják magukat a tradíciók, ott jól meg is verik, vagy akár meg is ölik az ilyeneket.
2010. máj. 26. 11:49
 19/44 anonim ***** válasza:
71%

De, terjednek, csak titokban, mert kivégzik az embereket, ha áttérnek! Ugyanilyen rossz a helyzet Kínába, van róla egy film is:

[link]

2010. máj. 26. 20:22
 20/44 anonim ***** válasza:
81%
Nemcsak muzulmán vidéken nem terjednek. Például Észak-Koreában sem.
2010. máj. 27. 09:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!