Sok ateista miért akarja olyan erőszakosan bebizonyítani, hogy Isten nem létezik?! Honnan tudja, látta, érzékelte?! Van bizonyossága? Ha nincs, akkor miért jár a szája?!
ez a sötét középökor elnevezés főleg nálunk honos: egy olasznak, vagy franciának, angolnak elég furcsa lenne sötétnek beállítani azt a kort amikor a csodaszép városaik arculata kiformálódott, egyetemeik megnyitották a kapuikat, lélegzetelállító paloták, várak, katedrálisok épültek. A könyvnyomtatást még nem fedezték fel, de már komoly könyvtárak voltak, a fomtosabb műveket lemásolgatták és kézről kézre jártak. Nem csak a városi polgárság tudott olvasni hanem a falusiak is alapszinten ugyan is a ,,csuhás barmok" nem csak arról beszéltek hogy isten emberré lett és a szegények közt született és minden ember testvére, hanem lehetőségükhöz mérten igyekeztek minél több civilizációt vinni a germán, viking, vizigót, szarmata falvakba. Amikor a római civilizációt utolérte a végzete és a pogánysága dekadenciába sülyedt, akkor a barbárok utódai küszködtek azzal hogy az őskori törzsi világból valami olyasmit formáljanak amit ma Európának nevezünk.
Ha a ,,csuhás barmok" nem lettek volna akkor tán még mindig az elenfeleink koponyáját raknánk a falba dísznek, és sámánoktól kérnék tanácsot ha bedagadt a fogunk.
Furcsa mód épp a keresztéység szabadított meg a vallástól: a primitív babonás pogány mítoszok világától.
Mi már nem Istenként tiszteljük a természeti jelenségeket mint a pogányok hanem a teremtő alkotását látjuk benne: szóval anyagi világot aminek törvényei vannak és bátran lehet tanulmányozni. legalábbis a középkor tudósai így tettek, és rakták le a modern tudomány alapjait.
erre:
----Mutass olyat aki látta.(bár messziről jött ember azt mond amit akar). Te honnan tudod hogy létezik? JAA! Le vagyon írva a szent bibliába! Juj de izgi! Tényleg sokkal hihetőbb az evolúciónál az,hogy jött egy nagy szakállú ember ,egy hétig minden nap összecsapdosta a tenyerét és lőn ez,lőn az,lőn,amaz.Ne hari de Én Darwinnak hiszek.---
a mi gyülekezetünkbe (a padicsomi presbiteri gyülekezet) nem csak a szokványos bibliát tanulmányozzuk hanem a többi szent iratot is: Tamás és Péter és Jakab evangéliuma, Issa uoanisad, Tao te king,
ezekből sok mindent könyebb megérteni mint a megszokott bibliába
Sziasztok! :)
Köszöntök mindenkit újfent ezen a kellemes estén!
Úgy látom, szépen elvitázgatunk ezen az egyetlen
ártatlan kérdésen, amit jómagam tettem fel, hogy
tulajdonképpen az ateisták miért vannak annyira
elzárkózva a magasabb intelligencia lététől?!
Viszont a provokáló kérdésekre nem adok választ,
én nem játszópajtás vagyok, hanem egy normális
választ váró ember! ;)
A gyerekkorból már kinőttem!
Köszönöm szépen!
További szép estét mindenkinek!
idézem a legjobb választ amit eddig kaptál
ez egy normális kérdésnek látszó válasz, és azért provokál hogy ráébresszen arra hogy a kérdésfelvetésed, és a szemléletmódod nagyon egyoldalú:
Kedves kérdező: a több istenes kérdésre nem akarsz, vagy nem tudsz válaszolni, vagy kihagyott a memóriád?
Mit mond ez a kérdés formájába feltett válasz? Azt hogy a kérdésedben egy állítást fogalmazol meg, és ez az állítás nagyon téves.
tévedéseit:
nem igaz hogy az ateisták erőszakosan bizonygatnak:
az ateisták közül sokan nem provokatívak, és nem erőétetik rá másokra a véleményüket
Sok ateista egy jól kiformált világnézet híve, és amikor ezt adja elő akkor nem zárkózik el a párbeszédtől
nem igaz hogy a vallásos emberek nagy része hisz a teremtő létezésében, olyan közösségek amelyek elmélyülten tanulmányozzák a bibliát azok igen, hálaistennek egyre többen tanúskodnak a bibliáról de a vallásosnak mondott tömeg megmarad valami felületes vélekedés szintjén, langyos semleges, és közönyös Istennel szembe, akkor pedig hogy lehet hívőnek nevezni őket?
Aki valóban élő kapcsolatba van Istennel inkább a langyos vallásokon csodálkozik, nem az ateistáknak, akik legalább eljutottak ahhoz hogy az anyagi világ mögött a végtelen űr van, csak még az űrt betöltő apszolút léttel nem találkoztak.
# 78 vagyok: úgy látszik, hogy neked a több istenhites felvetés komolytalan vagy provokatív?
Pedig ha ismered a történelmet (feltételezem, hogy igen), akkor tudnod kellene, hogy az ókori népeknél, mindegyik kontinensen a több isten hit volt az "államvallás". Ehhez még annyit, hogy ők sokkal közelebb voltak a teremtéshez és ebből adódóan az emlékezetük is helytállóbb mint a keresztényeké.
Kicsit bővíteni kellene látásmódodat.
egyezem, a hinduizmus vagy a sinto vallásokban olyan mély természet-bölcselet van, olyan filozófiai gondolatok, és a lélek olyan ismerete amely sokkal magasabb rendű az európai racionalista filozófiánál, és a kissé gyökértelenné vált európai vallásos kultúrától.
hirtelen arra gondolok
Jézus az irgalmas szamaritániust állította példáaként, vagyis egy idegen nép fiát, nem beszélve a Kornéliusz századosról aki római katona volt, mindenbizonnyal pogány származású, és mit mondott Jézus róla: nem találtam nagyobb hitet egész Izraelben!
Az Indiai, vagy más szellemi hagyományokat nem csak tisztelni kell: tanulni kell tőlük! De elég nehéz autentikus forrásból megismerni őket. A hiteles Indiai vallás első számú ismertetőjegye: nem akar téríteni.
Sziasztok! :)
Nem tudom, nálatok nem szokás köszönni, mert én minden egyes kommentemnél legalább beköszöntem, udvarias módon mindenkinek szép estét kívántam, de nem látom, hogy ez kölcsönösen visszatért volna hozzám! Na mindegy... és akkor ti akartok itt nekem fölényeskedni! Tisztelet a kivételnek!
A több isten létezésének kérdését pedig nyilvánvalóan nem tudom bebizonyítani, de nem értem, hogy ennek most mi köze a témához?! Én nem ezt kérdeztem, és nem erre voltam kíváncsi! Ennyi. Köszönöm!
elnézést, tényleg kissé eltértünk a kérdés témájától.
Remélem azért részben hasznos válaszokat, vagy legalábbis észrevételeket tudtunk adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!