Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sokszor olvasom kommentekben,...

Sokszor olvasom kommentekben, hogy "ez a kérdés csak provokáció". Akkor a keresztények "pokolra jutsz, pogány vagy, stb. " típusú válaszai miért nem számítanak annak?

Figyelt kérdés

Ugyanúgy sérthetnek valakit, mint az egy hívőt, ha valaki a Bibliába, vagy a szentekbe köt bele.

Ez mégis miért van megengedve?

Az ő kérdéseik is ugyanúgy provokációk más hitben élőknek vagy esetlegesen nem vallásosnak ennyi erővel.

Miért ne lehetne a valláskritikában olyan kérdéseket feltenni, hogy Isten miért mindenható, stb. Ezért van ilyen is.

2012. júl. 31. 13:44
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
53%

"az csak egy karikatúra ami ferdít mint ahogy a többi karikatúrának is a lényege."

Ehhez képest még is sikerült szó szerint értelmezned, gratulálok :D Édes istenem, nélküled esküszöm unalmasabb oldal lenne a gyk :D

2012. júl. 31. 18:07
 12/43 anonim ***** válasza:
49%
Te írtad, hogy "mindent elmond" és akkor én értelmezem szó szerint? Huh.
2012. júl. 31. 18:14
 13/43 anonim ***** válasza:
27%

A véleményemről mond el mindent. Te erre fogod magad, és azt mondod, hogy nem vertél fejbe senkit. Megsúgom, hogy nagy valószínűséggel senki más se. A kereszttel fejbe verés egy szimbólum, és ez a szimbólum az, ami szerintem válasz a kérdésre, hogy a keresztények is éppen annyira lehetnek provokatívak, mint mások.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire szájbarágósan kell ezt elmagyaráznom, de (és most legyek akármennyire provokatív) úgy látszik nem nagyon figyeltél irodalomórákon amikor metaforákról tanultál. Ebben én sem tudok segíteni, mert nem vagyok irodalomtanár, úgyhogy inkább gúglizz, ha ezután sem érted. Béke!

2012. júl. 31. 18:27
 14/43 anonim ***** válasza:
61%
Az a szimbólum mit mond neked? Ha nem szószerint értelmezzük a fejbeverést akkor is mit mond el? Hogy erőszakosak, nem? Én mit mondtam el szimbólizálva? Hogy nem vagyok erőszakos. Vágod ugye? Reméltem én is hogy nem kell regényekben leírnom, de most akkor örömünkre tisztázhatuk.
2012. júl. 31. 18:34
 15/43 anonim ***** válasza:
49%
Ja ám észre vetted, hogy nem tettem gúnyos megjegyzést hasonlóképp mint te? Ez így valahogy nem hasonlít a linkelt karikatúrádhoz. Nem jöttem irodalomtanárral, sem gúglival.
2012. júl. 31. 18:44
 16/43 anonim ***** válasza:
27%

"Az a szimbólum mit mond neked? Ha nem szószerint értelmezzük a fejbeverést akkor is mit mond el? Hogy erőszakosak, nem? Én mit mondtam el szimbólizálva? Hogy nem vagyok erőszakos. Vágod ugye? Reméltem én is hogy nem kell regényekben leírnom, de most akkor örömünkre tisztázhatuk."

Ne mondd, hogy olvasni se tudsz? Fent leírtam. Nem kell ahhoz erőszakosnak lenni, nem feltétlenül fizikai bántalmazást kell érteni alatta. Elég az ostobaság, bigottság, beszűkült tudatúság, arrogancia.

Tudom, hogy Te egészen véletlenül egyik sem vagy, Te ártatlanabb vagy mint egy csecsemő :) Ezt már rengeteg embertől hallottam, de annál jobban kételkedem benne, hogy így is van :) Önmagad fényezése az megy mint a karikacsapás...:D

Azt pedig sajnálattal hallom, hogy nem gunyoros hangnemet írtál, akkor legalább azt mondhattam volna, hogy csak tetteted az idiótát, de így...:) Na mindegy :) Ja és ez SEM volt gunyoros, vérkomolyan gondoltam :) Minden jót :)

2012. júl. 31. 18:50
 17/43 anonim ***** válasza:
50%
És akkor kiemelem, mit mond el nekem a kép, a biztonság kedvéért: a képmutatást :) Végső soron számomra ezt mondja a kép :) A képmutatásnak pedig egyáltalán nem előfeltétele az erőszakosság. De a kép helyett mondhattam volna akár azt a mondást is, hogy "Más szemében a szálkát is, sajátjukban a gerendát se látják meg" - azt hiszem így jobban érthető, és (csak hogy lásd, képes vagyok a kompromisszumokra) nem erőszakosságot sugall, se agresszivitást, se semmi olyasmit, amit valószínűsítek, hogy interpretálnál belőle :)
2012. júl. 31. 18:59
 18/43 anonim ***** válasza:
62%
Most jót nevettem:) Tényleg megmondtad, hogy hogy is van? Direkt húzol, hogy fogást találj rajtam, de cuki:) Megtudlak cáfolni és bizonyítva csak most kevés időm van rá. Am azt is nézd meg, hogy ezt a párbeszédet te kreálod mivel kihívod magadra a megjegyzéseiddel. Nem csak te ismerheted jól az embereket.
2012. júl. 31. 19:06
 19/43 anonim ***** válasza:
36%

Csodás...

Kíváncsi lennék, hogy mondjuk 100 olvasó között milyen arányban oszlanának meg a szavazatok a "Provokatív-e tavariss linkje?" és az "Ön a két személy között kialakult párbeszédben melyik válaszoló stílusát érzi támadó és sértő jellegűnek?" kérdésekre... :P

Én a magam részéről az első kérdésre igennel szavaznék. A másodikra tavarisst nevezném meg, mivel erősen lekezelőnek és kulturálatlannak tartom; különös tekintettel arra, hogy a szövegértéssel pont neki voltak problémái (többször is) nemrég egy másik kérdésben... Úgy látszik, a pár napos vagy hetes szünet alatt kipihente magát. :D

2012. júl. 31. 19:08
 20/43 anonim ***** válasza:
27%

" Most jót nevettem:) Tényleg megmondtad, hogy hogy is van? Direkt húzol, hogy fogást találj rajtam, de cuki:) Megtudlak cáfolni és bizonyítva csak most kevés időm van rá. Am azt is nézd meg, hogy ezt a párbeszédet te kreálod mivel kihívod magadra a megjegyzéseiddel. Nem csak te ismerheted jól az embereket."

Aaaaha :D Jólvan, hát képzeld nem azon van a hangsúly, hogy "fogást találjak rajtad" jelentsen ez bármit is :) A véleményemet magyaráztam el, más kérdés, hogy te ezt nem tudod felfogni :) Még egyszer hangsúlyozom, hogy ez nem az én hibám :) Béke!

Berta Wooster, a Te kommented pedig maga a provokáció, ezért szeretném megköszönni, hogy élő példával reprezentáltad, mennyire képmutató is vagy :) Minden egyes szavad engem igazol: más szemében a szálkát is, sajátodban a gerendát se. Nyilván most én is megkapom, hogy jaaaaj tavariss, hát ugyanezt csinálod Te is. Sajnos meg kell, hogy cáfoljalak, én világosan megemlítettem, hogy lehet, hogy provokatív vagyok, még ha csak zárójelben is, de akkor is kiállok az igazamért, ami a következő: nem vagyok provokatívabb, mint Te, vagy akármilyen más keresztény, és ezzel a kommenteddel ezt bizonyítottad is, köszönöm :) Már várom is a hosszas kommentedet, ahol kimagyarázod, hogy hát ez nem is provokáció, csak az én szövegértelmezésem hiánya, tényleg előre látom, ahogy ezt így feketén-fehéren leírod :) Ha Te tényleg annyira mentes vagy a provokációtól, akkor talán kicsit dolgozz a stílusodon, és gondolkozz, mielőtt magas lóról elkezdesz engem boldogítani a nárcisztikus gőgöddel. Minden jót!

2012. júl. 31. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!