Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sok ateista miért akarja...

Sok ateista miért akarja olyan erőszakosan bebizonyítani, hogy Isten nem létezik?! Honnan tudja, látta, érzékelte?! Van bizonyossága? Ha nincs, akkor miért jár a szája?!

Figyelt kérdés

2012. jan. 27. 20:09
 101/148 anonim ***** válasza:
3%

A kérdésre:

Az ateisták észérvekkel bizonyítják isten nemlétezését, erre a vallás a bibliával próbálja magyarázni! Az észérvek azt diktálják istenről:sokféle vallás létezik, de miért? Nem csak egyféleképpen lehetne értelmezni, ha igaz lenne? Nem lehetne egységes néven szólítani istent az egész világon? Nemcsak egy vallás lenne?( és nem úgy mint most, hogy össze-vissza csűrjük csavarjuk, aztán majd csak meggyőzzük őket!)stb. és még sorolhatnám! A bibliával ugyanez a helyzet! Ezer féle képp lehet értelmezni és ez kételyeket szabadít fel!! Okkal!!Minden vallás úgy magyarázza ahogy akarja!! A világ a tudáson alapszik szerintem és nem a hiten! Senkit nem érdekel, hogy ki mit hisz!! Az érdekel mindenkit, hogy mit tud!! Ez nem mindegy!!!PL:hiába hiszem azt, hogy tudok űrhajót vezetni, mert ha odaraknának tutti, hogy soha nem jönnék vissza erre a csodálatos bolygóra! Persze lehet nevetni stb. Ez nem egy egyszerű kérdés sajnos, és aki úgy gondolja, hogy pofon egyszerű az egész világ az nagyon naív!

2012. febr. 3. 12:53
 102/148 anonim ***** válasza:
28%

"A világ a tudáson alapszik szerintem és nem a hiten!"

- hát, igen. Csodálatos a Teremtő! Mindentudó és Mindenható. Omniscientia et Omnipotentia.

Nagyok és csodálatosak a te dolgaid, mindenható Úr Isten; igazságosak és igazak a te útaid, óh szentek Királya! /Jel.15.3

Ezért hálás vagyok, ezért hálámat imával kifejezem.

A hit a megnyilvánuló létesült világban a Lét kérdéseire mutat. A forrásra. Az eredetre. Mi a Kezdet és a Vég? Alfa és Omega. A racionális tudománynak ott már nincs szerepe, a hit nem a racionális tudatrészünké- a hit e teljes tudaté - "teljes szívemmel, teljes lelkemmel, teljes elmémmel" veszek részt benne. Majd a halál pillanatában: színről színre látom, amit most még csak rész szerinti ismeret. A hit: ennek a színről-színre látásnak az elővételezett bizonyossága. Az élet egy intervallum a végtelen és örök Léthez képest. És milyen csodálatos, hogy mindenfélét tudunk ebben a ~72 évben tenni, gondolni és legfőképp: hogy mondani!

-anonimanna-

2012. febr. 3. 13:31
 103/148 anonim ***** válasza:
32%

-aa-

Kedves 103 - nem tudom helyetted megérteni - próbáld meg, hajrá! :)

A halál pillanatában: ott lesz a bizonyság - de akkor már késő.

Segíteni tudok: Morális intuíció kell a hithez, a vallásokhoz.

Addig kénytelenek vagyunk figyelni, és megérteni azoknak a szavát, akik a Lét titkait jobban ismerik. Ilyen sok van: Az első rögtön Jézus szeretett tanítványa -Szent János - (elhiszed, hogy jobban megértette Jézus tanítását, mint itt a 2000 év után lerobbant tudatállapotban teszi néhány gyk válaszoló?)

Vagy, akik isteni ihletettségben alkottak –Bach , Haendel – biztos hogy többet látott a „rész szerinti ismeretnél” ő az teljességből kapta az ihletet. Amit mindig meg is köszöntek, minden művük végén, Istennek. Soli Deo Gloria. Nem gondolták, hogy CSAK tudásuk révén tudtak ilyen gyönyörűt alkotni.

2012. febr. 3. 14:21
 104/148 anonim ***** válasza:
23%

Kedves 103!

Igen 2000 évvel ezelőtt sokkal okosabbak volta az emberek mint most!! Igen... biztos... ha Te mondod úgy is van és pont. Ezt szeretem bennetek, hogy saját szavatokkal nem tudtok semmit meghatározni, csak a csodakönyvvel! Ami aztán csodának számít maximálisan! Fel kellene picit ébredni!! Ez a 21.század! Nem az 5.

2012. febr. 3. 14:53
 105/148 anonim ***** válasza:
9%
Nekem nem kell a hálálközeli élményekről beszélni mert én már meghaltam egyszer áramütésben!!! És tudod mivolt? Semmi!!! Nem volt alagút meg fény meg a többi közhely!! Tudod ki mentett meg? Az orvosok! Hát erről ennyit!!!
2012. febr. 3. 14:56
 106/148 anonim ***** válasza:
26%
Pár másodpercre leáll a szíved az még nem igazi halál. Megértem, hogy egy jó kis mese sztorid lesz/van, mert megjártad a halált, de halálból még senki sem jött vissza! Ha így lenne akkor a kiskutyámat szívesen kiásnám és a dokikhoz fordulnék.
2012. febr. 3. 15:08
 107/148 anonim ***** válasza:
14%

Látom gőzöd sincs az áramütésről, amikor odaragadtan nekem volt, ne félj! Megsem bírtam moccani, nem hogy segítséget hívjak! Az a pár másodperc több volt mint 4 perc, mire a feleségem észrevett!! De hát Te biztosan mindent tudsz! És senki nem mert hozzámnyúlni mert mindenki azt gondolta, hogy vágem! Kijött a mentő kb 20 múlva és 1 órán keresztül birkóztak, hogy visszahozzanak! Szerintem is csak pár másodperc volt!

Udv!

2012. febr. 3. 16:29
 108/148 anonim ***** válasza:
66%
Szupi. Akkor még itt vagy köztünk.
2012. febr. 3. 20:45
 109/148 anonim ***** válasza:
68%
Én vagyok a 100. válaszoló!!!
2012. febr. 3. 22:39
 110/148 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2012. febr. 4. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!