Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Aki engem látott, látta az...

"Aki engem látott, látta az Atyát is. " Mit jelentenek Jézus ezen szavai?

Figyelt kérdés
János 14:9
2009. máj. 22. 06:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
61%

Elolvasva a két rész:

1Mózes 48:16

"viseljék az én nevemet és az én atyáimnak Ábrahámnak és Izsáknak nevét"

Mt 28:19,20

"Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében"

Az első nem cáfolat a szentháromságra.

Úgy tűnik, a hosszú véleményeket írogató tanú álláspontja az Istent gyalázó.

2009. máj. 25. 19:29
 22/72 anonim ***** válasza:
73%

OFF! Bocsánatot kérek érte!

A tisztelt Jehova Tanui folyamatosan arra apellálnak, hogy a "Szentháromság" szó nincs a bibliában! Akkor kérdeznék egy-két dolgot, pl:

1. Hogy merik lealacsonyítani Jézust kijelentve róla (ezzel nem kicsit lealacsonyítva Őt), hogy Ő azonos Mihály angyallal? Pedig ez a kijelentést, vagy akár kifejezést sehol sem találtam a Bibliában!! NAHÁT!!!

2. Hogy merik megfosztani az embereket az Úrvacsorától, mondván "arra nem vagyunk méltók", mert "az csak az apostolokra vonatkozik", holott elkéne olvasni a Mt 28:19-20 -at és kiderül, hogy amit nekik megparancsolt, azt mindenki megcselekedje!! (20-as vers első két sorában, amelyről a kiadványaikban valahogy sosem tesznek említést mert a végén feltűnne, hogy nem áll meg az állításuk lsd: Jehova Tanui kiadványa "Ősszes iratok" angolul "All Scriptures"), nem beszélve a Jn 6 tartalmáról ami világossá teszi, hogy aki nem eszi Krisztus testét, nem üdvözülhet, nem szólva, hogy az Újszövetség jeléről beszélünk és e nélkül Jézussal egyszerűen nem "kötsz" szövetséget.

3. Hogy merik a Szent Lelket lealacsonyítani, hogy "az nem úgy működik", nem hisznek sem a csodatévő képességébe mondván "a mai időkben nincs szükség eféle csadákra", nem beszélve a Szent Lélek Isteni mivoltjának tagadásáról!! Mit is mondott erről Jézus? Ha az Ember Fiát káromolják is az megbocsáttatik, de a Szent Lélek káromlását sem itt a földön sem a mennyekben nem bocsáttatik meg!!! Lehet, hogy fontosabb a Szentlélek, mint ahogyan Ők ezt beállítják!! Én inkább hiszek Jézus Krisztusnak , mint nekik!!

És még hosszasan lehetne sorolni a megtekert elméleteiket, csupán egy dologról feletkeztek meg:

Az Atya , aki Jézus által, aki a saját kijelentése szerint minden nap velünk van a VÍGASZTALÓ SZENT LÉLEK által, ha őszintén kéred, bölcs szívet, hogy megérezzed, bölcs elmét , hogy megértsd, bölcs fület, hogy meghalljad és bölcs szemet ad, hogy meglásd az Ő kijelentéseit, vezetését, ÍGÉJÉT, s így mindjárt fény derül a sötét dolgokra is, s az efajta tanításaik átlátszóvá válnak akár az ablaküveg!

A Szent Lélek vezetése által látod meg Isten Igéjében a kijelentéseket, és nem a "sárga könyv" által!!!

...- és melyik Atyak ad követ gyermekének, ha az kenyeret kér?...

Csak ennyi, és bocsánatot kérek az OFF-ért!!

U.I.: én nem utálom a Jehova Tanuit, mert sok értékes ember is van köztük, imádkozom értük, hogy felnyíljon a szemük és meglássák még időben az igazságot!

2009. máj. 26. 00:16
 23/72 anonim ***** válasza:
38%

1.-János elmondja nekünk: „És háború tört ki az égben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkány ellen, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt, de nem diadalmaskodott, és többé már helyet sem találtak számukra az égben. Levetették hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti; levetették őt a földre, és az angyalait is levetették vele együtt” (Jelenések 12:7–9). Az Isten szent titkának beteljesedésével kapcsolatos drámai fejleményként Sátánt kiűzik, kivetik az égből, és démonait is letaszítják vele együtt a földre. Őt, aki az egész lakott földet olyannyira félrevezette, hogy istenévé lett, végül korlátozták: annak a bolygónak a közelében kell tartózkodnia, ahol a lázadását elkezdte (2Korintusz 4:3, 4).

Kik aratják ezt a nagyszerű győzelmet Jehova nevében? A Biblia szerint Mihály és angyalai. De hát kicsoda Mihály? A Mihály név jelentése: ’Ki olyan, mint Isten?’. Ezek szerint Mihály feltétlenül érdekelt abban, hogy igazolja Jehova szuverenitását, bebizonyítva, hogy senki sem hasonlítható Istenhez. A Júdás levele 9. verse szerint ő „Mihály, az arkangyal”. Érdekes, hogy az „arkangyal” címet másutt a Bibliában csak egyetlen személyre, Jézus Krisztusra alkalmazzák. Pál ezt mondja: „maga az Úr le fog szállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával” (1Tesszalonika 4:16). Az „arkangyal” cím jelentése: ’főangyal’. Nem meglepő tehát, hogy a Jelenések könyve a „Mihály és angyalai” kifejezést használja. A Biblia más szövegrészei – melyek olyan angyalokról számolnak be, akik Isten egyik igazságos szolgájának vannak alárendelve – szintén Jézusra utalnak. Pál beszél arról, hogy „az Úr Jézus kinyilatkozik az égből az ő hatalmas angyalaival” (2Tesszalonika 1:7; lásd még: Máté 24:30, 31; 25:31¬;Jelenések 11:15).

Ezek és más írásszövegek alapján arra a kézenfekvő következtetésre jutunk, hogy Mihály nem más, mint az Úr Jézus Krisztus égi állásában. Most az Úr napján már nem csupán ezt mondja Sátánnak: „Dorgáljon meg téged Jehova!” Mivel ez az ítélet ideje, Jézus mint Mihály letaszítja a gonosz Sátánt és démonait az égből (Júdás 9; Jelenések 1:10). Nagyon is helyénvaló, hogy ezt ő tegye meg, hiszen újonnan beiktatott Király. Ezenkívül Jézus az Édenben megígért Mag, aki végül szétzúzza a Kígyó fejét, és ezáltal örökre kitörli a létből (1Mózes 3:15). Jézus ezt a végső megsemmisítést készítette elő azzal, hogy kivetette az égből Sátánt.

2- „Hogy merik megfosztani az embereket az Úrvacsorától, mondván "arra nem vagyunk méltók", mert "az csak az apostolokra vonatkozik" „

Senki ilyet nem állított. Olvass bele kérlek olyan kiadványunkba, ahol az Úrvacsora van megemlítve. Szóval senki nincs megfosztva. Ha idézel valamit tőlünk, könyvcím, oldal, bekezdés- ez a minimum.

3.- bekezdésedben vázoltak sem fedik a valóságot, ahogy leírtad. Egyik kiadványban sem találhatóak meg mondataid.

Igen kíváncsi lennék a sötét dolgokra, amit állítasz. „Megtekert elméleteink” a Biblia tanítását adják vissza. Tehát, ebből kifolyólag az elméleteid térhetnek el a Biblia tanításától.

Minden bibliai tanítást, ellent nem mondó versekkel támasztunk alá a Bibliából.

Ha valaki még inkább megszeretne bizonyosodni a Biblia tanításairól, lehetősége van saját maga meggyőződnie, ha kinyitja a Bibliáját, s kikeresi az Írásszövegeket, melyek jelölve vannak egy- egy témakörhöz, a Mit tanít valójában a Biblia? című könyvből. Hamar megismerheti hogy Biblián alapuló választ kap minden felvetődött kérdésére. Ha nincs ilyen könyve, miért nem kérne a környékén élő Tanúktól. A könyvet elolvasva, Írásszövegeket kikeresve rátalál arra, amit Jézus „igazság”-nak nevezett (János 8:32).

Ez a legtisztább módja megtudni, hol találhatja meg napjainkban a Jézus által felkínált igazságot.

A kutatáshoz sok sikert kívánok minden őszinte szívű embernek.

2009. máj. 27. 20:52
 24/72 anonim ***** válasza:
84%

Hú, erre muszáj írnom, de már késő van, ezért első sorban a kettes pontra reagálnék, de meglátom mi jön ki belőle a végén...

Ezeken a tételeken már hónapok óta rágódunk magunk is egyébként, hozzá kell tennem, hogy Jehova Tanui járnak hozzánk, és pont ezek miatt nem vergődünk zöld ágra velük... (én évek óta foglalkozom a témával, magamat kereszténynek vallom - remélhetőleg nem "névleges, vagy "úgy nevezett" keresztény vagyok ;-), a párom szintén hívő volt, de tavaly volt az életében az igazi fordulat, vagyis a megtérés, és az újjászületés kezdete)

"Olvass bele kérlek olyan kiadványunkba, ahol az Úrvacsora van megemlítve. Szóval senki nincs megfosztva. Ha idézel valamit tőlünk, könyvcím, oldal, bekezdés- ez a minimum."

Valóban, a kiadványok nem hívják erre fel a figyelmet, ezért veszélyes kevés infó alapján akár pro-, akár kontra dönteni egy út mellett. A kép akkor rajzolódik ki, ha összeteszed a 144000-ről és az Úrvacsoráról szóló tanításokat, és ehhez hozzáveszed azt a "praktikus oldalát" a hitéletnek, amit maguk a Tanuk mondanak el. Ezt már másodszor hallottam két különböző országból származó Tanu szájából (több, mint tíz év távlatából, tehát még csak nem is újkeletű dologról van szó), hogy "nálunk a kongregációban például senki sem vesz Úrvacsorát". Hozzá kell itt tenni azok kedvéért, akik nem jártasak a tanításaitokban, hogy csak egyszer, az Emlékünnep (Niszán hó 14-e, húsvét helyett) alkalmából van erre lehetőség, de akkor is mintha csak a "vének" tennék, vagy egy valamilyen "kiválasztott csoport". (Magam is részt vettem sok évvel ezelőtt egy ilyen összejövetelen). Amikor rákérdeztem, hogy miért kell csak továbbadni a kenyeret és a bort, akkor is, és ma is valami olyasmi választ kaptam, hogy "nem vagyok biztos benne, de úgy gondolom, hogy azért lehet, mert ez a Jézussal való együtt uralkodás szövetsége, vagy jelképe, és ezért csak egy korlátozott számú embernek (144 ezer) szól [érv: csak az Apostolokkal vacsorázott, és nekik ígért királyi székeket.]".

Erre nyilván elkezdtem gondolkodni, hogy vajon ki és mi alapján dönti el, hogy benne lesz-e a 144 ezerben vagy sem... ha így lenne, ez olyan kísértés, vagyis teher lenne a keresztényeknek, amit "el nem hordozhatnának", hogy Pál szavaival éljek. Ha nem így van, akkor elnézést, de akkor rendet kéne tenni a gyülekezetekben, vagyis a tagok fejében legalább. Tudtommal a "méltatlanul" magamhoz vett Úrvacsora annyit jelent, hogy az akkori állapotomban nem vagyok tiszta, vagyis krisztusi. Ezért kell magamat vádolnom, bűnbánatot tartanom, és megtérnem minden ilyen csodás alkalom előtt újra, hogy méltó lehessek rá. Vagy nem így van?

A másik, ami szorosan a témához kapcsolódik (vagyis inkább már a Szent Szellem témakörhöz, az Őrtorony magazin 2009 április 1-jén kiadott számában lévő újjászületésről szóló cikk tartalma. Röviden arról szól, hogy megpróbálja megcáfolni azt az elméletet, hogy a kereszténység alapfeltétele az újjászületés. Nagyon hosszú, és önmagában érdekes cikk egyébként, de egy csomó logikai hiányosság és visszásság van benne. A leglényegesebb dolog, hogy magát az újjászületést is csak a 144 ezernek teszi lehetővé, vagyis úgy állítja be, mintha csak az uralkodás érdekében lenne fontos. Jézus ilyet soha nem állított, ő soha nem egy szűk csoporthoz beszélt, hanem "nyíltan tanított a templomban". Amikor az apostolokhoz szól, nekik is megadja, hogy "Ëlmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén ŐKET az Atyának, Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartság mindazt, amit én parancsoltam NÉKTEK" Ez az, amire az utolsó előtti hozzászóló referál a Mt 28, 19-20-ban. Számomra is egyértelmű üzenet, hogy mindenki, aki Jézust komolyan követni akarja, ezt kell továbbadja (beleértve az Úrvacsorát is, ami az új szövetség jele). Ha nem így lenne, akkor már nem lenne kereszténység, az apostolok és az első századi keresztény gyülekezetek tagjainak halála óta. Erre szokott az az érv jönni, hogy nem is volt, de a 19. században bezzeg... Na ez a másik dolog, ami elég vérlázító, már csak azért is, mert ismét korlátozza Isten mindehatóságába vetett hitünket és reményeinket.

Visszatérve a cikkre, ez egy annyira érdekes téma szerintem, hogy megérdemelne egy külön topic-ot, lépésről- lépésre, vagyis bekezdésről bekezdésre. Talán meg is nyitom :)

A Mihály témában már én is tettem fel egy kérdést, de a végén megrekedt az érvelés, vagyis én maradtam adós egy Dániel könyve elemzéssel. Nagyon hosszú téma az is, ez a fórum nem alkalmas rá. Annyi a meglátásom csak, hogy a diskurzusban a "ti fejedelmetek" utal Mihályra, vagyis "Izraelé". Egyes elméletek szerint minden nép fölé van rendelve egy angyali fejedelem, és Izraelé maga Mihály. Az arkangyal szózatával való érkezés pedig már nyelvtanilag sem jelenti azt, hogy azé a szózat, aki jön, hiszen pl. amikor Jézus alámerítkezik, jön egy szózat az égből az Atyától. Én ezt inkább úgy tudom elképzelni, hogy mivel Jézus a testté vált Ige, az (Elsőszülött, vagy Egyszülött) Fiú (vagyis örökös) aki Isten jobbján Királyi rangra emeltetett (vagyis örökösként minden az övé, ami Istené - a zsidó kultúrában ez legalábbis nagyon fontos), egyértelművé teszi, hogy ha Mihály tökéletesen lojális Istenhez, akkor Jézushoz is. Ha Jézusé az ítélet joga ("méltő a Bárány"), akkor a Seregek angyali kapitánya is neki szolgál, vagyis simán zenghet szózatot az ő dicsőséges eljövetelekor, nem? Akkor még nem is említettem Isten azon nevét, hogy "Seregek Ura", és Jézus másik nevét, hogy Immánuel, "velünk az Isten". Ez ismét egy olyan téma, ami külön topic lehetne itt, de ugyanoda vezetne szerintem.

2009. máj. 27. 23:59
 25/72 anonim ***** válasza:
0%

"1 Mielött (az ö hosszú ő) irsz (az írsz szóban hosszú az í) valamit, tanulj meg helyesen írni (ide felkiáltó jel kell).

2 Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.

Télleg.. Te mint hülye okoskodsz. Sztem.

"Okoskodásaidra senki sem kiváncsi."

Honnan tudod? Hány embert kérdeztél meg?

"Ez itt nem az ócska vulgármarxista propaganda szintere."

Tényleg nem. Te tetted azzá.

"3.Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!"

Mégpedig konkrétan?

2009. máj. 31. 12:46
 26/72 anonim ***** válasza:
17%
Az atya, fiú, szentlélek, egy dogmarendszer annak érdekében, hogy a magyar mag-har ősi hármasságot elfedje. A kereszténység jellegzetes stratégiája volt a magyarság esetében, hogy az ősi magyar jelképrendszerre, ,egy fedő jelrendszert helyezett. Pl. a magyar sámánok ősi jelentéssel bíró füstölését, vízzel tisztítását is átvették, ami a kereszténységnél a sámánkodást jelzi, valamint annak képzetét kelti, mintha a kutya levizelné az utcasarkot, kocsikereket.
2009. máj. 31. 12:50
 27/72 anonim ***** válasza:

"Télleg."

Tényleg?

Jehova Hülye Tanúi még helyesen írni sem tudnak.

Te mint hülye okoskodsz.

Szerintem.

"Ez itt nem az ócska vulgármarxista propaganda szintere."

Tényleg nem. Te tetted azzá.

Ilyen Jehova Hamis és Hülye Tanúinak érvelése!

2009. máj. 31. 12:56
 28/72 anonim ***** válasza:

"Mégpedig konkrétan?"

Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!

Te kisegítő iskolába jártál? Nem bűn, csak baj. Egy ilyen egyszerű szabályt sem értettél meg?

Leírom mégegyszer, hátha mégis megérted.

Ne a válaszokra válaszolj,hanem a kérdésre!

2009. máj. 31. 13:03
 29/72 anonim ***** válasza:
11%

a világegyetem Legfelsőbb Szuverén Ura (5Mózes 3:24; Cselekedetek 4:24–27; 1Korinthus 15:28).

Jézus „Isten Fiának” nem „Fiúistennek” nevezte magát. (János 10:36; 1János 4:15; 5:5, 13).

Jézus mindig azt tette, ami helyes. Nem mondta magát másnak, mint aki volt. Nem állította azt az emberek előtt, hogy ő Isten. Gábriel angyal azt mondta Máriának, hogy Jézust Isten Fiának fogják hívni. Maga Jézus is azt mondta, hogy ő Isten Fia. És nem állította azt, hogy többet tud, mint az Atyja. Ezt mondta: „az Atya nagyobb nálam” (János 14:28)JÁNOS17:17-JÉZUS ELISMERTE HOGY AZ ATYA TANITÁSA IGAZSÁG.János17:25,26-igaz követöi Jézusnak felismerik hogy JÉZUST AZ EGYEDÜLI IGAZ ISTEN KÜLTE….János 17:3 …..JÉZUS MEGISMERTETTE KÖVETÖINEK AZ ATYA NEVÉT ÉS EZUTÁN IS MEGFOGJA ISMERTETNI ..Máté6:9-igy megszetelik az életükel....Zakariás 14:9-Isten egy a neve is egy……1Korintusz15:28-az ISTEN LEGYEN MINDEN MINDENKINEK…JÉZUSNAK AZ A RÓMA 6:10-JÉZUS AZ ÉLETET PEDIG ,AMELYET ÉL ,ISTENNEK ÉLI. ÉLVE JÉZUS ISTENNEK ÉL.Jézus nem lehet ugyan az a személy akinek él{a szövegkörnyezetböl tudjuk hogy a feltámadása után hogyan éli az életét JÉZUS1 TIMÓTEUSZ 2:3-7-Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus...MÁTÉ 28:19,20-IT MIT ÁRUL EL SZÖVEG KÖRNYEZETTE

Mi segíthet, hogy helyesen használjuk az igazság szavát?

EGY újság színikritikusa egyszer elment megnézni egy darabot. Nem volt túl jó véleménnyel róla, ezért ezt írta: „Ha éppen valami semmitmondóra vágyik, feltétlenül nézze meg ezt a darabot!” Később a darab támogatói készítettek egy reklámot, amelyben idéztek a kritikustól. Az idézet így szólt: „Feltétlenül nézze meg ezt a darabot!” Pontosan idézték ugyan a szavakat, de kiemelték őket a szövegkörnyezetükből, így teljesen mást fejeztek ki velük, mint amire az írójuk gondolt.

Ez a példa azt szemlélteti, hogy mennyire fontos lehet egy kijelentés szövegkörnyezete. Ha bizonyos szavakat kiemelünk a környezetükből, eltorzulhat a mondanivalójuk. Ez történt akkor is, amikor Sátán eltorzította a Szentírás értelmét, amikor megpróbálta félrevezetni Jézust (Máté 4:1–11). Ha viszont figyelembe vesszük, hogy milyen szövegkörnyezetben van egy kijelentés, az segíthet a pontosabb megértésében. Ezért amikor egy bibliaverset vizsgálunk, mindig bölcs lépés szemügyre venni a vers környezetét is, hogy jobban megértsük, miről is beszélt az író.

Gondosan bánjunk Isten Szavával!

Egy szótár így határozza meg a „szövegkörnyezet” kifejezés jelentését: „vmely írásmű szövegének olyan összefüggő része, amelyből vmely benne előforduló szó v. szókapcsolat jelentését és használati körét meg akarjuk, ill. meg lehet állapítani.” A „szövegkörnyezet” idegen megfelelője, a „kontextus” jelentheti még a következőt is: „az összefüggések, a körülmények együttese.” Ebben az értelemben a „szövegkörnyezet” szinonimája a „háttér”. Egy írásszöveg környezetét és hátterét különösen fontos figyelembe venni, ha arra gondolunk, amit Pál apostol Timóteusnak írt: „Tégy meg minden tőled telhetőt, hogy helyeselten mutasd be magadat az Istennek, mint olyan munkás, akinek nincs miért szégyenkeznie, aki helyesen használja az igazság szavát” (2Timóteus 2:15)1Korintusz11:3-Krisztus feje pedig az Isten…………Ha VAN benünk szeretet [a·ga′pe]

akkor az ezt és a többi alapelveket nem sértjük meg hanem figyelembe veszük amikor bibliai tanitásokat magyarázunk1Korintusz13:1-13.Ha emberek és angyalok nyelvein szólok,de szeretet nincs bennem, kongó ércdarabbá vagy csattogó cintányérrá, lettem.

És ha megvan nálam a prófétálás ajándéka, és járatos vagyok az összes szent titokban és minden ismeretben, és ha minden hitem megvan ahhoz, hogy hegyeket helyezzek át, de szeretet nincs bennem, semmi vagyok. És ha mindenemet odaadom mások táplálására, és ha testemet átadom, hogy dicsekedhessek, de szeretet nincs bennem, semmi, de semmi hasznom nincs nekem.

A szeretet soha nem vall kudarcot…..

Most azonban megmarad a hit, a reménység, a szeretet, ez a három; de ezek közül a legnagyobb a szeretet.

Mi teszi ezt az a·ga′pe szeretetet nagyobbá a hitnél és a reménynél? Ezt a szeretetet az Isten Szavában található alapelvek — méghozzá igazságos alapelvek — vezérlik (Zsoltárok 119:105). Abban nyilvánul meg, hogy önzetlenül azt igyekszünk tenni másokkal, ami Isten nézőpontjából helyes és jó.Az alapelvek ismerete és megértése segit nekünk megérteni hogy hol tévedünk vagy hogy hol van a rossz befolyásAz a hit ,ami az igazsággal ütközve elpárolog,nem érdemli meg a ragaszkodásunkat. Az Isteni világosság akkor látható a legjobban,ha a saját gyertyádat eloltod.Efézus5:10-Állandóan bizonyosodjatok meg arról, hogy mi elfogadható az Úr előtt…. (János 8:32, 36).

Jézus nem tanitotta a háromságot .."Aki engem látott, látta az Atyát is.JÉZUS E SZAVAIT UGY KEL ÉRTELMEZNI HOGY ÖSZHAGBAN LEGYEN JÉZUS TANITÉSÉVAL ÉLETMODJÉVAL ,ATTYA TANITÁSÁVAL A BIBLIA EGÉSZEVEL HOGY NE LEGYEN ELENTMODÁS.

2009. jún. 13. 14:24
 30/72 anonim ***** válasza:
87%

"Jézus nem tanitotta a háromságot "

Valóban?

18Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön. 19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, 20és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."

"Nem állította azt az emberek előtt, hogy ő Isten"

Tényleg?

58Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok." 59Erre követ ragadtak, s meg akarták kövezni, de Jézus eltűnt előlük, és elhagyta a templomot.

30S én és az Atya egy vagyunk." 31A zsidók újra köveket ragadtak, s meg akarták kövezni. 32Jézus megkérdezte tőlük: "Láthattátok, mennyi jót vittem végbe Atyám erejéből. Melyik jótettemért akartok megkövezni?" "Nem jótettedért kövezünk meg - 33felelték a zsidók -, hanem a káromlásért, azért hogy ember létedre Istenné teszed magadat."

" megváltó Ürukat tagadják"

Jehova Hamis Tanúi " kárhoztatásuk nem alszik el.' "

Akadtak azonban a nép között hamis próféták is, amint közöttetek is lesznek tévtanítók akik kárhozatos eretnekségeket terjesztenek, megváltó Ürukat tagadják és gyors pusztulást zúdítanak magukra. Számosan szegödnek társukul a kicsapongásban, és miattuk becsmérlik majd az igaz utat. Kapzsiságukban hízelgö szavakkal ki is fosztanak majd titeket. De régóta készen áll már számukra az ítélet: kárhoztatásuk nem alszik el.'

2Pét, 2, 1-3

2009. jún. 13. 14:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!