Szükséges-e a vallás?
Igaz, nem nekem válaszoltál az utolsó hozzászólásoddal kedves kérdező. De nem vagy te egy kicsit szőrszálhasogató? Miért szereti valaki szusit, mikor olyan gusztustalan? Miért veszi fel valaki azt a ruhát, ami nekem nem tetszik? Miért van annak a nőnek vörösre festve a haja, mikor szerintem természetellenes? Miért nem imádja mindenki a macskákat, ahogy én? Hogy lehet őket nem szeretni?
Kb. ezekhez a kérdésekhez hasonlóak a tieid. Mint már mondtam korábban, sokfélék vagyunk, sokféle személyiséggel és gondolkodással, így mindenkinek másra van szüksége. Hidd el, unalmas lenne a világ, ha mindenki pontosan ugyanúgy gondolkodna, mint te ( a válaszaid alapján kezdem azt gondolni, hogy az katasztrofális is lenne)
Kedves kérdező!
Sokat kell még kutatni az életről, hogy rájöjj miért tart még itt a világ ahol a jelenlegi állapotában van.
Az egyetemes Isten nem szól bele az emberiség dolgaiba, egyetlen vallást sem rendelt el az emberiségnek. Mindenkit egyenlőnek teremtett. Jót és rosszat is tud. A hibáit korrigálhatja.
A nyájszerű csoportosulásokat sem tiltja, maga döntheti el mit akar, de nem kötelező. Sajnos egy nagy probléma van a nyájszerü emberekkel, hogy könnyen lehet befolyásolni, tévútra vezetni. Ebben nagy szerepe van a vallásoknak, mert az orruknál fogva vezeti őket, közben akiben a legjobban bíznak , ő veri át őket. Nem lenne annyi Aíds beteg, szegény, prostituált, nő lealacsonyítás, drogos, korrupt, ha felvilágosító munkával segítették volna az emberiség fejlődését. Miközben a sok befolyt adományt saját hasznukra fordítják a szegényektől beszedik a pénzt, elnézik, hogy a világon sokan nincstelenül élnek.
Szerintem a vallások azért vannak, hogy Isten nevében kézben tartsák az embereket. Pedig az Isten őket ilyennel soha nem bízta meg. Ember uralkodik emberen a saját kárára.
Kérdezőnek:
Igen, szükséges a vallás, illetve nem is a vallás hanem az élő hit és a jó istenkapcsolat. Nem csak szükséges de ez is az ember célja a földön. Enélkül senki nem lehet valóban boldog. Élvezeteket lehet ugyan hajszolni Isten nélkül de mindig ott lesz az emberben az az üresség érzés ami csak akkor szűnik meg ha megtér és rendbehozza a kapcsolatát Istennel.
Én a Szentlélekkel már találkoztam és sok más istenélményem is volt. Ezek közül némelyikre rá lehet fogni hogy csak egy fura álom volt, de vannak olyanok is amelyek annyira kézzelfoghatóak voltak amennyire csak lehetséges.
Ha meg ellenpéldát akarok nézni akkor ott van az ateista kommunizmus. Hova juttatta ez az emberiséget, hány millió embernek kellett meghalnia miatta.
"Miért ne lenne? Ha mindenki keresztény lenne a világon, és komolyan is venné, szex a házasságon belül stb... Akkor nem lenne AIDS, abortuszok, prostitúció, bűnözés, stb... Persze ez egy utópisztikus elképzelés, ami soha nem fog megvalósulni."
Szerintem sincs semmi köze a valláshoz, csak akkor, ha úgy gondolkodsz, ahogy ez a kérdező hiszi:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Talán épp a te válaszod szülte azt a kérdést.
Tehát szép sorban:
AIDS akkor is lenne, ha mindenki a világon körömvérzésig keresztény lenne. Legfeljebb lassabban terjedne.
Az abortusz nem az ördög műve és nem is fogamzásgátló módszer, nem értem miért lovagolnak folyton ezen.
Ahhoz, hogy a nők ne álljanak κurvának és ne is kényszerítsék rá őket, megint nem kell kereszténynek lenni.
Szervezett bűnözés, "egyáltalán bűnözés", rasszizmus szintúgy.
A csonka családok ellen a kereszténység sem véd, legfeljebb válások nem lennének, egyik-másik szülő attól még simán meghalhat. Az, hogy jó házasságban élnek-e az emberek, már kit érdekel, a lényeg, hogy ne váljanak el, mi?
Szegények kizsákmányolása szintén nem csak akkor szűnhetne meg, ha mindenki Bibliával a hóna alatt születne.
stb.
"AIDS akkor is lenne, ha mindenki a világon körömvérzésig keresztény lenne."
Nem lenne ugyanis ha mindenki Istennek tetsző életet élne akkor Isten megszüntetné az AIDS-et is minden más rosszal együtt.
"Az abortusz nem az ördög műve és nem is fogamzásgátló módszer, nem értem miért lovagolnak folyton ezen."
Elnézést a megfogalmazásért de...
Ha egy kisbaba csontjainak elevenen való összetörése és aztán meggyilkolása a saját szülei közreműködésével nem az ördög műve akkor semmi se az.
"Ahhoz, hogy a nők ne álljanak κurvának és ne is kényszerítsék rá őket, megint nem kell kereszténynek lenni."
Hallottál Emiliano Tardif atyáról? Amerre ő járt azokban a városokban sorra zártak be a bordélyházak. Ajánlom Jézus él! c. könyvét ott személyesen írja le a tapasztalatait.
"A csonka családok ellen a kereszténység sem véd, legfeljebb válások nem lennének, egyik-másik szülő attól még simán meghalhat."
Ez is megszűnne mert ha minden ember Isten akarata szerint élne az azt jelentené hogy megkezdődne Jézus 1000 éves uralma és ezalatt meghalni se fog senki.
"Az, hogy jó házasságban élnek-e az emberek, már kit érdekel, a lényeg, hogy ne váljanak el, mi?"
Én nem mondtam ilyet.
"Szegények kizsákmányolása szintén nem csak akkor szűnhetne meg, ha mindenki Bibliával a hóna alatt születne."
Viszont lenne egy csomó zseb-Bibliánk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!