Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sok ateista miért akarja...

Sok ateista miért akarja olyan erőszakosan bebizonyítani, hogy Isten nem létezik?! Honnan tudja, látta, érzékelte?! Van bizonyossága? Ha nincs, akkor miért jár a szája?!

Figyelt kérdés

2012. jan. 27. 20:09
 131/148 anonim ***** válasza:
38%

A Columbos példád meg kifejezetten szar, mint a teljes érvelésed általában, ugyanis ha nem tűnt volna fel, Columbo mindig nyer :) Így lesz ez most is. Én felvettem a kesztyűt. Az élet úgyis engem igazol. Zeuszt már rég elfelejtették, a Pitagorasz-tételt még senki. Az isteneddel is ez lesz a helyzet.

Na majd holnap írogatok, ha van kedvem. Jó éjszakát!

2012. febr. 14. 22:30
 132/148 anonim ***** válasza:
21%
Hát nem is fogok veled mit vitatkozni. Egyszer úgy is megtudod az igazságot csak ne hogy emiatt nagy árat fizess. Ja és Zeuszban csak a bálványok hisznek, mert Isten hívő nem hisz. Jaj azoknak akik olyan istenben hisznek mint Zeusz. Csak egy Isten van és soha nem felejtik el őt. Mindig lesz aki hinni fog benne csak hogy tud. Ő az Urunk és az igaz és igaz ember nem felejti el. Eljön és azok is megtudják akik nem hittek benne, de nagy árat fog érte fizetni. Mjad meglásd megtudod te is. Isten irgalmazzon neked.
2012. febr. 14. 22:55
 133/148 anonim ***** válasza:
76%
Mindenki abban hisz vagy nem hisz amiben akar. Kész pont. Én személy szerint nem hiszem hogy létezne egy felsőbbrendű mindenható lény de szeretem azt hinni hogy több van ebben a világban mint amennyit mi tapasztalni képesek vagyunk.
2012. febr. 15. 17:55
 134/148 anonim ***** válasza:
78%

Ahhoz képest, hogy itt áradozol az Istenről, nekem nagyon az a benyomásom, hogy csak egy kisstílű zsarnok vagy. Miért gondolod, hogy Isten,- már ha van- ugyanolyan kicsinyes, zsarnoki, fenyegetőző, mint amilyen te vagy??

A vallásod csődje pont az, hogy a magasztos eszméid mögül folyamatosan kilóg a lóláb.Istennel takarózol, és az ő nagysága mögé próbálod rejteni a kicsinyes utálkozásodat, gyűlölközésedet. Azt mondod: "Isten majd megbüntet,ha nem hiszel benne." pedig valójában azt gondolod: "Utálom azokat, akik nem abban hisznek, amiben én."

Szánalmas vagy, átlátszó, és buta.

Hogy lehet bárki annyira öntelt, és gőgös, hogy azt gondolja, hogy mi, emberek fontosabbak vagyunk bárminél ezen a világon, és ránk külön vigyáz valaki?

Elmesélem neked, hogy a világegyetem tojik a fejünkre,és éppen ezért nincs más választásunk, mint egymásra vigyázni. Hát kezzd el szeretni az embereket először.

2012. ápr. 22. 19:41
 135/148 anonim ***** válasza:
Hű na most aztán magad jellemezted le szépen. Egysem igaz amit írtál. Milyen alapon ítélsz meg mást abból amiben hisz? Butaságokat írtál mivel felhúztad magad.
2012. ápr. 23. 12:28
 136/148 hollófernyiges ***** válasza:

"Eljön és azok is megtudják akik nem hittek benne, de nagy árat fog érte fizetni."

Te pedig ott fogsz örvendezni amikor ledobálják őket a pokolba, gondolom.

2012. ápr. 23. 12:57
 137/148 anonim ***** válasza:
49%
Nem. Miért tenném azt? Mondjuk, ha azt mondom a pizzán sajt van akkor ezzel azt mondtam, hogy a pizza a kedvenc kajám?
2012. ápr. 23. 18:46
 138/148 anonim ***** válasza:

@ hollófernyiges:

Amit idéztél, utána a második mondatban ezt írta a válaszoló: "Isten irgalmazzon neked is."

Ezt nem láttad?

Amúgy meg te ne izgulj annyira, mert bár nagyon nem tudok pénzt gyűjtögetni mostanában, de még nem mondtam le a "lélekvásárlásról". ;)

2012. ápr. 23. 19:03
 139/148 anonim ***** válasza:
Akik tudományos világképpel rendelkeznek, azok amellé tették le a garast. Ez elhatározás kérdése, ha úgy tetszik hit. Innentől kezdve azonban meg van kötve a kezük istenhit dolgában, mert a világképük csak olyasminek a feltételezését engedi meg meg, aminek van bármiféle jele ezen a világon. Isten nem ilyen. Ha vannak istenek, akkor ügyesen titkolják létezésüket, mert minden arra mutat, hogy a mi valóságunk egyáltalán nem érdekli őket, abba semmi módon nem avatkoznak bele. A valóságba magamat és embertársaimat is beleértem.
2012. máj. 3. 19:32
 140/148 anonim ***** válasza:
100%

De hogy visszatérjünk az eredeti kérdéshez, én sem tapasztaltam, hogy az ateisták nagyon bizonygatni akarnák isten "nemlétét". Pozitiv dolgokat lehet bizonyítani, azaz valaminek a létezését.

Nem tudom melyikőtök hallott ateista apologetikáról, ugye?

Katolikus viszont nagyon is van, külön tantárgy (volt?) az egyházi gimnáziumokban.

2012. nov. 17. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!