Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Egyház csak szerintem az...

A Egyház csak szerintem az emberek kihasználás?

Figyelt kérdés

Az elején szeretném letisztázni, hogy Nem vagyok ateista, hiszek istenben.

(bár nem úgy, ahogy az emberek 99%-a...)

Amit elítélek, az Majdnem az összes "egyház". Mert az egyházak (főleg kaolikus) követték el az emberiség elleni legnagyobb átverést, kihasználják az ártatlan embereket, a "követendő" papjaik gyerekeket erőszakolnak, majd ezután levágják a heréjüket, hogy "megszabadítsák" őket a melegségtől!

Nem engedik a házasságot, amit a Bibiliában nem írnak, csak azért magyarázták bele az egyház vezetői, hogy nehogy már valamit örököljön a pap családja, felesége. A miséken perselyeznek, ha nem adsz akkor "csúnyán" néz rád a pénzszedő, mindezt úgy, hogy a legtöbb templomban milliókat érő arany-ezüst díszítések vannak! A régi századokban aki nem értett egyet az egyházzal, megölették, nehogy fejlődhessen a tudomány, és megbukjanak a kitalált elméleteik! A szent háborúk, amiket csak a pénzéhes egyházi vezetők rendeltek el, az áldozatok, a gyilkosságok (több mint 30 Millió!) közül nemhiszem, hogy bármelyik az emberek javát szolgálta volna.

A milliárdos vezetők pénztárcáját annál inkább.

Kihasználják azt, hogy az emberek nem akarnak meghalni, így menyországgal hitegetik őket, és amikor már beleestek ebbe a hazugság-csapdába, fenyegetik őket, hogy ha nem követik az egyházat, akkor pokolra/tisztítótűzre (amiről szintén nem szól a biblia) kerülsz... Régen egész népek éltek félelemben az egyház gyilkosságaitól, adószedésétől.

I. István még kötelező egyházadót is elrendelt, amivel mégjobban megkeserítette az emberek életét, ráadásul beengedte a hazug papokat az országba, és megölette azokat, akik nem keresztények voltak.

A muszlim vallás alapjaiban jó, csakhogy a sok tudatlan félremagyarázza a tanításait, így nem sül ki belőle semmi jó.

Csak én tartom ezt nevetségesnek, és gondolom úgy, hogy meg kéne szüntetni, vagy legalább megreformálni a sok, pénzéhes vezetőt?!

2012. márc. 17. 22:12
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:
abban, hogy nem használom ki az embereket. Azért mert te betanítható vagy, nem biztos hogy a te egyházad okosabb mint bárki más
2012. márc. 20. 12:25
 42/44 anonim válasza:

Lehet,hogy már valaki írt hasonló,nem olvastam végig,de ha létezik Isten és jó,akkor miért van valahol a bolygón MINDIG háború?

Ja igen:És miért van a templomok tetején villámhárító?

2012. ápr. 8. 08:04
 43/44 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...ha létezik Isten és jó,akkor miért van valahol a bolygón MINDIG háború?"

Mert nem veszi figyelembe az összes ember Isten szavát. Sokan még csak nem is ismerik azt részletesen.

A fizika törvényei mindenre vonatkoznak az anyagi világban s azokat csak a Teremtő írhatja felül. Ezért kell a villámhárító.

2012. ápr. 8. 09:51
 44/44 anonim ***** válasza:

"Lehet,hogy már valaki írt hasonló,nem olvastam végig,de ha létezik Isten és jó,akkor miért van valahol a bolygón MINDIG háború?"

Mt 24,6

Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég.

Mk 13,7

Amikor pedig háborúk zaját vagy háborúk hírét halljátok, meg ne rémüljetek! Ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég.

Lk 21,9

És amikor háborúk zaját és lázadások hírét halljátok, ne rettenjetek meg, mert ezeknek előbb meg kell történniük, de nem jön mindjárt a vég.

"Ja igen:És miért van a templomok tetején villámhárító?"

És hánny templomba csapott bele a villám eddig valaha? Remélem nem baj, hogy válaszoltam:)

2012. ápr. 8. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!