Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Egyház csak szerintem az...

A Egyház csak szerintem az emberek kihasználás?

Figyelt kérdés

Az elején szeretném letisztázni, hogy Nem vagyok ateista, hiszek istenben.

(bár nem úgy, ahogy az emberek 99%-a...)

Amit elítélek, az Majdnem az összes "egyház". Mert az egyházak (főleg kaolikus) követték el az emberiség elleni legnagyobb átverést, kihasználják az ártatlan embereket, a "követendő" papjaik gyerekeket erőszakolnak, majd ezután levágják a heréjüket, hogy "megszabadítsák" őket a melegségtől!

Nem engedik a házasságot, amit a Bibiliában nem írnak, csak azért magyarázták bele az egyház vezetői, hogy nehogy már valamit örököljön a pap családja, felesége. A miséken perselyeznek, ha nem adsz akkor "csúnyán" néz rád a pénzszedő, mindezt úgy, hogy a legtöbb templomban milliókat érő arany-ezüst díszítések vannak! A régi századokban aki nem értett egyet az egyházzal, megölették, nehogy fejlődhessen a tudomány, és megbukjanak a kitalált elméleteik! A szent háborúk, amiket csak a pénzéhes egyházi vezetők rendeltek el, az áldozatok, a gyilkosságok (több mint 30 Millió!) közül nemhiszem, hogy bármelyik az emberek javát szolgálta volna.

A milliárdos vezetők pénztárcáját annál inkább.

Kihasználják azt, hogy az emberek nem akarnak meghalni, így menyországgal hitegetik őket, és amikor már beleestek ebbe a hazugság-csapdába, fenyegetik őket, hogy ha nem követik az egyházat, akkor pokolra/tisztítótűzre (amiről szintén nem szól a biblia) kerülsz... Régen egész népek éltek félelemben az egyház gyilkosságaitól, adószedésétől.

I. István még kötelező egyházadót is elrendelt, amivel mégjobban megkeserítette az emberek életét, ráadásul beengedte a hazug papokat az országba, és megölette azokat, akik nem keresztények voltak.

A muszlim vallás alapjaiban jó, csakhogy a sok tudatlan félremagyarázza a tanításait, így nem sül ki belőle semmi jó.

Csak én tartom ezt nevetségesnek, és gondolom úgy, hogy meg kéne szüntetni, vagy legalább megreformálni a sok, pénzéhes vezetőt?!

2012. márc. 17. 22:12
1 2 3 4 5
 21/44 Tyler913 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Leszögezem,nem vagyok katolikus,de akkor is elég általánosítónak tartom,amit írtál-mint ahogy azokat a véleményeket is,melyek szerint az egyház nélkül előrébb tartana a világ.Ilyenkor mindig azt szoktam mondani:

emberek,nézzetek körül! Több,mint 25O éve az egyház hatalma töredéke a középkorinak,nem kötelező vallásosnak lenni,nem kötelező bármit is adni az egyháznak,vallás-és lelkiismereti szabadság van.Jobb hely lett a világ? Nem.Ezek után az egyházra kenni a "haladás" hátráltatását,vagy számon kérni rajta a középkorban történt dolgokat (és azokat is kisarkítva) teljesen fölösleges.Ha nem tetszik az egyház tevékenysége,hát ne támogasd.Bár szerintem ha igazságosan szeretnél véleményt nyilvánítani,előbb beszélgess el hívőkkel,sőt,papokkal is,hallgasd meg a véleményüket,és utána ítélj.

2012. márc. 18. 11:42
 22/44 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nincs Isten? ---> nincs probléma, mindenki élheti nyugodtan az életét

Van Isten? ---> nincs probléma, mert amúgy is magasról tojik a fejünkre, így olyan mintha nem is lenne, mindenki élheti nyugodtan az életét"

Nem élik nyugodtan az emberek az életüket.

Fásultak vagy ingerlékenyek feszültek meg sorolhatnám de a nagy többség az nem nyugott sőt egyre feszültebb.

S a közeljövőben nem várható javulás. S ez tény.

2012. márc. 18. 12:29
 23/44 anonim ***** válasza:
68%

Vidiripi

Afrikában ,Észak és-dél Amerikában nem volt jelen nagyon sokáig az egyház mégsem tartottak előrébb mint Európa. Pedig erőforrásokban sokkal gazdagabbak. S ugyan ezt elmondhatjuk Ázsia nagyobbik részére is.

2012. márc. 18. 12:33
 24/44 A kérdező kommentje:

ma 11:42

Nem mondtam, hogy ma is hátráltatja az egyház a fejlődést. Főleg régen, amikor még nem csak a befolyásolható emberek hittek a hazugságaiknak, akkor tudott volna többet fejlődni az emberiség. Pl. már régóta tudták volna hogy gömbölyű a föld, vagy hogy a bolygók a nap körül keringenek...

Már sok hívővel beszéltem, de mindegyikük ugyanazt a maszlagot mondja, miszerint ő beszélt istennel, a pap igazat mond, a pápa szent stb... (Vagy én vagyok hülye hozzá, ki tudja...)

2012. márc. 18. 13:46
 25/44 Tyler913 ***** válasza:
74%

Ezeket a dolgokat már más kultúrák is felfedezték korábban.Fura,de szinte minden egyházellenes retorikában előjön szegény Kopernikusz meg Giordano Bruno,mintha valóban ezen a két tudóson fordult volna meg az emberiség fejlődése...

Namost azt,hogy ki beszélt Istennel,ki nem,kívülről nem tudod megítélni,de az egyház megítélése szempontjából ez nem is lényeg.Én reformátusként egy pillanatra sem hiszem,hogy a pápa szent lenne,vagy hogy az egyház tévedhetetlen.Sőt,a csicsás külsőségekre sincs szükség.Viszont hülyeségnek tartom,hogy pár feldíszített templom meg arany kegytárgy miatt van kifogásod az egyház ellen,miközben az egyház bevételeinek nagy része az infrastruktúra fenntartására és karitatív munkára megy el.

2012. márc. 18. 14:36
 26/44 anonim ***** válasza:
74%

Vidiripi

Kérdező!

"..már régóta tudták volna hogy gömbölyű a föld, vagy hogy a bolygók a nap körül keringenek..."

Talán nem így kellene fogalmaznom de ne égesd már a hívőket meg saját magadat sem. A helyzet az hogy amit itt felhoztál az már ezerszer ki lett tárgyalva. S aki egy kicsit is jártas a dologban legyen az hívő vagy ateista az nagyon is jól tudja hogy ez a dolog nem igaz.

"Az V. század elejétől az ortodox kereszténység magáévá tette a 397-ben elhunyt Philastrius, bresciai püspök egyetlen, de annak a haláláig erőltetett ostoba tételét, miszerint földünk lapos és az körül keringenek az égitestek."

"Az emberiség ugyanis már az ókorban rájött, hogy a Föld nem lehet lapos. Arisztotelész idejében, Kr. e. 330 körül ez már köztudomású volt. A nagy filozófus már akkor bizonyította a Föld gömbölyűségét például azzal, hogy ha dél felé utazunk, a horizont fölött egyre magasabban látjuk a déli félteke csillagait, illetve a hajósok először a hegyek csúcsait látják meg a szárazföldből, s a part felé közeledve egyre többet. Krisztus születése előtt pár évvel Sztrabón felhívta a figyelmet, hogy a Föld holdfogyatkozáskor megfigyelhető árnyéka mindig kör alakú, márpedig csak egy gömb vet minden irányba kerek árnyékot, egy korong lapított ellipszist mutatna. Erasztothenész pedig néhány egyszerű megfigyelés nyomán kiszámította a Föld kerületét is: 252 ezer sztadion, azaz nagyjából 40 ezer kilométer. Ez Kr.e. 240 körül történt, jóval azelőtt, hogy valaki kitalálta volna, hogy a történelmet korokra ossza."

Igen is tudták hogy a Föld nem lapos. S ezt a Biblia is alá támasztja. Amiről te beszélsz az az emberi hülyeség meg a pontatlan információ.

A régen hátráltatta a fejlődést az egyház az sem helyes megállapítás mert ahol nem volt egyház ott sem fejlődött magasabb szinten a tudomány mint ahol volt. De had jegyezzem meg hogy Galilei meg a többi tudós és polihisztor is erősen vallásos országban tevékenykedett.

Afrikában legnagyobb részén nem volt egyház még sem fejlődtek. Pedig nyersanyaguk az volt meg még azért van is jócskán.

"Már sok hívővel beszéltem, de mindegyikük ugyanazt a maszlagot mondja, miszerint ő beszélt istennel, a pap igazat mond, a pápa szent stb... (Vagy én vagyok hülye hozzá, ki tudja...)"

1. Igen a pap igazad mondd! De miben mondd igazat?

2. Miért szent a pápa ,ezt mire alapozza?

3. Beszélt Istennel? S mit mondott neki? S Isten miért beszélt vele?

Ilyen kérdések merültek fel benned?

2012. márc. 18. 16:51
 27/44 anonim ***** válasza:

"A muszlim vallás alapjaiban jó, csakhogy a sok tudatlan félremagyarázza a tanításait, így nem sül ki belőle semmi jó."

Ez a mondatod nagyon jól összefoglalja az egész mondanivalódat és megvilágítja gondolkodásod. Mindenki hülye, csak te nem (vagyis te tagja vagy az 1%-nak), mindenki hülye aki azt mondja, hogy nála az igazság, mert nálad van az igazság.

Akárcsak Luther, de neki legalább volt alternatívája, még ha helytelen is...

2012. márc. 18. 18:58
 28/44 A kérdező kommentje:

afrikában miért nem fejlődött a tudomány? Mert ott természeti népek élnek, ami részben jó, lévén jól megvannak. Ugyanakkor nem igényelnek fejlődést, így megkérdőjelezhető a dolog "jósága". Utolsónak meg: Amikor Mohamed megírta a Koránt 622-ben, nagyrészt a népét szolgáló, rendes dolgokat írt bele. De mivel a muszlim -önjelolt- vallási vezetők nem értenek a koránhoz, éppen csak tudnak olvasni (tisztelet a kivételnek), így félremagyarázzák a tanítást. Ezért ölnek meg szentháborúznak a fundamentalista (arabok 90%-a).

És lévén a korán nem csak egy 'biblia", hanem törvénykönyv, ezért annak a félremagyarázása (szembern a katolikus egyházzal) sokkal nagyobb károkat okoz.

2012. márc. 18. 20:04
 29/44 anonim ***** válasza:
És honnan veszed, hogy te magyarázod jól a Koránt és nem az ezernyi mullah?
2012. márc. 18. 20:07
 30/44 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Oké Afrika ugrott. Akkor ott a Föld többi része.

2012. márc. 18. 20:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!