Ha Isten mindentudó, miért bánta meg, hogy embert teremtett?
"ma 18:37 hiába is mondanék neked bármit is te akkor se akarsz hinni."
Na látod, azt hiszem ebben egyetértünk :) Illetve ez nem is akarás kérdése, hanem képességé. Nem akarok, nem is tudok, és ezért nem is fogok hinni - a keresztény Istenben legalább is semmiképp sem. :) Hogy egy klasszikust idézzek: abban egyetérthetünk, hogy nem értünk egyet :) (bocsánat egyébként, hogy kétszer válaszoltam, de csak azután láttam a kommentedet, hogy az enyémet már elküldtem) :)
Isten nem bánt meg semmit, Isten a Mindenható Törvény, a Vezérlő Alapelv mindenben, minden Hatalom, Bölcsesség és Szeretet Forrása nem bánkódik, nem ismer bánatot.
Mózes a korabeli zsidó nép értelmi képességeihez illően fogalmazta ezt a szöveget. Helytelen dolog a Bibliát oly szorosan szó szerint venni. Ma, néhány ezer évvel később talán itt lenne az ideje, hogy ne ragaszkodjunk oly görcsösen az akkori írásokhoz.
A templomban a szobrok is mind búbánatosak.
Jézus is bánkódott, hogy ennyi bűn van a Földön.
Miért tartozna a bánat a rosszhoz. Szerintem Lucifer soha nem bánkódik.
Mert ott van a szabad akarat, amellyel az ember is rendelkezik. Ezért nem lehet tudni, hogy mivé lesz az ember még egy mindent tudó sem tudja. Ezért hülyeség a jósokat is hallgatni, mert nem tudnak semmit.
"Engem a hivők válaszai érdekelnek,akik komolyan veszik a Bibliát,nem a beszólások!"- szerintem aki nem hajlandó a maga teljességében látni a világot, a jó és a rossz történéseivel, jelenségeivel együtt, hanem csak hajtogatja hogy a világ milyen nagyszerű mert isten teremtette, az nem veszi komolyan a Bibliát.
Aki azt hajtogatja hogy a világon nem minden van Isten akaratából, az nem veszi komolyan a Bibliát, és megtagadtaa a saját Istenét, akiről ezzel azt állítja, hogy Isten nem mindenható és nem mindentudó. Az más kérdés, hogy a világ nem olyan, amilyennek a keresztények látni szeretnék. Ami nem illik az elképzelésükbe, arról úgy tesznek, mintha nem lenne vagy nem is úgy lenne, amivel megtagadják Isten művét.
Csakhát a tények, tudjátok, makacs dolgok.
"Csak az elmebeteg emberek teszik tönkre avagy egy teremtő teremtésébe belepisziktanak. Ennyi."
Mondd ezt pl. rákos gyerekeknek.
Nem bánta meg, hogy embert teremtett, mivel Isten szeretetből teremtett mindenkit. De ezt Jézus óta tudjuk, és mikor az Ószövetség íródott, akkor még kicsit más volt az emberek istenképe, mást domborítottak ki jobban.
Ezen kívül valószínűleg valami olyan héber szó áll a helyén az eredeti fordításban, amit nem tudtak magyarra pontosabban lefordítani.
Ez a részlet azt bizonyítja, hogy Istennek gondja van a földi világgal, a teremtés után nem vonta ki magát ebből a világból, hanem látja a problémákat és bánkódik is azok miatt a bűnök miatt, amiket az emberek elkövetnek.
Kedves Kérdező!
Az általad kiragadott igét úgy kell érteni ahogy le van írva. Isten valóban megbánta és oka az volt hogy megsokasult az emberek gonoszsága a földön, és hogy szívük gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz lett. Az özönvíz által törölte el az emberiséget, de szerencsére Noé kegyelmet talált Istennél. Az özönvíz eseménye tulajdonképpen egy tanítás volt az emberiség számára, ahogy Szodoma elpusztítása is.
Valóban jól írod hogy Isten mindentudó, de kérdés hogy akarta-e használni, vagy használta-e ezt a képességét?
Ezen gondolkodj el... Mi emberek is akik korlátozott képességekkel rendelkezünk, mi sem használjuk minden képességünket bizonyos élethelyzetekben.
"Ha Isten mindentudó, miért bánta meg, hogy embert teremtett?"
Honnan tudod, hogy nem tudta, hogy megfogja bánni az ember leteremtését?. Ő valószínűleg ebben látta a tökéletesség jövőét, (egyébként én is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!