Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet, hogy törlik a kérdést,...

Lehet, hogy törlik a kérdést, de nem kéne betiltani az egyházakat?

Figyelt kérdés

Vagy korlátozni, hogy csak nagykorúak foglalkozzanak vele?

Olvasom itt a kérdéseket és mélységesen felháborít, amit látok. Kihasznált, sz@rba se nézett nő nem mer elválni, mert az bűn. Az már nyilván nem, hogy a hülye férjével egyetemben tönkrevágja a srácai gyerekkorát.

Tinisrác nem mer rárántani, mert bűn. Álmában úgyis el fog menni, és ha emlékszik az álmára, majd még bűntudata is lesz. Inkább nyomja el a vágyait, fantáziálgasson Jézusról, mert bűnnek tart egy reflexet. Biztos dicső dolog az önuralom, cölibátus, mégis a katolikus papokról szólnak a pedofil hírek. Nem azért turkálnak a kisfiúk gatyájában, mert elhagyták Istent, vagy megszállta a gonosz, hanem mert EGÉSZSÉGTELEN, amit csinálnak.

Tudom, hogy az egyházak sok embernek menedéket, segítséget jelentenek, de akkor sem illenek már a világba. Isten létezik, de semmi köze az egyházakhoz.

Miért kövessem bármelyik előírásait? Biblia? Emberek állították össze, jó eséllyel lehet teljesen hiteltelen. Nem tudhatjuk, csak elhisszük. És a hit miatt feljogosítva érezzük magunkat, hogy kényszereket és gátlásokat ültessünk az emberekbe.

A vallásos emberek miért nem látják, hogy az egyház csak politikai szempontokat vizsgál és nincs valódi közük Istenhez?

2012. ápr. 13. 12:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
41%
Viola Zoltan: menj el gyorsan pszichologushoz, amig nem keso!
2012. ápr. 13. 19:24
 22/32 anonim ***** válasza:

a szabadság elve miatt nem teheted meg, mert te meg ateista kölyköket fogsz felnevelni és hitetlen bűnöket követsz el...

hülye emberek mindenhol vannak, meg szenvedők is, ezt vagy megváltoztatod, vagy elfogadod.

2012. ápr. 14. 06:00
 23/32 anonim ***** válasza:
Kedves Gépzene! A felvetett téma valóban megoldásra vár. Csakhogy aki megoldást keres, kérdésében nem ad rögtön javaslatot a megoldásra. Pláne a problémát fokozót nem.
2012. ápr. 14. 09:50
 24/32 anonim ***** válasza:
17%

Eléggé összetett kérdés ez sztem.Betiltani nem is lehetne,de talán nem is kellene.Itt az lenne a megoldás,ha az emberiség egy magasabb értelmi szintre kerülne.Az egyházak igenis sok kárt okoztak,és okoznak a mai napig,ebben egyet értek.Amíg ilyen emberek irányítanak másokat,addig nem sok értelme van Jézus tanításainak sem.Legtöbb esetben pont ők azok,akik félreértelmezik a tanítását,és a saját hatalmuk képére torzítják.

De,hogy mondjak némi pozitívumot is,vannak papok,és hívők,akik valóban törekszenek a szeretetre,és ez valóban értékelendő.és van olyan pap,aki kifejezetten ellene megy néhány vallásos dogmának,mert felismerte butító jellegüket,és ezt nem is rejti véka alá(mert ugye más papok is felismerik,csak ők hallgatnak róla).tehát azért teljes mértékben nem igaz,hogy csak negatívum illeti az egyházakat,csak egy alapos szemlélet váltásra lenne szükség.

2012. ápr. 14. 09:53
 25/32 gepzene ***** válasza:
100%

"Csakhogy

aki megoldást keres, kérdésében nem

ad rögtön javaslatot a megoldásra.

Pláne a problémát fokozót nem."

Ez is igaz. Meg nyilván egészen érdekes okai lehetnek, hogy akármelyikünk milliónyi tévedése közül épp ez lett kiragadva... Annyi más végzetes hiba korlátozza gyerekek milliárdjait, nem? Ha becsületes alkalmassági vizsgán kellene megfelelni mielőtt gyereket vállal az ember, rögtön csak pár évtizedünk lenne hátra. Nem vagyunk angyalok. Dönthetünk tetszőlegesen hülyén is, egymás kárára is. Persze akin sikerült párszor átgyalogolni, az többet profitálhat később még az ilyen értelmetlen szenvedéseiből is, míg a kínzó fél többnyire csak mélyebbre süllyed, idővel teljesen eltéved, tartósitja szenvedéseit... Hacsak nem dönt másképp.

A konkrét esetekben pedig továbbra is az igazságszolgáltatásé a labda.

2012. ápr. 14. 11:17
 26/32 anonim ***** válasza:

Úgy értelmezem a kérdést, hogy nem szereted, ha emberek azért vannak rossz állapotban, mert hisznek valamiben, és ha nem abban hinnének, akkor szerinted jobban lennének.

De látod, a kérdésed általam átfogalmazott változatában az áll, hogy "ők hisznek". Ők választották ezt. Hittanom nekem is volt, nagymamám nagyon katolikus volt és nyomta nekem a dolgot, mégsem lettem az.

Valahol mindenki saját börtönt választ (a vallásokra és Magyarországra vonatkoztatva, hiszen van tényleges elnyomás is a világ más részein, aminél rabszolgasorban tartanak embereket stb.).

Az egyetlen, amit tenni lehet az, hogy készen állunk arra, hogy segítsünk azoknak, akik kinyitják a szájukat, hogy akarnak segítséget.

Különben te is csak egy másik vallást terjesztesz, aminek a lényege az, hogy az, akit meg akarsz győzni, ne higgyen abban, amiben te úgy gondolod, hogy nem jó hinni.

Szerintem az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatát kellene érvényre juttatni, az eléggé jól összefoglalja a szabadságjogokat.

Amúgy pedig az az érdekes, hogy van, aki tudja úgy használni a vallásában tanultakat, hogy jobb legyen neki és a környezetének, van, aki meg önmaga és mások büntetésére használja, kiforgatva a tanításokat. (Ez már szándék kérdése) Aki nagyon intelligens és gonosz úgy visszaél a tanításokkal, hogy közben azokkal igazolja magát, és első pillantásra olyan, mintha a tanítások alapján bele se tudsz kötni) miközben józan ész alapján ordenáré baromság.

Szerintem ezért mindennél fontosabb pontosan megérteni saját magunk számára, hogy mi is a pontos szándék a tanítás mögött. Amennyire megértettem, a legtöbb tanítás azért van, hogy segítsenek az embereknek jobban boldogulni.

Amikor valaki nem úgy használja őket, akkor nagy valószínűséggel rosszul használja őket.

Talán olyan ez, mint egy kés. Hasznos szerszám, de gyilkolni is lehet vele. Végső soron az egyénen múlik az egész.

Szerintem a mércének annak kell lennie, hogy segít ez neked, családodnak, környezetednek stb. vagy sem. Ha nem, akkor ne csináld, ne valld. Ha segít, akkor egészségedre.

Úgy gondolom, hogy egy egyház hatalma hívőitől jön vagy kellene jönnie, és ha tényleg nincs rá igény, akkor persze, szűnjön meg, hiszen akkor csak egy kolonc, ami senkinek sem segít.

Minden egyházzal egyenlően kellene bánni, egyenlő esélyt kellene kapnia, és a hívőknek kellene eltartania állami támogatás nélkül.

2012. ápr. 16. 17:10
 27/32 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy a hiszti végén kapok jó választ is! Teljesen egy véleményen vagyunk, csak bennem talán több az empátia, ezért rettentően felháborít, amikor emberek nyomorodnak meg az egyház súlya alatt. Isten teremtett minket, tőle kaptuk ezt a testet, nekem ne mondja meg egy intézmény, miként bánjak vele. Engem Isten teremtett, az egyházakat az emberek, most akkor ki is áll közelebb hozzá? Elavult, kamu az egész, ami nem baj, csak rengetegen szenvednek a középkori (politikai) rendeletek, előírások miatt.

Tudtommal Jézus a szeretetre tanított. Hol van?

2012. ápr. 17. 06:07
 28/32 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Megértem a felháborodásodat, de a fasizmus nem megoldás. Sok a buta és felszínes ember egyes egyházakban, és ennek a butaságnak a következményei hangosak.

Személyes véleményem, hogy nem a Biblia tanításával van a baj, hanem annak meg nem értésével. Csak egy példát hadd mondjak. A házasságban mindkét félnek bibliai parancsai vannak. Ha egyikük ezeknek engedetlen, az bibliai szempontból már nem házasság, akár van róla papír, akár nincs. Tehát mondd meg a szerencsétlen asszonynak, hogy fusson el, mert férje az szeretet parancsának engedetlenkedve már elvált tőle.

Érted? A bibliai tanításokat nem felszínesen kéne alkalmazniuk a hívőknek, hanem valóságosan. Akkor nem lehetne cölibátus, nem lennének természetes dolgoktól bűntudatok, nem lennének vallási hazugság miatt a veszélyes férjükkel maradó asszonyok.

2012. ápr. 17. 11:06
 29/32 A kérdező kommentje:

A Bibliát nem felszínesen értelmezik, hanem úgy, ahogy az adott felekezet érdeke megkívánja. Igazából kár volt feltenni a kérdést, mert sok ember csak irányítás alatt tud élni, és azt hiszi, ha szenved, az kedves Isten szemében. Valószínü, hogy ezer példát tud hozni a Bibliából, ami szerinte ezt alá is támasztja. Nem is az egyház a hibás, ő csak kihasználja ezeket, mert amíg lósz@r van, veréb is van, ugye. Nem az egyház hordott le a válaszokban, hanem az ember. Sajnálom szerencsétleneket, talán tényleg így jó nekik. Ki tudja, mit művelnének magukkal, ha nem lenne az egyháznak semmilyen korlátja. Talán ateisták lennének. :)

Nagyon köszönöm mindenkinek, tanulságos, érdekes volt!

2012. ápr. 17. 11:38
 30/32 Kisertet ***** válasza:

Mindenki a maga eletenek kovacsa,

ateista vagyok de eze ezt tulzasnak tartom.

Bezarni mert neked nem tetszik, mindenki mas mas, az ateizmius lenyege szamomra ugy eljem az eletem ahogy jonak latom, es nem erdekel ki milyen vallasu, en elfogadom hogy masban hisz, fogadja el o is hogy ateista vagyok.

biblia tanitasa? sose volt tanulmanyaim folyaman vallasos oram, aki befogadja a vallast az hisz benne aki hulyesegnek tartja nem foglalkozik vele, hiaba tunulja nem fog vele foglalkozni. aki nem valik el mikozben szarba se nezik, csak aze mert a vallas azt mondja az meg megerdemli hogy igy banjanak vele mert hulye.

papokat colibatus helyet sterilizalni kene.

Biblia erdekes konyv foleg hogy Khalkedoni zsinaton k.u 451. oktober 8an atirtak ez a mostani biblia sok mesei elemmel kihagyasokkal hogy zartabba tegyek a vallast , marketing tupirozas, elotte a gnosztikus keresztenyseg volt ami szabad elvuseget jobban elfogadta. Miert nem foglalkoznak vele hogy a papok atvagjak oket, egyszeru alomvilagban elnek, csak az erdekli oket mi lesz a halauk utan nem az hogy mi van az eletben

2012. ápr. 21. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!