Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten mindentudó, miért...

Ha Isten mindentudó, miért bánta meg, hogy embert teremtett?

Figyelt kérdés
"Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az õ szívében." 1Móz6,6

2012. jún. 18. 17:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
0%

Te mit is csinálsz zsugabubus? Nem ismersz el más tudományos tényt, mert bibliával kapcsolat. Bármi legyen rögtön belekötsz. Lásd az evangélikus oldal... hát mégis hol olvashatnánk történeteket? A dino történeteket itt olvasod?-> [link]

Ja a semmiből lett egy bum amiből lett föld majd egy precíz világ. A nagy semmiből. Tényleg bum, a fejedbenXD

Elképesztő hülye vagy ahogy vagy>< Neked nincs is logikus érvelésed, de még a kérdéseimre se válaszolsz, mert mellé beszélsz. Ilyen gyagyásokkal nem fogok vitatkozni. Tapsolni tudok neked. Na csövi zsugabubus!:D

2012. jún. 21. 21:57
 42/78 anonim ***** válasza:
28%
az ujvilág forditásu bibliában a behemot az vizilovat takar. ám javaslom, hogy ne vitatkozzunk mert ez a kedves ember mindenkinek a válaszában talál kivetni valot, lényeg hogy neki van igaza. hiába az evangélikus oldal, meg a sok ésszerü levezetés, engem gögösnek titulál, pedig nem ismer. sosem voltam az egyszerü kisnyugdijjas éveimet élem özvegyen, de nem vagyok idös, megtépázott az élet, de nem adtam fel. ha tavaris úrnak kellett volna átélnie amin én át mentem, már nem létezne.de nem bántani akarom ahogy eddig sem ez volt a szándékom. az irásaibol azt szürtem le, hogy nem csak nagyon politka ellenes és Isten ellenes de az embertársait is messzire kerüli. nem sok barátja lehet. sajnálom.
2012. jún. 21. 23:11
 43/78 anonim ***** válasza:
0%
Kedves legutolsó! Kicsit merész pusztán az írásaimból ilyen messzemenő következtetéseket levonni a személyiségemből, nem gondolja? :) Egyébiránt a lelkesedést, amit hite iránt tanúsít, nagyon is megbecsülöm, tényleg ritkán látni manapság ilyen tiszta hitet :) De kérem ne nyilatkoztassa ki tényszerűen, milyen vagyok, elvégre Ön csak a hívő, nem az Isten :) Minden jót.
2012. jún. 21. 23:22
 44/78 anonim ***** válasza:
52%

azért bátorkodtam ilyet irni, mert végig olvasva a válaszokat, mindenkinek a válaszában talált kivetni valot. azonkivül ön is gögösnek meg magamat felmagasztaltomnak nevezett. tette ezt az irásaimbol.ÖN ezeket vélte az irásaimbol következtetni, én pedig az ön irásaibol meg ezt, most akkor miért haragszik. nembeszélve, hogy a válaszolokat felszolito modban utasitotta rendre, mintha nem értenénk a szobol. pedig itt csak levelezünk meg beszélgetünk egymással, és részemröl nem bántok senkit nem szidom senki anyukáját, stb.pedig nem vagyok sem gögs sem beképzelt nincs mire, s ha lenne is sem tehetném mert nem keresztényi.

viszon azt megköszönöm, hogy tiszta hitnek nevezte az általam elismert Isteni tanitás életbeni gyakorlását. mind a több mint = millioan igyekszünk erre az elismerésre, de nem magunkért hanem azért akit képviselünk. tisztelettel kata

2012. jún. 22. 10:19
 45/78 anonim ***** válasza:
27%

Valóban, igaz, hogy következtetéseket én is levontam :) Úgy vélem ennek fényében tartozom egy bocsánatkéréssel, amiért a vitát kicsit inkább a vitatkozás szintjére vittem le :) A baráti életemmel azonban semmi gond, köszönöm :) Szeretnék nyomatékosítani, hogy mennyire tisztelem a hitéért - azért már kevésbé, hogy abban hisz, amiben, de akárhogy csűröm csavarom az nem az én dolgom :) Minden jót, Kata!

attól viszont eszem ágába sincs bocsánatot kérni, aki körülbelül hülyézéssel indít egy vitát :) Ezek után ne csodálkozzon, ha tirpáknak könyvelem el :) Én se csodálkozom, ha ez kölcsönös, de hát ez ellen nem tudok mit tenni, a kereszténység sajna nem vési kőbe azt, hogy valaki intelligens is legyen :)

2012. jún. 22. 11:49
 46/78 anonim ***** válasza:
52%
hasonlokat kivánok, söt szebbeket. maradok tisztelettel kata
2012. jún. 22. 12:50
 47/78 anonim ***** válasza:
34%

tegnap 23:11 nem akarok belekötni, de nem is az a lényeg, hogy ha víziló is, mert Jób nem is hívhatná dinoszaurusznak. Mivel a dino szó először 19. században (1842) hangzott el és ezért más szót használhatott dino helyett Jób. Másrészt eredeti nyelvén ez olvasható: בְהֵמוֹת

Nem tudom elfogadta a héber nyelvet a gyakori, de ha igen akkor másold be a googliba és meglátod mit dob ki. Ha nem vízilovat akkor valami nem stim. Ha ez nem meggyőző akkor írd be magyarul a googliba, hogy víziló vagy angolul vagy kínaiul és már is tele vízilovas oldalakat találsz. Na de akkor nagy meglepetésképp a googliba másold be ezt: היפופוטם

Nos ugye már vizilovakat látsz? Tehát a Biblia újfordítása kicsit más, nem? Remélem elfogadta a héber nyelvet a gyakszi. Bocsi csak tisztázni akartam a fordítást. Tavariss a kedvenc IQ bajnokom:)

2012. jún. 22. 16:41
 48/78 anonim ***** válasza:

"Oppenheimer és Szilárd Leo a felelősek azért, hogy az atomfegyver borzalma a világra szabadult."

Valahogy így lehet ezzel Isten is. A maguk nemében mindentudásúak (szakterületükön) ezek a tudósok és a teremtményük az atombomba miért lett gonosz és miért bánták meg, hogy kitalálták?

És miért lett rossz, na vajon? Mert az ember célja, hogy bűnös dolgokon járassa a fejét. Gyönyörű célokra lehetne használni és továbbfejleszteni, ennek ellenére az ember gonosz célok szolgálatába állítja.

Talán egy új energiaforrás kezdete lett volna, amit Isten ajándékozott nekünk. El tudom képzelni mit mondott Isten a Mennyben Jézusnak:

"Látod fiam, megmondtam, odaadom ezeknek a Frigyláda titkát és mit tettek magukkal, jaj ez az ember..."

2012. jún. 25. 20:00
 49/78 Srapnel ***** válasza:
59%

"vissza térve az általad emlitett taoizmusra és egyébb keleti vallásokra, azok is késöbb alakultak ki valamivel a Bábel tornyánál keletkezett zürzavar után"

Nem igaz.

"Őt nem lehet semmivel megvásárolni. szeretetből és szilárd meggyözödésből szolgálom"

Tehát szeretettel és szilárd meggyőződéssel gondolod őt megvásárolni.

"Ja a semmiből lett egy bum amiből lett föld majd egy precíz világ. A nagy semmiből. Tényleg bum, a fejedbenXD"

Egy örökké létező, mindenen kívül álló, testetlen, időtlen valami egyszer csak megteremti a több milliárd galaxist, benne élettel? Ez miért hihetőbb? Mely elem az benne, ami hihetőbbé teszi?

"sosem voltam az egyszerü kisnyugdijjas éveimet élem özvegyen, de nem vagyok idös, megtépázott az élet, de nem adtam fel. ha tavaris úrnak kellett volna átélnie amin én át mentem, már nem létezne"

Tehát azért van jobban igazad, mert nehezebb volt az életed?

2012. jún. 26. 08:00
 50/78 anonim ***** válasza:

"Egy örökké létező, mindenen kívül álló, testetlen, időtlen valami egyszer csak megteremti a több milliárd galaxist, benne élettel? Ez miért hihetőbb? Mely elem az benne, ami hihetőbbé teszi?"

Akkor kézeld el, hogy a föld állandó sebességgel forog a nap körül. Se nem lassít, se nem gyorsít. Tudod mi az örökmozgó? [link]

Na már most képzeld el mi hozta mozgásba a földet. Na mi? Válaszolj. Szerinted logikus, hogy egy robbanás hozza mozgásba? Én is robbantok egyet és örökforgás lesz? Ugye ezt nem állítod:)

2012. jún. 26. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!