A"Mit tanít valójában a Biblia"című Jehova Tanúi kiadványnak nem lenne helyesebb olyan címet adni, hogy"Mit tanít valójában az Őrtorony Társulat a Bibliáról"?
# 9/10:
remekül van megfogalmazva,teljesen közérthetően.
Ezt meg Neked ajánlom olvasásra,kb.18.oldaltól.
Félreértések elkerülése végett leírom,nem vagyok"ellensége"a Tanúknak.
Egyiket sem ismerem. Majd olvasok holnap, mert már elég fáradt vagyok.
A Mit tanít valójában a Biblia kiadvány szerintem egy kicsit manipulatív. A visszakérdezései miatt gondolom ezt. Ahogy az egyes fejezetekben az olvasó felé címzi őket, erről tanúskodnak. Mondok egy példát, mivel olvastad, biztos tudni fogod mire gondolok.
Szóval a példa: Hát nem csodálatos, hogy Jehova Isten szeret téged, és lehetőséget ad neked, hogy az igaz vallást megismerve megmentésben részesülj?
Ez így van sajnos,ahogy írod.
Ők is az egyedül üdvözítő Egyházak közösségébe tartoznak,mármint az Őrtorony Társulat.
Az is érdekes, ahogy a saját kiadványok olvasására buzdít. Szó szerint idézem:
"Hogyan fejezheted ki, hogy hálás vagy Isten ajándékáért, a váltságért? Mindenekelőtt ismerd meg jobban a nagy Ajándékozót, Jehovát (János 17:3). Ebben segít neked az, ha tanulmányozod a Bibliát ez alapján a kiadvány alapján."
Nem azt mondja, hogy a Bibliából ismerszik meg az Isten, hanem a Tanúk által kiadott könyvből. Szerintem érezhető, hogy arra helyezik a hangsúlyt, hogy a kiadványok kétséget kizáróan hitelesek, ennélfogva azokra kell támaszkodni. De miért ne a forrásműre, az eredetire támaszkodjon az ember?
Szóval a példa: Hát nem csodálatos, hogy Jehova Isten szeret téged, és lehetőséget ad neked, hogy az igaz vallást megismerve megmentésben részesülj? """
Ha belegondolsz a Biblia kijelentéseibe ,akkor csak két féle vallást említ:a zsidó vallást,vagyis a Judaizmust,és a pogány vallást,vagyis a bálvány imádást.És persze a Krisztus követőit,akik zsidókbol és pogányokbol tevődnek össze,megtérve a vallásukbol,bűneikből,Jézus vére által.
Megmentésben az részesűl aki hisz Jézus Krisztusban,Ján .ev.3,16.Olyan hogy igaz vallás nincs,mivel az igaz ember az ő hite által él.Ha volna üdvözítő vallás ,akkor Jézusnak nem kellet volna feláldozni önmagát a bűneink miatt.
"Azt nem értem,hogy ha "
Ha valamiről rosszat mondasz, akkor miért nem mondod meg, hogy mi a jó? Csak a pocskondiázáshoz értesz, de a tökéletes útmutatáshoz nem?
Az lehet.
Csak a szövegösszefüggés mást mond....
Tehát nem elég CSAK a verseket elolvasni.
# 17/19:
jó a logikája,de nem ez a Biblia mondanivalója.
Nincs "két osztály"rendszer.
(Földi+mennyei reménységűek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!