Egy hívő sokkal jobban/hamarabb elhisz mást is?
Én hívő vagyok, próbáld meg.
Egy gyenge példa:
Egy hívőnek ha azt mondod, hogy megtalálták az örök élet génjét, az "körberöhög", egy ateista valószínű elhiszi.
De elhiheted, egy hívő inkább lehet "fanatikus", ahhoz, hogy semmi mást ne higyjen el, csak amit tanult a szellemtől.
Nem gondoltam én se arra, hogy bármilyen jöttment megszédítheti egy hívő fejét.
Inkább arra, hogy egy hívő jobban elhiszi, ha valaki erényes életet mutat, s Istenben bízva hisz a jöttmentnek, főleg ha az még egy-két Biblia-idézetet is megereszt.
Egy szélhámos sikerének szerintem semmi köze ahhoz, hogy ki miben hisz, vagy nem hisz. Csak meg kell találni a csoporton belül a "gyenge láncszemet".
Egy hívő azt hiszi el könnyen, ami nem mond ellent az addigi hitének. Azt viszont legtöbbször kritika nélkül.
"Egy hívőnek ha azt mondod, hogy megtalálták az örök élet génjét, az "körberöhög", egy ateista valószínű elhiszi."
Józan logika:
Egy ateista TUDJA, hogy nem létezik olyan, hogy örök élet génje, jobban ismeri az öregedés biológiáját, mint te valaha fogod. Egy vallásost szerintem nem izgatna fel a téma, mert már így is azt hiszi, hogy a kezében az örök élet kulcsa. Egy ezotéria hívő, viszont valószínűleg kérdés nélkül el fogja hinni.
"Egy hívőnek ha azt mondod, hogy megtalálták az örök élet génjét, az "körberöhög", egy ateista valószínű elhiszi. "
Hogyne minden ateista elhiszi -.-. Szerintem úgy érti a kérdező, hogy a hívők jobban bedőlnek a kedvességnek(mivel a hit lényege a kedvesség,szeretet). Így aki mondjuk elhiteti velük ,hogy ő naponta imádkozik követi a bibliát stb. és előrukkol valami új módszerrel vagy tárgyal amivel több pontot lehet istennél szerezni vagy ördögűző módszerek azt elhiszik.
Meg azért nem egyszer látni olyan kérdést hogy bűn-e ez vagy az. Ha az ilyen válaszokra sok igen érkezik és még biblia idézetet is kapnak mellé akkor elhiszik
Egy blogbejegyzés adta a kérdésfeltevés ötletét:
Egy vallásos srác feljött a békés vidékről Pestre, és mindenki ott verte át ahol tudta: nők, haverok, idegenek.
S ő leírta, hogy bízott Istenben, illetve abban hogy látja ezeknek a lelkét, és fel sem merült benne, hogy rosszindulatúak lehetnek vele szemben. Hozzátette, hogy a falujában is vannak ateisták, de azok nem vernek át senkit.
Utolsó bejegyzésedre:
szerintem teljesen személyiségfüggő, kit hogyan lehet átverni, én hívő vagyok de nagyon kemény életem volt és nehezen tudnak átverni, a srácot meg valószínűleg amiatt tudják, mert naiv, mert olyan környezetben nőtt fel, ahol alapból rendesebbek az emberek és nem rendelkezik elég tapasztalattal
11:20
Ez nem a vallás miatt van, hanem azért, mert a vidékiekben még van gerinc, emberség, a pestiek pedig gerinctelenek és köztudottan idióták. Persze mind a kettő általánosítás, csak a domináns csoport, az általánosság más vidéken és Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!