Sok ateista miért akarja olyan erőszakosan bebizonyítani, hogy Isten nem létezik?! Honnan tudja, látta, érzékelte?! Van bizonyossága? Ha nincs, akkor miért jár a szája?!
A Columbos példád meg kifejezetten szar, mint a teljes érvelésed általában, ugyanis ha nem tűnt volna fel, Columbo mindig nyer :) Így lesz ez most is. Én felvettem a kesztyűt. Az élet úgyis engem igazol. Zeuszt már rég elfelejtették, a Pitagorasz-tételt még senki. Az isteneddel is ez lesz a helyzet.
Na majd holnap írogatok, ha van kedvem. Jó éjszakát!
Ahhoz képest, hogy itt áradozol az Istenről, nekem nagyon az a benyomásom, hogy csak egy kisstílű zsarnok vagy. Miért gondolod, hogy Isten,- már ha van- ugyanolyan kicsinyes, zsarnoki, fenyegetőző, mint amilyen te vagy??
A vallásod csődje pont az, hogy a magasztos eszméid mögül folyamatosan kilóg a lóláb.Istennel takarózol, és az ő nagysága mögé próbálod rejteni a kicsinyes utálkozásodat, gyűlölközésedet. Azt mondod: "Isten majd megbüntet,ha nem hiszel benne." pedig valójában azt gondolod: "Utálom azokat, akik nem abban hisznek, amiben én."
Szánalmas vagy, átlátszó, és buta.
Hogy lehet bárki annyira öntelt, és gőgös, hogy azt gondolja, hogy mi, emberek fontosabbak vagyunk bárminél ezen a világon, és ránk külön vigyáz valaki?
Elmesélem neked, hogy a világegyetem tojik a fejünkre,és éppen ezért nincs más választásunk, mint egymásra vigyázni. Hát kezzd el szeretni az embereket először.
"Eljön és azok is megtudják akik nem hittek benne, de nagy árat fog érte fizetni."
Te pedig ott fogsz örvendezni amikor ledobálják őket a pokolba, gondolom.
@ hollófernyiges:
Amit idéztél, utána a második mondatban ezt írta a válaszoló: "Isten irgalmazzon neked is."
Ezt nem láttad?
Amúgy meg te ne izgulj annyira, mert bár nagyon nem tudok pénzt gyűjtögetni mostanában, de még nem mondtam le a "lélekvásárlásról". ;)
De hogy visszatérjünk az eredeti kérdéshez, én sem tapasztaltam, hogy az ateisták nagyon bizonygatni akarnák isten "nemlétét". Pozitiv dolgokat lehet bizonyítani, azaz valaminek a létezését.
Nem tudom melyikőtök hallott ateista apologetikáról, ugye?
Katolikus viszont nagyon is van, külön tantárgy (volt?) az egyházi gimnáziumokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!