Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy is van ez? Böv. Len

Hogy is van ez? Böv. Len

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez nem így megy, hogy az egyik napról a másikra megtérül egy ember, de én nagyon ezen az úton vagyok. Eddig mindig én voltam az aki a legjobban tagadta Isten létezését, de most, hogy rátaláltam erre a Dr. Kent Hovind nevű emberre, megnéztem a videóit, + még bövebben is utánanéztem nagyon eltértem az Ateista világelméletről. Az lenne a kérésem, hogy egy kicsit "meséljetek" erről az egészről, hogy "Isten megbocsát" és, hogy pontosan mit is kell csinálni annak az érdekében, hogy az Ő szemében ne legyek rossz ember. Előre is köszönöm!

2012. ápr. 21. 21:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Mi az hogy rossz. Te magad tudod, hogy mi benned a rossz és mi nem.

Láttál már bárányt? Ennyire egyszerű, legyél olyan, mint a bárány.

Minden egyes cselekedeted hasonlítsd össze egy bárányéval.

Tényleg csak ennyi, a többit már elintézi a Szentlélek.

2012. ápr. 21. 21:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Elmondta ezt már Krisztus:

"Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa." - rá kell jönnöd, hogy mennyire lelki szegény vagy Isten nélkül

"Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak." - Ennek és a bűneid rájövésének súlya sírásra fordul, melytől megvígasztaltatsz. Krisztus halt meg helyetted.

"Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet."

"Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek." " Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják."

"Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak." - Pálfordulás az életedben.

"Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek." - Ugye egy kicsit most már talán ismerős ez neked?

"Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.

Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem." - Ez az egésznek a nagy valószínűsíthető következménye, készülj fel rá.

"pontosan mit is kell csinálni annak az érdekében, hogy az Ő szemében ne legyek rossz ember. Előre is köszönöm!"

Olvasd el Lukács 15. részét. Csak elöljáróban: "örvendezés van az Isten angyalainak színe előtt egy bűnös ember megtérésén."

Ha az úgy van veled, ahogy elképzelem a kérdéseddel kapcsolatban, akkor most örvendeznek.

De saját tapasztalatból: vigyázz, a frissen megtértekhez gyorsan rátalál a sátán és megpróbál elhitetni, becsapni. Mindennek nagyon alaposan nézzél utána a Bibliában, ne hagyd magadat!

2012. ápr. 21. 21:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Mit kell tenned?

1. Légy jó ember és élj szeretetben. Segíts másoknak, ha tudsz!

2. Próbálj meg arra törekedni, hogy ne árts másoknak!

3. Légy boldog és építsd a jövőt!

Isten szeret téged nagyon! Ha gondolod ima közben beszélgethetsz vele... Úgy mint ember nem valószínű, hogy meg fog jelenni neked. És lehet az sem teljesül, amit kérsz. Bár imádkozni nem a kérések miatt kellene csak.

Viszont én úgy gondolom az ima hasznos. Lehet sokaknak furcsa dolog ez, de én mindig jobban érzem magam utána és erőt ad nekem.

GBU:)

2012. ápr. 21. 21:32
 4/13 anonim ***** válasza:
Velem történt már igazi valós csoda ima hatására. Ha valakit érdekel, privátban leirom.
2012. ápr. 21. 21:46
 5/13 A kérdező kommentje:
És az alatt, hogy "vigyázz, a frissen megtértekhez gyorsan rátalál a sátán és megpróbál elhitetni, becsapni."mit kell érteni?
2012. ápr. 21. 22:06
 6/13 anonim ***** válasza:
33%
Azt,hogy a frissen megtértek hajlamosak még kételkedni ezért ki kell belőlük ezt ölni.
2012. ápr. 21. 22:12
 7/13 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm az eddigi válaszokat.
2012. ápr. 21. 22:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az éden kertjében is tette, úgy volt velem is. Már amit kérdez is, hazugság. Nálam: Jézus vagy Pál? És máris rossz vágányon voltam. Több hónap kellett, hogy ráeszméljek mennyire át lettem verve.

"Nemvagyok" ilyet legfeljebb az állít, akinek nem sok lövése van arról, hogy itt mi miről beszélgetünk.

2012. ápr. 21. 22:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Nemvagyok: buta vagy, ne haragudj.
2012. ápr. 21. 23:28
 10/13 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Szia! Örülök, hogy Istenhez találtál és meg akarod ismerni. :) Röviden összefoglalva: Mind bűnösök vagyunk, de minden bűn ki lett fizetve a kereszten. Isten ebbe a kegyelembe hív. Nincs semmi feltétel, fogadd el, mert ő kínálja neked. Keresd őt imában, tanulmányozd a szavát, a többit pedig ő intézi. Nem vagy rossz Isten szemében. A bűnök a rosszak. Ezeknek büntetését vitte el Jézus. Isten szeretni akar. Nem tudod kiérdemelni semmivel, ez egyszerűen a tiéd Jézus áldozata, és az ebben való hit által.

Nőj nagyra Krisztusban! :)

2012. ápr. 22. 23:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!