Mondanátok nekem olyan Magyarországon bejegyzett egyházakat, akik nem kérnek és nem fogadnak el állami támogatást?
A magyarorszag.hu-n ezt találtam: "A támogatásból az egyes egyházak a javukra a személyi jövedelemadójuk 1%-áról rendelkező magánszemélyek arányában részesülnek"
vagyis, aki 1%-ot kap, az "normál" támogatást is kap. Épp ezért keresnék olyat, aki egyiket sem.
Kedves Kérdező!
Jómagam a Keresztény Advent Közösség tagja vagyok, és valóban mi vagyunk az a "fehér holló" aki nem fogad el állami támogatást. Nálunk a hívek adományaiból él meg az egyház, igen szerény körülmények között. Az 1% azonban felajánlható, mivel ezt nem az állam adja, hanem a hívek és a szimpatizánsok a saját adójuk terhére ajánlhatják fel. A kettő azért nem ugyanaz, már bocs...
Üdv. Péter
Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (közismertebb nevén a mormonok)
Sem 1%-ot, sem támogatást nem fogadunk el.
Kedves Péter! Elnézést, ha félreérthető volt az idézet, pontosan úgy hangzik, hogy a támogatás 1. az 1% és 2. egy további összeg, amit a felajánlott 1%-ok alapján osztanak szét. (Mondjuk nekem ez logikus is, mert ezzel valamennyire mérhető, hogy hány tagja van az egyháznak.)
Jól értettem, hogy kizárólag csak az 1%-ot fogadják el, és semmi további támogatást?
Én Jehova Tanúja vagyok,és mi sem fogadunk el állami támogatást.
Csakis mi tartjuk fenn magunkat.Az adónk 1%-kát is felszoktuk ajánlani,s mivel ez a sajátunk így ezt nem lehet állami pénznek nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!