Az ateista emberek miért kritizálják folyamatosana a hívő embereket? Valláskritika kategória is van. Tudománykritika kategória miért nincs? Talán mert a hívők nem azzal foglalkoznak, hogy folyamatosan a tudományt kritizálják?
Mindig az vitázik, aki fél.
Ha ateista, akkor attól fél, hátha van isten.
Ha hívő, akkor attól fél, hátha mégsincs.
Aki biztos a hitében, az nem vitázik, legfeljebb beszélget azokkal, akik érdeklődéssel fordulnak felé.
Egy hívő bönpó. :D
A tudománykritika kategóriát itt a gyakorin értettem.
Az első válasz találó...
Köszönöm a válaszokat!
"Talán mert a hívők nem azzal foglalkoznak, hogy folyamatosan a tudományt kritizálják?"
Találkoztam én már olyan válaszokkal melyekben hívő emberek az evolúciós elméletet kritizálják. Szóval akkor hogy is van ez?
Aki ateista,az nem véletlenül ateista.Azért kritizálják vallást,mert problémájuk van vele,sokuk vallásos nevelést kapott,de a későbbiekben kiábrándult belőle.(én magam nem vagyok ateista)a valláskritikával semmi probléma nincs,amennyiben nem szegi meg az oldal szabályzatát a kérdező.A kritika pedig kritika,és nem azért van,hogy rózsaszín felhőbe csomagolják.én viszont azt figyeltem meg,ha egy ateista feltesz egy Bibliát,vallást kritizáló kérdést ami nem egyezik a hívők felfogásával,akkor rögtön támadásnak,kötekedésnek veszik,pedig csak arról van szó,hogy rávilágítanak olyan,egyébként sokszor logikus,jogos dolgokra,amiket a hívők nem látnak át,vagy nem akarnak átlátni.Arról nem az ateisták tehetnek,hogy a hívők nem tudják elviselni,hogy meg lehet cáfolni a Bibliában leírtakat,lehet kritizálni egyéb vallásos dolgokat.
egyébként ahogy az egyik válaszoló írta, a hívők is szokták kritizálni az ateistákat,tudományt,igaz nem olyan mértékben,mint az ateisták a vallást,de gondolom ha lenne ateizmuskritika,vagy tudománykritika,akkor ott a hívők sem fognák vissza magukat túlzottan.
Hozzáteszem,amit a hívőkről írtam,arra mindenre vonatkozik nálam is a "tisztelet a kivételnek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!