Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Egyház csak szerintem az...

A Egyház csak szerintem az emberek kihasználás?

Figyelt kérdés

Az elején szeretném letisztázni, hogy Nem vagyok ateista, hiszek istenben.

(bár nem úgy, ahogy az emberek 99%-a...)

Amit elítélek, az Majdnem az összes "egyház". Mert az egyházak (főleg kaolikus) követték el az emberiség elleni legnagyobb átverést, kihasználják az ártatlan embereket, a "követendő" papjaik gyerekeket erőszakolnak, majd ezután levágják a heréjüket, hogy "megszabadítsák" őket a melegségtől!

Nem engedik a házasságot, amit a Bibiliában nem írnak, csak azért magyarázták bele az egyház vezetői, hogy nehogy már valamit örököljön a pap családja, felesége. A miséken perselyeznek, ha nem adsz akkor "csúnyán" néz rád a pénzszedő, mindezt úgy, hogy a legtöbb templomban milliókat érő arany-ezüst díszítések vannak! A régi századokban aki nem értett egyet az egyházzal, megölették, nehogy fejlődhessen a tudomány, és megbukjanak a kitalált elméleteik! A szent háborúk, amiket csak a pénzéhes egyházi vezetők rendeltek el, az áldozatok, a gyilkosságok (több mint 30 Millió!) közül nemhiszem, hogy bármelyik az emberek javát szolgálta volna.

A milliárdos vezetők pénztárcáját annál inkább.

Kihasználják azt, hogy az emberek nem akarnak meghalni, így menyországgal hitegetik őket, és amikor már beleestek ebbe a hazugság-csapdába, fenyegetik őket, hogy ha nem követik az egyházat, akkor pokolra/tisztítótűzre (amiről szintén nem szól a biblia) kerülsz... Régen egész népek éltek félelemben az egyház gyilkosságaitól, adószedésétől.

I. István még kötelező egyházadót is elrendelt, amivel mégjobban megkeserítette az emberek életét, ráadásul beengedte a hazug papokat az országba, és megölette azokat, akik nem keresztények voltak.

A muszlim vallás alapjaiban jó, csakhogy a sok tudatlan félremagyarázza a tanításait, így nem sül ki belőle semmi jó.

Csak én tartom ezt nevetségesnek, és gondolom úgy, hogy meg kéne szüntetni, vagy legalább megreformálni a sok, pénzéhes vezetőt?!

2012. márc. 17. 22:12
1 2 3 4 5
 1/44 A kérdező kommentje:
Elnézést, a címbe gyházat akartam írni :)
2012. márc. 17. 22:13
 2/44 anonim ***** válasza:
31%
Nem csak te. Ha a r*hadék egyházak nem jöttek volna létre, sokkal fejlettebbek lennénk. Már rég a galaxist fedeznénk fel...
2012. márc. 17. 22:23
 3/44 anonim ***** válasza:
41%

Alapvetően egyetértek Veled, viszont szerintem a muszlim vallás sem lenne jobb, mert például a nőket nem tekinti egyenrangúnak.

Ha rajtam múlna, akkor én az összes egyházat felszámolnám, vagyonukat az államadósság csökkentésére fordítanám, mert szerintem is sokkal jobb lenne az élet egyházak nélkül.

25/F (ateista)

2012. márc. 17. 22:26
 4/44 anonim ***** válasza:
49%

A vallasi szokasok valoban kulonbozoek, es nem ez lenne az igazi segitseg az emberek szamara, de az mar az embereknek a hibaja!

A tanitasokra kellene koncentralni, mint a Koranban Mohamed, a katolikusoknal Jezus tanitasara, tehat a MEstereket kovetni, a tanitast gyakorolni. A Koranban is vannak szurak, Jezusrol, Abrahamrol, Mariarol, tehat felhivja a hivok figyelmet, hogy ne kovessek el ugyanazokat a hibakat stb., mint az elozoek, mint Mozes tanitvanyai pl.

Altalaban az emberek tobbsege igenyli a vallasi kozossegeket, szektakat, mivel igy erzik azt, hogy erosek, holott az igazi hitnek nem feltetlenul van szuksege kozossegre, mivel a sajat hitunk, amit senki befolyasolni nem tud, a vallasi unnepekre, szertartasokra ennek semmi szuksege, viszont ezt keves emberi ismeri fel, ezert nem lehet azt mondani, hogy becsaptak oket, mivel onmagat amitja, csapja be! Ket fajta vallasos van, az egyik az, aki vallasos, de tiszta hite van, es az szerint el, a masik, aki vallasos, de mar nem el a tanitas szerint, tehat nincs igazi, tiszta hite, csak egy vallasi kozossegnek a tagja, reszvevoje! Ez jellemzo minden vallasra, a iszlamra is, hiszen tobb evtizedet eltem koztuk, tapasztaltam.

2012. márc. 17. 22:52
 5/44 A kérdező kommentje:
A muszlim vallásról csak felületes ismereteim vannak, pl. azt is írja hogy adakozz a szegényeknek... Vagy hogy szüleidet tiszteld... A nőket viszont tényleg nem jó lebecsülni úgymond.
2012. márc. 17. 22:53
 6/44 anonim ***** válasza:
53%
"Már rég a galaxist fedeznénk fel..." És attól jobb lenne valami?
2012. márc. 17. 23:03
 7/44 anonim ***** válasza:
35%
Mi van? Katolikus vagyok és valahogy csak nevetni tudok rajta. Elhiszem, hogy az egyházak beszennyezték magukat, de ez azért erős általánosítás, nagyon erős. Őket reformálhatod kik rabolnak, átvernek, de ne a vallást, bár azt úgy sem tudod szerencsére.
2012. márc. 17. 23:05
 8/44 anonim ***** válasza:
36%

Amíg lesznek akik hisznek istenben meg Jézusban, addig egyházak is lesznek. Az istenhit azért alakult ki, mert az emberek a természeti jelenségek mögött egy felsőbb erőt képzeltek. De manapság már....? Kényelmes dolog a szennyest istenre bízni, ő úgyis megbocsájt. Az a foglalkozása. Karácsonykor mindenkit nagyon szeretünk, hogy januárban újult erővel kezdjük a gyűlölködést.

Most állítólag kötelező lesz a hittan oktatás. Kell a voks a hívőktől a következő választásra.

2012. márc. 17. 23:07
 9/44 anonim ***** válasza:
53%

Fölösleges megint erről vitázni. Ezen az oldalon is csak a 2 egymással ellenben álló oldal van jelen. Semmi engedmény nincs köztük. Egymást fogják megint itt anyázni, vagy az értelmesebb emberek oldalakon keresztül nyomják majd a saját meggyőződésüket.

Nincs Isten? ---> nincs probléma, mindenki élheti nyugodtan az életét

Van Isten? ---> nincs probléma, mert amúgy is magasról tojik a fejünkre, így olyan mintha nem is lenne, mindenki élheti nyugodtan az életét

2012. márc. 17. 23:12
 10/44 anonim ***** válasza:
55%
Mert katolikus vagyok azért 0%-ot kaptam?:) de jó:)
2012. márc. 17. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!