Mikor jönnek már rá az emberek, hogy a Hit Gyülekezete egy agresszív, kizsákmányoló, tagjai elvakult hitére építő hamis szekta, és a vezetőit csak a pénzéhség hajtja?
Én szociológus, szociális munkás vagyok. Hadd vegyem elő egy kicsit a szakmai énemet, reagálva arra, ami viszont szerintem általánosítás.
Én ismerek kb. 400 gyülekezeti tagot. Ebből olyan 15-en vannak a „fura” emberkék, az „enyhén furától” a kicsit már antiszociálisig, vagy olyanig, aki pszichiátriai kezelésre szorul. És most legyünk őszinték: nekem a világi ismerőseim között is akad 400-ból 15 olyan ember, akire simán azt mondom, hogy nagyon fura. Pedig nem vagyok vaskalapos, kocka, vagy merev. Szóval szerintem a társadalom egy vegyes csoportjának a keresztmetszete simán ugyanezt a képet mutatja.
Ismerek viszont ezzel szemben több tucat olyan embert – magamat is beleértve -, akik a gyülekezet munkáján keresztül köszönhetik Istennek, hogy normális, emberhez méltó életet élnek. Én személy szerint éltem már át a saját testemen gyógyulásokat, amelyekre az orvos ismerőseim – elnézést a szóhasználatért – köpni-nyelni nem tudtak, azóta nem folytatom az apám alkoholista örökségét, amióta a Hit Gyülekezetébe járok, és számtalan életet láttam ezeken kívül még anyagiakban, és más területeken is kiteljesedni, illetve helyreállni.
Egy hajléktalanszállón dolgozom. Az intézmény fennállásának 15 éve alatt több ezer emberrel álltunk gondozási, illetve rehabilitációs kapcsolatban. Összesen két embernek változott meg gyökeresen az élete ezalatt az idő alatt, köztük az egyik, a legsúlyosabb gondozottunk volt, akit már a cimborái is megtagadtak, és volt, hogy naponta kétszer hozták vissza a detoxikálóból.
10 fillért nem adott volna senki az életéért.
Elkezdett a gyülekezetbe járni, helyrejött, évek óta nem iszik, és azóta van egy háza, amit évről évre gyarapít.
Az intézmény roppant büszke lenne rá, ha ezt mi értük volna el. De „sajnos” Isten volt, méghozzá a Hit Gyülekezetén keresztül, úgyhogy a kollégáim inkább úgy kezelik, mintha meg sem történt volna.
De nem kiragadott példák alapján akarok általánosítani, mint némelyek. Csak azt mondom, hogy ismerve az „őrülteket” is, meg a gyülis „sikersztorikat” is, nekem az a véleményem, hogy sikerből sokkal több van (arról nem is beszélve, hogy egyetlen, általam ismert szociális vagy karitatív segítő szervezet nem tudott még Magyarországon olyan minőségi sikereket elkönyvelni, mint a Hit Gyülekezete), másrészt pedig akik flúgosak, azoknak többségéről tudom, hogy a gyülekezethez való csatlakozásuk előtt sem voltak teljesen százasok. És igen, van, aki a gyüliben fordul be. Viszont minden ilyen embernek láttam a pszichiátriai zárójelentését, és ezekre a zárókra ugyanaz volt írva, mint azokéra, akik máshol, a világban, a hétköznapokban kattantak be. És szóljatok, ha tévedek, de nekem ebből az jön le, hogy vannak mentálisan instabil emberek, akik számtalan féle nyomástól bekattanhatnak, pénzügyi, érzelmi, párkapcsolati, vagy éppen vallási nyomás legyen is az.
És egyébként melyik felekezet nem „büszkélkedhet” bekattant emberekkel a történelme során…? De most komolyan!
Ja, és ehhez még annyit, hogy magam is, és más tesók is – a pásztorral együtt – néha napokon, éjszakákon át igyekszünk KÖZÖSEN segíteni a rászorulók problémáin, néha imával, néha pragmatikusabb eszközökkel. Van, hogy sikerül, van, hogy nem. Ja, igen. És vannak a mások problémáira érzéketlenebb, és empatikusabb emberek is a gyüliben, vegyesen. Mint ahogyan a világban is. Szóval, ez megint csak általánosítás.
És én ezzel be is fejezném, mert lassan kezdünk belemenni egy „kinek mi a szimpatikusabb” alapú vallásháborúba. Én biztos vagyok abban, hogy teológiailag a neoprotestantizmus tartható annyira – vagy jobban -, mint sok más teológia – 15 évig kutattam a megfelelő gyüli után, szívvel és értelemmel egyaránt -, de végső soron egy a lényeg: ha az ember Jézusba, mint személyes Megváltójába veti a hitét, annak Isten a katolikus bálványimádást és talán még a történelmi vérengzést is ugyanúgy meg fogja bocsátani, mint a hitgyülekezetes esetleges túlkapásokat. Aki meg csak vallásoskodni akar igazi megtérés nélkül, annak meg úgyis annyi, mert egyetlen egyház sem üdvözít önmagában, ez világosan benne van a Bibliában.
Amúgy meg, biztos vagyok benne, hogy felekezettől függetlenül mindannyiónkat fognak a mennyben meglepetések érni azzal kapcsolatban, amit Isten a különböző felekezetekről gondolt…
Szóval én itt most megálljt mondanék magamnak, ti folytathatjátok, minden résztvevőt Isten áldjon!
Sziasztok!
Végigolvastam a beszélgetést, de inkább nem mondok róla véleményt. Én magam nem járok a hitgyülibe, de a műsorukat néha megnézem, és jobban feltöltődöm tőle, mint más vallási műsoroktól. De ez csak az én véleményem.
A szektázáshoz viszont hozzászólnék.
Egyszer hallottam egy meghatározását a szektának, amely úgy szólt, hogy szekta az, amely önmagát az egyetlen helyes útnak, vagy irányzatnak tartja, és amely úgy gondolja, hogy a szervezetéhez való puszta tartozás üdvözítő erejű.
És ebben a meghatározásban nem játszik szerepet a taglétszám, vagy épp az, hogy az adott felekezet eltér-e az uralkodó irányzatoktól.
Namost nekem eléggé beflessel itt a katolikus egyház, mert ha jól tudom, a katolikus teológia szerint a katolikus az Egyház, és aki más egyházhoz, vagy felekezethez tartozik, az eleve ki van zárva az üdvösségből.
Nekem ez eléggé szektás hozzáállás, még akkor is, ha a katolikusok több, mint egymilliárdan vannak, mert egy szektát nem a mérete tesz szektává, vagy nem szektává...
Hello Mindenki!
Szerintem ha Szent Péter szobrának a lábujját körmenetben csókolgatják a katolikusok úgy hogy azt pótolni kell időről időre mert elkopik, és mindenféle szentekhez esedeznek közbenjárásért mikor pedig a Biblia világosan kimondja hogy egy a közbenjáró ember és Isten között, ez pedig Jézus Krisztus, akkor ezt akárhogy is lehet magyarázni az bálványimádás.
Én református vagyok, és az biztos, hogy minden felekezetnek, ami már "büszkélkedhet" pár száz éves múlttall vannak bűnei, mert ilyen az ember.
De a katolikus egyház már tényleg leszerepelt, és ahogy a világ kinéz, egyre inkább ez a felekezet lesz valóban a szekta.
Azt én sem hiszem hogy akármelyik egyház létezne még 500 évig, mert az utolsó időket éljük. Az már más kérdés, hogy ez is egy a Bibliának azon kijelentései közül, amelyeket a katolikus egyház egyszerűen elvetett annak a folyamatnak a során, amikor elkezdett paráználkodni a világi hatalommal...
Én egy magyar muszlim vagyok, és direkt kíváncsiságból elmentem, hogy lássam mi folyik ott!
Először elmentem, még anno a ferenciek terétől nem messze egy gyűlésükre!
Megtartották a beszédüket, aztán kérdéseket lehetett feltenni! Jelentkeztem, és kérdeztem egy csomó olyat amire nem tudtak válaszolni! Aztán felszólították az embereket, hogy térjenek meg! Felálltak egy csomóan, és mentek megtérni! Én is előre mentem, mert szóltak, hogy menjek, de eszem ágában sem volt megtérni!!! Ahogy egyre mentem az asztalok között előre a két fickóhoz, kezdtem érezni, hogy itt valami gonoszság van a levegőbe. A többiek felmentek a színpadra, és elkezdtek remegni meg dülöngélni, egyik a másik után. Az utolsó ember az előadás alatt mellettem ült, és láttam rajta, hogy bizonytalan! Igyekeztem meggyőzni, hogy itt nincs valami nagyon rendben. Én leültem az első asztalhoz, és néztem ahogy ő kerül sorra! Ő volt az utolsó. Már nagyon fusztrálva éreztem magam. Ekkor elkezdtem halkan olvasni a Koránból egy részt. Azt a részt amiről úgy tanítja a Próféta, HOGY OLVASSÁTOK, HA ÚGY ÉRZITEK A SÁTÁN A KÖZELBEN VAN! (113, és 114-es szúra) A szakállas szektás meg egyre csak nyomta a hablatyot fent, és lökdöste a srácot a homlokánál fogva! De hiába! Nem akart eldőlni! Egyre csak lökdöste, lökdöste, de semmi! Aztán feladta! Jól van, mondta! Megtértél! Azt leküldte! Rájöttek, hogy valami nincs rendben velem! Először a kérdések, aztán nem akarok megtérni. Odajöttek, és leültek körém! Ahogy ránéztem az arcukra, megrémültem! Látszott rajtuk a fanatizmus! Az egyiknek olyan üres tekintete volt, hogy a mai napig nem felejtem el. Még most is látom a vidám vasárnap-ban! Elkezdtek győzködni, hogy térjek meg, de ellenálltam. Mondtam nekik, hogy beszélgessünk a hitről, de semmi haszna nem volt. Abszolút nem hajlamosak semmi féle értelmes beszélgetésre! Akár hányszor mondtam vannak kérdéseim mindig az volt a válaszuk, térj meg, térj meg...
Ellenálltam! A végén mikor már senki nem volt a terembe elkezdtek fenyegetni, és azt éreztették velem, hogy addig nem mehetek el amíg nem térek meg! A végén azt mondták, hogy: - Ha most innen kimész lehet, hogy meghalsz!
Fölálltam, és kimentem! Minden rossz érzésem megszűnt!
Ezek után, egy szép vasárnapi napon meglátogattam a hit parkot is! Az volt a célom, hogy magát Németh S. is megnézzem!
Na az nagyon kemény volt! A beszéd után az jött ami már nem megy az ATV-én! Sátánista vonaglás, remegés, sírás...stb! Nem ajánlom senkinek! Láttam furcsa embereket akik érthetetlen nyelveken zsolozmáztak, úgy hogy az egyik kezük az öltönyük alatt tartották! Később kiderült, hogy ezt úgy magyarázzák, hogy „nyelveken szólás”! Na az minden volt csak az nem! Tuti valami sátánista szöveget nyomtak!
Na ezért utálja a Németh S. az iszlámot! Mert tudja, hogy csak az Isten igaz igéje a Korán ami meggyógyíthatja a sátánizált embereket, és vissza tartja a sátánokat!
Mikor én muszlim lettem semmi ilyen nem volt! Kérdezték: hiszel az egy Istenben, és az ő prófétáiba? Mondtam igen! Azt mondták: Akkor muszlim vagy!
Minek össze esni meg vonaglani???
Nem véletlen,hogy ezeket a jeleneteket nem mutatják az adásban.
Meg persze azt sem,mikor kiimádkozzák a hívők zsebéből a pénzt.
Régen én is jártam a Hitgyülibe,leszóltak minden más vallást,szektának meg Sátán munkájának minősítették.
Azt mondták,hogy az a vallás jó,ahol pozitív változás történik az ember életében.Nálam pl.semmi nem történt,ezzel szemben elmentem párszor a Jehova Tanúi rendezvényeire,és hatásukra leszoktam a dohányzásról.
Most legközelebb azb iszlám áll hozzám,bármilyen furcsa is,kifejezetten békés vallás.
Párszor látogatom a fórumaikat,eddig minden kérdésemre kedvesen,korrektül válaszoltak,és nem akartak megtéríteni erőszakkal.
Kedves Hozzászólók!
Igen értelmes hozzászólásokat olvastam itt az elmúlt pár napban.A legnagyobb vállveregetést mégis az érdemli meg aki olyat állít ami még hazugság is.A katolikus egyház sohasem tanította azt ,hogy az üdvösség alól ki vannak zárva más egyház képviselői tagjai.Csupán azt ,hogy a katolikus egyház tagjai azok akik az örök üdvősségre lépnek tehát a megdicsőült egyház tagjai lesznek.Nem ártana utána olvasni a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!