Mikor jönnek már rá az emberek, hogy a Hit Gyülekezete egy agresszív, kizsákmányoló, tagjai elvakult hitére építő hamis szekta, és a vezetőit csak a pénzéhség hajtja?
Kedves Kérdező!
Nos pontosítanék de érdekes ,hogy téged is pont ez ütött szíven nem pedig az a sok hülyeség amit az előbb leírtak.Az egyház az tanítja,hogy aki üdvösséget nyer azok a megdicsőült egyház tehát a katolikus egyház tagjai is lesznek mivel Krisztus egy egyházat alapított.Nem kell félreértened ezért fel is hozok egy példát.Aki református vagy buddhist vagy evangélikus stb.. az is üdvözülhet-ezt tanítja az egyház- viszont ha üdvözül akkor a katolikus egyház tagjává válik.Mert csak egy egyház van a mennyországban.Jól is nézne ki ,hogy ha pártoskodások lennének ott is.
"a megdicsőült egyház tehát a katolikus egyház..." Na pontosan ezt a tömjénezést utálom az egészben. Ki jelentette ki, hogy a katolikus egyház AZ egyház? Milyen jogon vitatod el a többitől, hogy ők is lehessenek a "megdicsőültek"? Nem kötözködöm, csak ezek a kijelentések (nem csak a tieid) tele vannak logikai bukfencekkel, amit az egyházak hajlamosak elfelejteni. Egyébként félig ateista vagyok, tehát nem kötődöm egyikhez sem igazán, mielőtt valaki azt gondolná, hogy direkt támadom bármelyiket.
Az én meglátásom szerint ha van isten, akkor csak egy van, és minden egyház ugyanazt imádja, csak különböző neveken. És ez így van rendjén.
Kedves Kérdező
Mindegyik egyház saját magukat tartsák a hit őrének. Ha viszont ez mondaná akármelyik egyház,hogy hát nem mi vagyunk az igazi hit őrei akkor már elveszne a bizalom. A hit az a bizalomra épül és ha a bizalom megszűnne akkor eluralkodna a kétely és kilépnének az egyházból. Ezért még ha szándékosan tudják is azt,hogy a tanításuk egy része tévedés azt életbe be nem vallanák. Viszont számomra a katolikus egyház a hit őre. Másoknak lehet ,hogy ezzel kapcsolatban más a véleményük én tiszteletben tartom az ővéiket csak az ahogy olvasgattam egy két hozzászólást az a tapasztalatom,hogy egyesek ezt kevésbé tartják tiszteletben. Ugyanakkor én viszont nem akarlak meggyőzni állításom helyességéről-ami nem is baj- de azért leírom,hogy miért gondolom így. Kezdeném azzal,hogy a katolikus szó az magában azt jelenti ,hogy egyetemes, általános. Görög szó egyébként és az első keresztények is használták ezt a szót és mind az Apostoli és mind a Niceai-Konstantinápolyi hitvallásba bekerült. És még a protestáns egyházaknál „egyetemes Anyaszentegyházat” mondanak addig a katolikusok „katolikus Anyaszentegyházat” .( Tehát ők is hisznek a „katolikus Anyaszentegyházban”). A reformáció nem is azért jött létre ,hogy új egyházakat alapítsanak hanem azért ,hogy a katolikus egyházat megreformálják. Mivel a történelem bebizonyította,hogy ez kisebb nagyobb sikerek ellenére sem valósult meg ez a törekvése a hitújítóknak ezért szakadt ketté a kereszténység protestáns és katolikus részre(és persze ne felejtsük ki a görögkeleti egyházat sem de annak a szkizmának csak is politikai okai voltak ) . A neoprotestáns egyházak (ilyen pl. a Hit Gyülekezete) pedig már inkább a protestáns egyházakat szeretnék megújítani. Most a katolikus és a protestáns egyházak törésvonalait nem szeretném részletesen megírni-mert annak társadalmi, politikai vetülete is van- csupán a leglényegesebb tőrés vonalról magáról a hit forrásairól írnék. A protestáns teológia szerint a hit forrása csupán a Szentírás(sola scriptura) ezzel szemben a katolikus teológia szerint-de nem csak az hanem az anglikán egyház bizonyos ágai, a keleti kereszténység és még jó pár ötödik században kivált egyház- is azt tanítja,hogy a hitnek két forrása van a Szentírás és a Szenthagyomány. Én azért fogadom el a katolikus álláspontot-részint mert ilyen környezetben születtem bele- mert a Szenthagyomány ad bíztosítékot az evangéliumok és az apostoli levelek hitelességéről is. Szent Lukács evangéliumában sincs az megírva,hogy egy sugalmazott mű hanem akár magánlevélként is fölfoghatnánk amit Teofilnak gyüjtött össze. De még Pál apostol leveleiben sem sincs az megírva expressis verbis legyen benne a Bibliában. De írok más valamit már az első századokban is rengeteg sok apokrif írás jelent meg ezek természetesen nem kerültek bele a Szentírásba mert az egyházatyák a Szenthagyomány útján tudták ,hogy mely könyvek istenileg sugalmazottak.Az egyház bűneit természetesen elismerem de szerintem "dogmatikailag X. Leónak volt igaza, történetileg Luther Mártonnak" A kétely a bölcsesség kezdete tehát nem baj,hogy kételkedsz Isten létezésében mert keresed az igazságot de inkább agnosztikus vagy mint ateista:).Az utolsó mondatoddal egyet értek bár érdekes módon minden vallás hisz Istenben.
Kedves Hozzászólók!
A párom sok éve kíséri figyelemmel az A*V adásait és egy párszor el is ment a gyülekezet összejöveteleire.
Teljes egyetértésben éltünk, tiszteletben tartva egymás nézeteit és kikérve véleményét a másiknak, minden esetben.
A változás aztán hirtelen következett be:
Bejelentette, hogy egy időre elköltözik közös otthonunkból, mert Jézus az aki az Ő teljes lényét kitölti.
Mire hazaértem láttam, minden holmiját összeszedte, a lakást kipakolta a közösen megtakarított pénzünket is hozzácsapta a poggyászához.
Természetesen nem hibáztatom semmiért sem, nem Ő az véleményem szerint aki ezt cselekedte, hanem aki ERRE a lépésre felbuzdította.
Most ott tartok, hogy megpróbálom követni, ezen a szálon felgöngyölíteni a tettei motivációját, és legalább megérteni.
Nem akarom megváltoztani a döntésében, mert Ő sem tenne -tett- ilyet, hanem csak megérteni szeretném.
Félek nem fog sikerülni, túlságosan begyepesedett vagyok már ehhez, de megpróbálom!
Köszönöm, hogy elolvastátok!
:(
Én Muszlim vagyok, és soha nem tudnék így bánni senkivel...
Ennyire vagyunk mi, Miskolci Hit Gyülekezetesek kizsákmányolóak:
Persze erre is lehet valami szép kerek "leleplező" választ adni, ami azt bionyítja, hogy mégiscsak mi vagyunk az ördög, dehát ez van... :)
Ja, Németh Sándor mocskos népírtónak titulálására reagálva bekopiznék ide pár sort az oldal szabályzatából:
A gyűlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért, vállalkozásod, weboldalak reklámozásáért, trágárkodásért, rasszista írásokért, több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történő végigspameléséért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!
Azt hiszem, ezt jelenteni fogom. Legalább az is kiderül, mennyire áll oda az oldal a saját szava mögé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!