Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Egyház csak szerintem az...

A Egyház csak szerintem az emberek kihasználás?

Figyelt kérdés

Az elején szeretném letisztázni, hogy Nem vagyok ateista, hiszek istenben.

(bár nem úgy, ahogy az emberek 99%-a...)

Amit elítélek, az Majdnem az összes "egyház". Mert az egyházak (főleg kaolikus) követték el az emberiség elleni legnagyobb átverést, kihasználják az ártatlan embereket, a "követendő" papjaik gyerekeket erőszakolnak, majd ezután levágják a heréjüket, hogy "megszabadítsák" őket a melegségtől!

Nem engedik a házasságot, amit a Bibiliában nem írnak, csak azért magyarázták bele az egyház vezetői, hogy nehogy már valamit örököljön a pap családja, felesége. A miséken perselyeznek, ha nem adsz akkor "csúnyán" néz rád a pénzszedő, mindezt úgy, hogy a legtöbb templomban milliókat érő arany-ezüst díszítések vannak! A régi századokban aki nem értett egyet az egyházzal, megölették, nehogy fejlődhessen a tudomány, és megbukjanak a kitalált elméleteik! A szent háborúk, amiket csak a pénzéhes egyházi vezetők rendeltek el, az áldozatok, a gyilkosságok (több mint 30 Millió!) közül nemhiszem, hogy bármelyik az emberek javát szolgálta volna.

A milliárdos vezetők pénztárcáját annál inkább.

Kihasználják azt, hogy az emberek nem akarnak meghalni, így menyországgal hitegetik őket, és amikor már beleestek ebbe a hazugság-csapdába, fenyegetik őket, hogy ha nem követik az egyházat, akkor pokolra/tisztítótűzre (amiről szintén nem szól a biblia) kerülsz... Régen egész népek éltek félelemben az egyház gyilkosságaitól, adószedésétől.

I. István még kötelező egyházadót is elrendelt, amivel mégjobban megkeserítette az emberek életét, ráadásul beengedte a hazug papokat az országba, és megölette azokat, akik nem keresztények voltak.

A muszlim vallás alapjaiban jó, csakhogy a sok tudatlan félremagyarázza a tanításait, így nem sül ki belőle semmi jó.

Csak én tartom ezt nevetségesnek, és gondolom úgy, hogy meg kéne szüntetni, vagy legalább megreformálni a sok, pénzéhes vezetőt?!

2012. márc. 17. 22:12
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Mert nem ölésre buzdít, hanem szeretetre, testvériességre stb.
2012. márc. 18. 20:13
 32/44 anonim ***** válasza:
66%
Ugyanezt mondja az ezernyi mullah. De te honnan gondolod, hogy tőlük jobban értelmezed? Erre válaszolj már légszíves. Vagy akár a Bibliát jobban értelmezed, mint a papok, lelkészek, püspökök, vagy a pápák.
2012. márc. 18. 20:15
 33/44 anonim ***** válasza:
32%

Vidiripi

"...papok, lelkészek, püspökök, vagy a pápák."

Nos azoknál tutira jobban. Lásd keresztelkedés. Egy olyan ige nincs a Bibliában amely azt mondja hogy csecsemőket kell megkeresztelni.

2012. márc. 18. 20:32
 34/44 Tyler913 ***** válasza:
Amúgy emberek,hányótok olvasta egyáltalán a Koránt? Vagy foglalkozott behatóbban a vallási jelenségekkel,értem ezalatt legalább az illető vallás szent iratainak tanulmányozását,kommentárokét több oldalról,stb.?
2012. márc. 19. 10:04
 35/44 anonim ***** válasza:
Kéremszépen én olvastam a Koránt, és elég sok vallási tanító magyarázatát (főleg siítákét), és bár én kicsi és jelentéktelen vagyok ahhoz, hogy magyarázzam a Koránt, de annyit azért tudok, hogy nem az a békés, pacifista könyvecske, mint ahogy a kérdező állítja.
2012. márc. 19. 11:29
 36/44 A kérdező kommentje:

Például dél amerikában nem volt egyház, ilyen formában legalábbis.

Ott naptárakat készítettek, csillagokat vizsgáltak, előre megjósolták a bolygók állását... Azonban ők is inkább természeti népek voltak... Pontosan melyik részére gondolsz a világnak?

A korán meg inkább szigorú törvénykönyv, mint biblia, De nem rosszta buzdít. Igaz, vannak benne rossz dolgok is.

2012. márc. 19. 12:07
 37/44 Tyler913 ***** válasza:
100%

És ott szerinted kik foglalkoztak mindezzel? Elárulom: a papság.Szinte minden kultúrában a papság volt az a réteg,amely a tudományt művelte-amúgy Európában is.Szerinted mégis ki másolt át több ezer kódexet,ki mentette át Róma tudását?

Egyébként folyton azzal jössz,hogy a Korán szeretetre buzdít.Oké,rendben.A Biblia talán nem? Önmagában egyik világvallásból sem fakadna rossz.A szent könyvek útmutatást adnak,amit aztán ki lehet fordítani,félre lehet magyarázni-ugyanúgy,ahogy egy jó térképet is lehet rosszul használni.Aztán hogyha nem oda jutok el,ahová akartam,az nem a térkép hibája-én használtam rosszul.

2012. márc. 19. 12:35
 38/44 anonim ***** válasza:

Valoban a Szentirasok utmutast adnak, tehat ez fugg attol, hogy melyik ember hogyan fogadja be azt, mivel itt a lenyeg ezen van.

TEhat a Koran egy szigorubb tan, ugyis lett megszerkesztve a Szentiras, de mar a vallasi vezetok tanitasa megvaltoztatja azt, illetve szinten a szulo, aki tanitani, nevelni fogja a gyermeket, hiszen a Koran szerint elik az eletuket, a jogszabalyok is erre epultek, igy mar az oktatasi rendszert is befolyasolni fogja, ez pedig nem mindig elonnyel jar, hiszen nagyon sokszor tapasztalni azt, hogy nem a SZentirast kovetik, elternek attol, affele onzo modon, hiszen a ffi az, aki felelossegel tartozik, hogy a szereto gondosdodasaval, erejevel megvedeni koteles a gyengebb nemet, ill. a csaladjat, de nem szol a Szentiras arrol, hogy birtokolja a gyengebb nemet, esetleg korlatozza, kordaban tarsa pl., s nem beszelve a gyermek nevelesrol, amikor egy hazasagkoteskor is a szulonek a joga a dontes, tehat nem adjak meg a lehetoseget arra, hogy a fiatalok ismerkedjenek, igy a rokonsagon belul hazasitjak azokat, amikor a szulok valasztjak a jovendobelit pl. TEhat ez lenne az a Szentiras KEdves kerdezo, amirol szo van, a Koran!

Ahol a ffi feher zsizsdasban jarhat, a holgy fekete lepelben, kendoben, a lanyok szinten, de mar a ffiaknak mindent szabad, ezert manapsag nagyon sok a valas, az egesz araborszag hasonlo gondokkal kuzd, mivel az igazi hit hianyzik a foldrol!

Errol nem leeht mindig a papokat, imamokat hibaztatni, mivel minden embernek van szabad valasztasa, akarata, de a problema gyokere az, hogy a legtobb esetben mar a legbelso csaladtag lesz a legartalmasabb a gyermek szamara, akibol aztan felnott lesz.

Egy gyermeket sem a pap fog felnevelni, tehat tagja lehet egy kozossegnek, viszont az elete nagyobb reszet mar a sajat szulei mellett tolti, igy a szulo is tehet arrol, ha a gyermekenek nincs, vagy nem talalta meg a sajat hitet, hiszen egy gyermeket segiteni, tamogatni is kell, nem csak etetni!

2012. márc. 19. 15:22
 39/44 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem mondtam rosszat a Bibliára! Az egyház félremagyarázza (direkt), és rosszra használja fel. A Bibliával semmi bajom...
2012. márc. 19. 15:39
 40/44 anonim ***** válasza:
De azt mond már meg, hogy akkor miért pont te magyarázod jól, ha az egyházak nem? Te mivel vagy különb?
2012. márc. 19. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!