Mikor jönnek már rá az emberek, hogy a Hit Gyülekezete egy agresszív, kizsákmányoló, tagjai elvakult hitére építő hamis szekta, és a vezetőit csak a pénzéhség hajtja?
Személyesen ismertem pl.egy olyan hölgyet,aki a villanyszámla árát dobta a gyűjtőbe,és leszerelték az óráját.Meg olyat is,aki normálisként ment a gyülibe,de praktizáló elmebetegként végezte.
Olyat nem ismerek,aki a gyülitől egy forintot is kapott volna csak úgy.
Akkor hozzád lehet, hogy még nem jutott el az árvízkárosultak, vagy az erdélyi magyarok híre, akik kamionszámra kapták és kapják a konzervet, ruhát, stb.
"Csak úgy" persze senki sem kap se pénzt, se mást, olyat én sem ismerek.
Egyébként szerintem csak az anyagiakhoz való beteges és kényszeres magyar mentalitásunkkal van baj - és talán sok dologban ezért is tartunk ott, ahol tartunk.
Miért van az, hogy Amerikában a népesség 70%-a azonosul a Hit Gyülekezete-típusú közösségekkel, és nem lázad, hogy a vezetőik luxuskörülmények között élnek, mert látják mellette a társadalmi hasznosságot is?
Reinhard Bonnke, a német evangélista (akit Németországból rendesen száműztek,, mert "szektás") Afrikában hirdeti az Igét. Igaz, hogy luxuskörülmények között él, magángépe van, meg ilyenek, de az sem elhanyagolható, hogy többmillió fős istentiszteleteket tart, segélyszállítmányokat szervez, és sok száz dokumentált gyógyulás, illetve helyreállt élet köthető a nevéhez a feketék körében.
Vannak helyek, ahol ezt azért méltányolják, nem csak a nemszeretem dolgokat emlegetik állandóan...
Egyetértek az utolsóval.
Egyébként jó reklám a gyülekezetnek a segélyosztás(az sem a vezetők pénzéből,hanem a tagoktól összetarhálva).Van olyancivil szevezet,akik legalább ennyit tesznek,sokkal kevesebb emberrel a hátuk mögött.
Persze. De azoknak a civil szervezeteknek az a profilja, a Gyülekezetnek pedig nem.
Egyébként belülről, tapasztalatból tudom, hogy a Gyülekezet nem a katolikusokat utálja, hanem a történelmi katolicizmust ítéli el mélyen. És erre, lássuk be, van azért némi oka...
Általában az egész Gyülekezetre jellemző, hogy nem azonosítja az embert a bűnével.
Nem volt érdemi mondanivalója a prédikációnak? Fura ez katolikus szájból. Ha jól emlékszem, 1000 évbe telt kábé, mire a katolikus egyház hajlandó volt áttérni a latin mise celebrálásáról az anyanyelvire (mondjuk, akkor aztán sok templombajárónak ki is nyílt a szeme...). Szerintetek a latin szöveg mennyi érdemi infót tartalmazott generációk tucatjai számára...?
Én inkább az iinformáció visszatartására voksolnék, amiért a történelem minden felelős egyházi vezetője egyenként, személyesen fog számot adni Jézusnak.
És az ő számukra az tényleg nem a haver-Jézus lesz...
És új bekezdést arról már nem is nyitnék, hogy gyerekkoromban, fiatalkoromban évekig látogattam miséket, sose voltam egy hülyegyerek, de komoly, velős mondanivalót azon kívül, hogy szeressük egymást, egyszer sem hallottam. A metanoiát, ami az újszövetség sarokköve, asszem, még mindig nem hirdetik egyáltalán...
Velős mondanivaló...
Nem akarok bántani senkit, de annyi még eszembe jutott, hogy igazán tényleg abbahagyhatnánk már ezt a "tagoktól összetarhálva" című dolgot.
Melyik felekezet nem a tagjaitól "tarhál"? Miért felháborítóbb a Hit Gyülekezete fényűzése, mint a Vatikáné, vagy néhány bíboros Land Rover-je?
A Hit Gyülekezete legalább nem képmutató. Sok történelmmi felekezetben még ma is tendencia - mondjuk, nem annyira már, mint a középkorban -, hogy miközben a szegénység evangéliumát hirdetik, meg a krisztusi szegénységet - aminek mondjuk a Biblia épp az ellenkezőjéről beszél, de a katolikus egyházban olyan messze áll a legtöbb hívő a Bibliaolvasástól, mint ide Kuvait -, eközben a vezetők dőzsölnek.
És azért ez mindenhol így van.
A Hit Gyülekezete legalább a bővölködés, csodák, és gyógyulások teljes evangéliumát hirdeti, és nem csak a kiválasztott kevesek számára, hanem mindenkinek, aki nem csak vasárnapi keresztény akar lenni...
Erre számtalan élő példát láttam-látok a közvetlen környezetemben.
Nem is tudm, írtam-e már itt, hogy engem a részeg katolikus pap nem akart megkeresztelni baba koromban, mert kevesellte a jattot, és a nagyapámat nem akarták eltemetni, amíg be nem fizettünk nemtommennyi egyházadót, évekre visszamenőleg.
Merthogy számon volt tartva.
És mondjon bárki bármit: EZ A HIT GYÜLEKEZETÉBEN NINCS SZÁMOON TARTVA!!
Akkor most hol van a lehúzás, és tarhálás?
Egyszerűen csak magyar mentalitás, hogy ha azt látjuk, hogy valahol futa a szekér - anyagi, bizonyságbeli, létszámbeli, és minőségbeli gyarapodás van -, akkor egyből elkezdjünk irigykedni, és azt mondjuk, hogy ott biztos valami maffia van.
Nevetséges
Kedves előttem szóló
Általánosítasz ezért nem helyénvaló amit írsz.
Nos nem tudom hogy te mennyire voltál ott a templomokban de elég rosszul figyeltél.Minden misén olvasnak az evangéliumból szentleckét vagy olvasmányt.Azt hogy a katolikusok mennyire olvassák a Szentírást abba mennyire vagy biztos? Ki tudsz mutatni olyan statisztikát ami ezt bizonyítja?...Mellesleg nem mindent jelent az,hogy mennyire ismered a Szentírást ha a gyakorlatba nem használod.AZ USA a legvallásosabb országok egyike ahol pont olyan kis felekezetek otthona mint a Hit Gyülekezete a legtöbb bűncselekményt ott követik el(3millió börtönlakó).Ha kiforgatják a Bibliát és nem alázattal olvassák akkor a legtöbben félreértelmezik....
Sok katolikus pap sajnos unalmas beszédet mond de az biztos,hogy amit neked prédikáltak,hogy szeressük egymást gyerekek ezt a gyakorlatba nem megvalósítod meg.
Ne haragudj, de honnan tudod, hogy mit valósítok meg, és mit nem?
Mikor találkoztunk?
Nem akarok Neked bizonygatni semmit, örülök, hogy Az, akinek joga van ítéletet - vagy véleményt - mondani rólam, nem néhány fórumhozzászólásom alapján fogja megtenni...
Igen, kemény a stílusom. Ezt elismerem. És kicsit a szeretet jegyében. Mert szeretem azt a sok generációt, akiket a katolikus egyház távol tartott Istentől.
Tudom, ez sokaknak nem fog tetszeni, nem is akarnék itt vallásháborúba kezdeni, egyszerűen csak ezt gondolom.
És nem gondolnám, hogy túlzottan általánosítok. Gyerekkoromban évekig kellett járnom "szent"misékre, meg hittanra. A családom egyik ága kőkatolikus egyháztatácstag, meg ilyenek. Mellette meg isznak és paráználkodnak. Ezek a saját tapasztalataim, és eddig 3 olyan katolikus gyüleekezetet láttam, amelyeknek a tagjait személyesen is ismertem, és radikálisan kevesebb köztük az olyan átformálódott, megváltozott, újjászületett élet, mint egy református gyüliben, vagy akár a Hit Gyülekezetében.
Nem hiszem, hogy ebben a topikban én általánosítanék a leginkább.
Ja, Amerika és a bűnözés.
Akkor említsük azt a több ezer "keresztes lovagot", akik valójában kiéhezett, perverz bűnözők hordái voltak, és a történelem során többször is végigerőszakolták Európát, miközben a Szentföldet mentek "felszabadítani"...?
Mindezt a pápa égisze alatt, "Krisztus nevében".
Vagy akiket felnégyeltek, karóba húztak, elégettek, megnyúztak, mert nem vették fel a Szeretetvallást...?
Ugyan már!
A katolikus bűnözők soha nem 3 millióan voltak!
Nekem meg volt pár ismerősöm,akik a Hit Gyülekezetében lettek befordult elmebetegek.Egyikük diliházba is jutott a gyüli "jóvoltából".Mikor kezdett befordulni,segítséget kért az ottani lelkipásztoroktól,azt a választ kapta,hogy imádkozzon sokat.Addig imádkozott,míg mentő vitte el,diagnózis:paranoid skizofrénia.Szabályosan vallási őrült lett belőle.Meg akart felelni a követelményeknek,mikor úgy érezte,ez nem megy,bekattant.Semmilyen segítséget nem kapott sem elöljárótól,sem "testvértől",pedig tudtak a problémájáról.
Más ismerőseim még a saját gyerekeiknél is előbbre helyezik a gyülit,pl.a gyereknek nem vesznek ruhát,mert bedobják adománynak a gyerekre költendő pénzt.
Ja,hogy ezeket nem reklámozza a gyüli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!