Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi lehetett valójában a...

Selender kérdése:

Mi lehetett valójában a bibliai Behemót?

Figyelt kérdés

"Nézd csak a behemótot, amelyet én teremtettem, amiként téged is, fűvel él, mint az ökör!Nézd csak az erejét az ő ágyékában, és az ő erősségét hasának izmaiban! Kiegyenesíti farkát, mint valami cédrust, lágyékának inai egymásba fonódnak.Csontjai érccsövek, lábszárai, mint a vasrudak. "

( Aki azt akarja leírni, hogy sárkány vagy dinoszaurusz, ne fáradjon vele)

2012. jún. 7. 00:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
75%

Azért nem azok kerülnek elő mert uncsik. :D A Jurassic parkban sem véletlenül vannak (majdnem) csak dínók. Minden ember úgy kezdi az életét, hogy sorra bemagolja az összes dínó latin nevét, mert érdekesek. De egy ősemlős, vagy egy gyík ami krokodilra hasonlít nem lesz érdekes, mert olyanok ma is szaladgálnak ezerrel. Rosszabb esetben meg azokra is azt mondják, hogy dinoszauruszok. xD

Bocsi a zavaros szövegért.

2012. jún. 9. 14:38
 12/35 A kérdező kommentje:

Utolsó két válaszolóval teljesen egyet értek. A lábnyomokat ezerszer megcáfolták.

Simán lehetett krokodil vagy valami nagyobb gyík, mint a Megalania, bár elvileg akkor nem élt már.

2012. jún. 9. 15:22
 13/35 anonim ***** válasza:
35%

"Azért előtte tisztázzuk, hogy a jób könyve nem egy igaz történet, hanem egy zsidó tanítóköltemény."

Ezt minek kellett lepontozni? Ez tény, az egyházak sem gondolják másképp, teológián is ezt tanítják. Komolyan gondoljátok, hogy Isten az ördöggel leáll jób élete felett alkudozni, meg hasonlók? Igaz történeten alapul, de egy tanmese, sosem volt más!

2012. jún. 9. 15:27
 14/35 anonim ***** válasza:

A Megalaniát azért kétlem, mert az ugyebár az ausztrál fauna része volt, a Biblia meg inkább a Közel-Kelet és Afrika térségére koncentrált. Egyéb hüllőket is kizárnék, lévén azok oldalra terpesztik lábukat járáskor, ezért nem olyan vasrúdszerűek.

Habár az is igaz, hogy időnként tényleg járnak kiegyenesedve is, például a krokodilok néha így közlekednek.

2012. jún. 9. 22:45
 15/35 A kérdező kommentje:
Igen a megalánia kétséges, és időben is korábban élt, de hasonló nagyobb gyíkot esetleg el lehet képzelni.
2012. jún. 9. 23:04
 16/35 anonim ***** válasza:
Megkövetek mindenkit, aki azt írta válaszomra, hogy helytelen (legalábbis a második része - tudjátok, a lábnyomos). Nos én is utána jártam, és igazatok volt a leletek cáfolatának tekintetében. Az első részét azonban továbbra is fenntartom, vagyis, hogy nem lehetett ez a lény víziló semmiképpen - a farka miatt. ;)
2012. jún. 11. 23:43
 17/35 anonim ***** válasza:
Tengeralattjáró.Farokkal.Lábakkal.És még legelt is.
2012. jún. 13. 00:31
 18/35 anonim ***** válasza:
0%
A vízilóról van szó.
2012. jún. 15. 02:09
 19/35 anonim ***** válasza:
Én.
2014. febr. 25. 19:57
 20/35 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Vitathatatlanul meggyőztél!

2014. márc. 3. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!