Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Aki engem látott, látta az...

"Aki engem látott, látta az Atyát is. " Mit jelentenek Jézus ezen szavai?

Figyelt kérdés
János 14:9
2009. máj. 22. 06:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
34%

Egy istenszobrot láttam nemrég glóriával, és a talpazatán ezt olvastam:

"Sem isten, sem ember aki itten nézek, de istenes ember amit ezzel képzek."

Lefordítom:

Egy megszemélyesített bálvány "akit" nézek, s hívő lesz az amit /már nem ember, gép, állat/ ezzel a bálvánnyal képzek.

Az Isten, tulajdonképpen a kereszténység bálványa, amivel megtévesztik a gyanútlen, iskolázatlan, de akár intelligens embereket is. A vallás egyébiránt igen jó üzlet. A hiszékenységgel jól vissza lehet élni.

2009. máj. 24. 21:02
 12/72 anonim ***** válasza:
42%

Egy istenszobrot láttam nemrég glóriával, és a talpazatán

talpazatán?

1 Mielött irsz valamit, tanulj meg helyesen írni.

2 Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik. Okoskodásaidra senki sem kiváncsi. Ez itt nem az ócska vulgármarxista propaganda szintere.

3.Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!

2009. máj. 25. 04:51
 13/72 A kérdező kommentje:

"Szent Péter 2. leveléböl (II, 1-3) vett szöveggel fejezem be: 'Akadtak azonban a nép között hamis próféták is, amint közöttetek is lesznek tévtanítók akik kárhozatos eretnekségeket terjesztenek, megváltó Ürukat tagadják és gyors pusztulást zúdítanak magukra."

Igen, Péter ezt mondta, s az első századi keresztény gyülekezetet meg is fertőzte a hamis tanítók gondolkodása. Már a második század közepére a hamis tanítók nem képviselték azt a keresztény mintát, amit Uruk lefektetett. S nini, megjelent a Katolikus Egyház nemsokkal azután, s szép sorjában a többi.

Azzal hogy másokat hülyézel, magad minősíted, meg az Egyházad tanítását. Mondhatom szép. Az érvelésed nem áll meg a bibliai igazság fényében.

2009. máj. 25. 05:59
 14/72 anonim ***** válasza:
64%

Aki látott tíz exponenciális egyenletet, az látta a többit is.

Aki látott már egy elefántot, az látta a többit is.

na ezek pont nemjó példák, de

Szoktunk ilyeneket mondani.

Azt mondta ezzel, hogy ő az isten, és megmutatta magát emberek számára

2009. máj. 25. 06:05
 15/72 anonim ***** válasza:
64%

Az Istent soha senki nem látta, jelenti ki a Biblia. Ez azért van, mert a Szentírás szerint "szellem az Isten".

"Szellemi testet nem lehet megfeszíteni" - írtad.

Mielőtt másokat ócsárolnál(ahogyan Sátán csinálja Istennel kapcsolatban Példabeszédek 27:11), meg amiért a bíróságon felelősségre is vagy vonható-csak szólok- gondolkodj el kérlek kijelentéseiden.

Amikor Jézus megszületett emberként, Isten Fia volt, mint ahogyan a tökéletes férfi, Ádám is „Istené” volt (Lukács 1:35; 3:38). Jézus megkeresztelkedése után azonban jelentősége volt annak, hogy Jehova, az Atya kijelentette: „Te vagy az én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm” (Márk 1:11). Ezzel a kijelentéssel, amit a szent szellem kitöltése kísért, nyilvánvalóvá vált, hogy Isten ekkor szülte meg Jézust az Ő szellemi Fiaként. Jelképes értelemben Jézus ekkor „új születést” kapott, azzal a joggal, hogy újra életet kap majd Isten szellemfiaként az égben.

De ameddig itt a földön élt, emberként élte életét, tökéletes emberként, mint Ádám volt bűnbeesése előtt.

Tehát jogos kijelentésed: "Szellemi testet nem lehet keresztrefeszíteni."

Válasz: Nem is a szellemi teste lett megfeszítve, amint a fenti mondatokból kiderül.

2009. máj. 25. 06:26
 16/72 anonim ***** válasza:
42%

30S én és az Atya egy vagyunk.

Jn 10, 30

18Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön. 19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, 20és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."

Mt 28,18-20

Atya és a Fiú és a Szentlélek= Szentháromság

Ennél világosabb bizonyság a Szenthároságra - a Szentirásban - nincs.

1 Teológiai kérdésre teológiai választ adtam.

2 Nen tudtam, hogy Jehova Hamis Tanúja - a -kérdező - tulajdonképpen ürügyként használja a kérdést, hogy ócska propagandáját kifejtse.

3.Teológiai bizonyitékaimat megcáfolni nem tudtátok.

4. Gyülölködő vérgözős fröcsögéseteket már mindenki unja nem csak én. Ha nem tudtok róla majd idézek nektek.Most csak egy példa. Nyilt egy topic amelyben - veletek ellentétben értelmes kultúrált emberek azt nehezményezték, hogy miért nem tudtok fogalmazni a nyelvhelyesség szabályait alkalmazni? legközelebb ezzel (is) folytatom.

6 Az nem érv egy teológiai vitában, hogy a Katolikus Egyházat - eghyáltalán bárkit - ordenáré módon támadtok.

Logikus érvekre - aki tud - érvekkel válaszol nem mocskolodással mint ti. MÉG ÉRVELNI SEM TUDTOK NEM HOGY HELYESEN FOGALMAZNI.

2009. máj. 25. 07:29
 17/72 anonim ***** válasza:
51%
Olvazsd el kérlek a a János14:12,16,21-et szerinted e versek alapján Jézus egyenlő az Atyával?Ö csak arra utalt ezzel ,hogy az Attya ugyan azt tenné ha a földön lenne minbt Ő.Azért küldte a fiát a földre Isten,mert Isten láthatatlan szellemszemély
2009. máj. 25. 11:59
 18/72 anonim ***** válasza:
68%
Csatlakozom az előttem szólóhoz magam is.
2009. máj. 25. 15:11
 19/72 anonim ***** válasza:
55%

„Én és az Atya egyek vagyunk” János 10:30 Szándékban, akaratban mindenféleképp.

A Máté 28:19,20 versei nem bizonyíték arra, hogy alátámassza Istent gyalázó dogmádat.

Itt az Atyáról, a Fiúról és a szent szellemről együtt történik említés. Egyesek azt állítják, hogy ebbe beleértendő a Háromság. De olvasd csak el te magad a verseket. Mondja-e bármi is ezekben a versekben azt, hogy a három egy Isten lenne, egyenlők örökkévalóságban, hatalomban, tisztségben és bölcsességben? Nem, semmi nem mondja. Ugyanez a helyzet azzal a többi szöveggel is, amely szintén együtt említi meg a hármat.

Azok pedig, akik Háromságtant látnak a Máté 28:19, 20-as versekben a „nevében” szó egyes számú használata miatt, holott itt az Atyáról, a Fiúról és a szent szellemről van szó, kérjük, hasonlítsák ezt össze az 1Mózes 48:16-os versével, ahol a „nevét” szó szintén egyes számú alakban szerepel, pedig itt is Ábrahámról és Izsákról van szó.

Én úgy fogalmaznám meg, hogy nincs a Bibliában „szentháromságot” tanító rész. Nyoma sincs. Beleképzelni bele lehet, ahogy teszed is. De attól még nem lesz bibliai tanítás.

A The New Encyclopædia Britannica is, elismeri, hogy „sem a Háromság szó, sem a nyíltan megfogalmazott tantétel, mint olyan, nem fordul elő az Újszövetségben”. Ráadásul e tantétel történelme azt mutatja, hogy sok eszmét elegyített a pogány filozófiákból, amelyek évtizedekkel az apostolok halála után bekerültek az egyház hitvallásába. Tehát nincs szilárd bizonyíték arra, hogy a Háromság titokzatossága a Biblián alapul.

Arról, hogy az egyház elfogadta a pogány Háromság tantételét, a New Catholic Encyclopedia ezt mondja: „Az »egy Isten három személyben« megfogalmazásnak nem volt szilárd alapja, nem képezte szerves részét a keresztény életnek, és a hitvallásban csak a IV. század vége felé jutott fontos szerephez. Azonban csupán e megfogalmazás után beszélhetünk tulajdonképpen a Szentháromság dogmájáról. Az apostoli atyáknak halvány sejtelmük sem volt ilyen jellegű felfogásról vagy elképzelésről.”

Ehhez hasonlóan ír a The Encyclopedia Americana: „A negyedik század háromságtana egyáltalán nem volt az isteni természetről szóló korai keresztény tanítás tükörképe; ellenkezőleg, eltérés volt attól a tanítástól.” A The Oxford Companion to the Bible a Háromságot „későbbi vallási megfogalmazásnak” nevezi. És nem a Háromság volt az egyetlen a pogány elgondolások közül, amelyek beszivárogtak az egyházi tanítások közé.

„ A háromság fogalmát használják a keresztény vallás központi tantételének jelölésére” (The Catholic Encyclopedia. [1912] XV. köt., 47. o.).

„ A »szentháromság« szó vagy az erről kifejezett tanítás hiányzik az Újszövetségből . . . A dogma . . . csak fokozatosan fejlődött ki több évszázadon át” (Britannica Hungarica. XVII. köt., 146. o.).

„ A bibliamagyarázók és a biblikus teológusok, köztük római katolikusok is egyre növekvő számban, felismerték, hogy az ember nem beszélhet az újszövetségi háromságtanról komoly megszorítások nélkül. Egyidejűleg a dogmatörténészek és a rendszeres teológia képviselői is elismerik, hogy ha mégis megszorítások nélkül beszélünk a háromságtanról, akkor eltávolodunk a keresztényi hit eredetének időszakától, mondjuk a IV. évszázad utolsó negyedébe” (New Catholic Encyclopedia. [1967] XIV. köt., 295. o.).

A „gyülölködő vérgözős fröcsögéseteket már mindenki unja nem csak én”

„MÉG ÉRVELNI SEM TUDTOK NEM HOGY HELYESEN FOGALMAZNI.” Csak megsúgnám halkan, hogy

csak mindenki a saját háza előtt sepregesse a leveleit, mert a fentebb már idézett mondatodban csak két helyesírási hibát találtam, íme: „gyülölködő vérgözős”. Helyesen így írjuk: gyűlölködő, vérgőzös”.

Ahogy a kommentárokat olvastam, kétszer írtam ide választ, ez lesz a harmadik, s egy Tanú sem reagált azonfelül még szerintem a kommentárban megnyilvánulón kívül. Akik támadják a Biblia tanítását lealacsonyító istengyalázó dogmáit, nem kell, hogy Jehova Tanúi legyenek. Sok embernek kinyíltak szellemi szemei a bibliai tanításokkal kapcsolatban. Tehát kérlek, ne kenj ránk dolgokat, s aljasan ne rágalmazz. Ez csak az elavult módszereid, meg Sátáné, az Ördögé (János 8:44).

Egyébként ezt jövendöli a Biblia Jézus igaz követőiről:

„Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem. „ Máté 5:11,12

„Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani. De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.” János 15:18-21

Köszönöm, hogy társulsz azok táborához, akik beteljesítik Jehova Tanúin a jövendöléseket.

„Az ócska propagandám” csak annyira ócska, hogy az első században lettek megbízva Jézus követői vele. (Cselekedetek 1:8, 20:20, Lukács 8:1, Máté 24:14, 28:19,20)

Az idézett Írásszövegek rámutatnak, hogy minden alkalmat, módot megragadva a Biblia igazságát hirdetjük, ez az örökségünk, mint az első századi keresztények meghagytak példának. Ha írott formában tesszük, akkor úgy, ha tanúskodunk házanként Jézus példáját követve, akkor úgy tesszük meg.

Célunk, megismertetni minél szélesebb körben a tiszta bibliai igazságot (János8:32).

Ebbe beletartozik, hogy istengyalázó tantételektől fordulnak így el a Biblia igazságát szomjazó, kutató emberek, akár az első századi bereaiak,akik meggyőződtek, „vajon úgy vannak-e ezek a dolgok” ( 1 Péter 2:2¬; Cselekedetek 17:10-12).

Nem fogjuk feladni! Él Jehova, az egek és föld Teremtője, Istenünk, hogy ezt a Királyság prédikáló és tanítványképző munkát véghezviteti Tanúival, ezt ígérve:

„Egyetlen ellened készült fegyver sem lesz sikeres… Ez Jehova szolgáinak öröksége, és igazságosságuk tőlem van” — ez Jehova kijelentése.” (Ézsaiás 54:17 vesd össze: Cselekedetek 5:33-39)

2009. máj. 25. 16:42
 20/72 anonim ***** válasza:
44%

18Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön. 19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, 20és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."

Mt 28,18-20

Atya és a Fiú és a Szentlélek= Szentháromság

A fenti idézet a Szentirásból való. Az Üdvözitő szavai.

Nem vélemény

Bizonyiték.

Az elöttem szóló bő lére eresztett irománya vélemény.Semmi nem táasztja alá.

Az állitólagos szent szellemröl ( ez vajon mi fán terem? ) a Szentirásban nincs szó sehol.

OFF

Egyébként összetéveszted (szokásod szerit) Gizikét a gőzekével. A helyesírás és a fogalmazás két külön dolog. Javaslom a magyar nyel értelmező szótárának használatát.

De nehogy az idegen szavak szótárában keresd! Ott sose találod meg.

2009. máj. 25. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!