Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan érinti a Roswell akta...

Hogyan érinti a Roswell akta az egyházakat, és a hívőket?

Figyelt kérdés

NEM PROVOKÁLNI AKAROK! Néhány napja az FBI saját honlapján nyilvánosságra hozta az eredeti Roswell aktákat, melyben beismerik hogy 3 "csészealj" zuhant le, bennük emberszerű, kb 1 méter magas földönkívüli lényekkel. Nem tudom mennyire kamu, de valóban fent van az FBI oldalán a jelentés. Ha valóban igaz és nem vagyunk egyedül, hogyan hat ez az Egyházakra? Az akta:

[link]

2011. dec. 7. 16:28
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Most nézem hogy nem mostani hír, hanem áprilisi.
2011. dec. 7. 16:30
 2/16 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Sehogy.
2011. dec. 7. 16:48
 3/16 A kérdező kommentje:
Pl rájuk is vonatkozna a Halál utáni bírálat, hisz őket is Isten teremtette. Vagy őket is meg kéne keresztelni?
2011. dec. 7. 16:50
 4/16 anonim ***** válasza:

Annyi mindent hallottunk már, és annyi minden csak kamu volt, hidd el, ez is az...

Annyiszor hallani, hogy ateista azt mondja a hívőnek, hogy azért hívő, mert nem bírja elfogadni, felfogni, hogy a halála után nincs semmi.

Én is tudok ilyesmit mondani, hogy az ateista nem bírja elfogadni, hogy az egyetlen lakott bolygó a Föld, és egyedűl van, nincsenek ufók.

A kérdésedre visszatérve, bár én földi egyház ellenes vagyok, (ha szabad így mondanom, bocsánat), hogy a legkevésbé sem hatja meg főleg nem a történelmi egyházakat az ilyen hír, mivel remek divatos mellébeszéléssel kompromisszumot köt, összegyúrva Isten igéjét divatos hóbortokkal, elméletekkel, tudománnyal. A baj pusztán az, hogy mekkora lesz a közös nevező? Milyen alacsony érték?

Üdv: L

2011. dec. 7. 17:58
 5/16 anonim ***** válasza:
A hívők az egy általánosító kifejezés. Van akinek belefér a hitébe, valakinek nem. Akik a Biblia mai formáját használják és ezt értelmezik, azok teljesen érthető módon nem foglalkoznak idegen bolygóról érkező lényekkel. Viszont vannak olyanok is akik szélesebb ismeretek alapján közelítik meg Istent, vagy más irányzatokhoz tartoznak így valahogy bele tudják építeni a hitükbe az UFO jelenségeket.
2011. dec. 7. 19:02
 6/16 eric_one ***** válasza:
60%

Azóta újabb hírek vannak! A kis zöld manókkal x-atkák végezhettek, valaki beszórta őket Szkáli-sóval és attól meg-Murdertek. Itt a lakótelepen is szoktak csészealjak lezuhanni, főleg amikor a legfelső szinten kitör a családi balhé.

Hogyan érintene minket hívőket? Nem is tudom, szívesen lennék misszionárus közöttük, hiszen Ők telepatikusan kommunikálnak, így az evangéliumot egy pillanat alatt megismernék ha tekintetünk összetalálkozna. Sorry! De nem aludtam ki a nyolc órámat. :-)

2011. dec. 7. 19:22
 7/16 anonim ***** válasza:

Úgy kezdődik hogy "A Légierő informátora (nyomozója) kijelentette hogy...".

Mi van ha mondjuk az informátor szándékosan hazudott? Hidegháború során előfordult az ilyesmi, nem? Félrevezetés vagy megtévesztés lehet.

2011. dec. 8. 11:22
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mennek a zöld kezek. Igazából arra lettem volna kíváncsi, függetlenül Roswelltől, hogy ha bebizonyosodna hogy nem vagyunk egyedül, és felvennék velünk a kapcsolatot, (akár ilyen kis szürkék), akkor vajon őket is meg kellene-e keresztelni, vagy rájuk is vonatkozna a halál utáni ítélet, hiszen ők is Isten teremtményei lennének. Vagy rájuk milyen vallási "szabályok" vonatkoznának hiszen, nem emberek, de nem is állatok, stb...
2011. dec. 8. 11:45
 9/16 anonim ***** válasza:

Van egy ismerősöm aki saját állítása szerint sokszor találkozott idegen lényekkel. Ugyanez az ember éjjelente alvás közben rettenetes módon szokott sikoltozni, nem lehet mellette aludni.

Ez a két tény számomra megerősíti azt amit eddig is sejtettem: akik találkoztak idegen lényekkel azok valójában bukott angyalokat láttak. Ezek nagy hatalmú (hozzánk képest legalábbis) és rendkívül ravasz szellemi lények és bármit megtesznek hogy eltávolítsanak Istentől. Az ufó-hit pedig nagyon is alkalmas erre, ezért a bukott szellemeknek jó lehetőség az hogy eljáttszák hogy ők idegen lények.

2011. dec. 8. 13:32
 10/16 anonim ***** válasza:

Miért kéne a földön kívülieket megkeresztelni? Az ember eredendő bűne miatt volt szükség a megváltásra. Nekik, már ha léteznek egyáltalán, ehhez mi közük?

A Biblia az ember és Isten kapcsolatáról szól, méghozzá itt a Földön. Hogy Isten hogy és mit teremtett más bolygókon esetleg, az az Ő dolga, nem az embereké.

2011. dec. 8. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!