Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akkor most ateista vagyok...

Akkor most ateista vagyok vagy hívő?

Figyelt kérdés
Hiszek az evolúcióban, de ugyanakkor a téridő megalkotójában is.
2012. jan. 2. 19:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%

"HISZEK az evolúcióban, de ugyanakkor a téridő megalkotójában is."

:)

2012. jan. 2. 19:45
 2/14 anonim ***** válasza:
60%

Hívő, csak éppenséggel mások az elképzeléseid, mint az alapvető keresztényeknek. (Azért mondom, hogy alapvető, mert nem tudom, hogy vannak-e olyan kis keresztény közösségek, akik hasonlóan gondolkodnak, mint te, bár szerintem biztos vannak, csak kicsik és esetleg a katolikusok/protenstánsok/ortodoxok nem ismerik el őket kereszténynek).

Feltéve, hogyha egyáltalán keresztényként képzeled el a téridő megalkotoját; lehet, hogy egy teljesen más (általad megalkotot) hit hivője vagy.

2012. jan. 2. 19:46
 3/14 anonim ***** válasza:
27%

Jak 2,19 "Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek."

Attól, hogy hiszel egy Istenben, attól még nem vagy különb, mint az ördögök.

És mi az, amitől több lehetsz, így folytatódik:

"Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?

Avagy Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra?

Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit;"

Ha az az Isten azt mondja, hogy fordulj el attól, ami kedves most neked, te megtennéd? Ha nem, akkor semmit nem ér a hited. Ha igen, akkor nem halott a te hited, hanem élő.

2012. jan. 2. 19:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy az álltalunk istennek nevezett "alkotó" keresztény lenne. Sőt, egyik valásal sem egyenlő. Sokan azt szeretnék hinni hogy mi vagyunk az egyetlen értelmes civilzáció, pedig ez elég nagy bolondság.
2012. jan. 2. 19:58
 5/14 anonim ***** válasza:
60%

Hívő vagy, mert hit nélküli ember nem létezik. Hiszel a szüleidben, hiszel a tudásodban és amiket még felsoroltál.

A kérdésed a rossz, mert úgy kellett volna megfogalmazni, hogy Istenben hiszel vagy az Anyagban,- és tudományban.

Ha két különböző hitedet szinkronba akarod hozni, akkor a Teremtőben kellene hinned. Az Isten az emberi elmében létezik, a Teremtő a valóságban és ez a kettő nem azonos.

2012. jan. 2. 21:04
 6/14 A kérdező kommentje:

"Istenben hiszel vagy az

Anyagban,- és tudományban."

Mindkettőben?

2012. jan. 2. 21:07
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
hivő vagy csak nem vallásos ateista akkor vagy ha nem hiszel felsőbb hatalomba
2012. jan. 2. 21:27
 8/14 A kérdező kommentje:
De mindenképpen lennie kell valamilyen erőnek...
2012. jan. 2. 22:12
 9/14 anonim ***** válasza:
65%
Ne agyalj ezen halálodkor kiderül remélhetőleg nem mostanába lesz
2012. jan. 2. 23:10
 10/14 anonim ***** válasza:
60%

Ha hiszel valamiben, bármiben, akkor hívő vagy. Ha szimplán erőnek nevezed és nem kötsz hozzá Bibliát (Ó- és Újszövetséget), egyetlen Istent, keresztény hitrendszert, akkor éppenséggel keresztény felekezetű az nem vagy, de attól még lehetsz vallásos, hívő; lehet vallásod.

Csak valami más. Elég sokféle van, nézz körül, megéri. De akkor is lehetsz vallásos, hívő, ha egyetlen egy létező csoportba sem tudod magad besorolni.

Én sem tudom, mégis van vallásom, a sajátom.

Hite meg mindenkinek van, amikor azt kimondja, hogy "hiszem, hogy..." "hiszek abban, hogy..." - és bárhogy befejezheted ezt a mondatot.

Az ateista azt jelenti, hogy nem hisz Istenben. Attól még hihet másban vagy lehet vallástalan is.

2012. jan. 3. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!