Szükséges-e a vallás?
"Az az igazság, hogy nem a civilizált ember hozta létre az erkölcsöt."
Nem ez az igazság.
"A legcivilizálatlan népek az esőerdőkben is eltakarják a nemiszervüket, mert így érzik helyesnek!"
Ez nem igaz. Sok primitív törzsben teljesen normális egy szál semmiben flangálni.
"Az amerikai indiános is tudták a jó és a rossz közötti különbséget Colombus előtt is."
Az már más kérdés, hogy az adott civilizáció mit tartott jónak és rossznak.
R.B.László
"Láttad a Tizedes meg a többiek filmet? Ott van egy jelenet, ahol Kovács 1 János tizedest szembesítik Kovács 2 János tizedessel. Végül a kihallgató tiszt fetreng a röhögéstől, mert ketten, ahogy egymást próbálják mentegetni, antul jobban keverik bele egymást."
Tudsz mást is felhozni, vagy csak mindenféle szórakoztató irodalmat és filmet?
"felvetésed a hibákhoz való ragaszkodásról kb ugyanilyen reakciót váltott ki belőlem. Értem mit akarsz kifelyezni vele, de: ez nem éppen a tudományra jellemző? Mármint a régi megállapításokhoz való ragaszkodás."
Kicsit önellentmondásos, miután kijelentetted, hogy a tudomány változik, a vallás viszont századok óta változatlan.
"Ha nem így lenne, akkor hogyhogy nem, ma Gerett Lissi nevét mindenki ismerné, mig Stewen Hawking neve már eltűnt volna!"
Hawking neve nem fog eltűnni mert maradandót alkotott a fizika tudománytörténetében. Lissi pedig csak egy ellenőrízetlen hipotézist tárt a nyilvánosság elé. Ha helyesnek bizonyul, a tudományos közvélemény elfogadja és a nevét mindenki megismeri. Addig is viszont a az ő, illetve a felvetésében fantáziát látók feladata, hogy összegyűjtség a bizonyítékokat. Ugyanis a tudomány azoknak hisz.
"Egyébként az ateista-tudomány kapcsolatot nem én, hanem Ti mondjátok magatokról."
Érdekes, én sosem használtam ezt a kifejezést, tudósoktól sem hallottam, de még tudományos téren műveltebb ateistáktól sem.
-----
Visszatérve a kérdésre:
Őszintén hiszem, hogy a vallás visszafogja az emberiség morális és műszaki fejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!