Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nőemberek! Hogyan vélekedtek...

Nőemberek! Hogyan vélekedtek arról, hogy a nőket a biblia barbár módon háttérbe helyezi, mintha nem lennének említésre méltó teremtmények?

Figyelt kérdés
Isten férfi, Jézus férfi, a próféták férfiak voltak, a tanítványok naná hogy férfiak voltak. Nem gyanús ez egy icipicit?
2011. dec. 29. 19:11
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/121 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet a Bibliát elolvasni, és megérteni. A Bibliát tanulni kell. Naponta, egy életen át. Arra van. Nem regény. Hanem ige.

Naponta csak egy verset olvass el, és azon gondolkozz aznap. Beszéld is meg többekkel.

A vacsorádat megeszed, és éltet. De ha az egész évi vacsorádat akarnád egy nap megenni, belefulladnál.

Nagyanyám még 93 évesen is tanulta, naponta, és volt neki tanulnivaló, új, minden nap.

Van ilyen "munkafüzet is" ami megad verseket az év napjaira, akár kérdésekkel, vagy magyarázatokkal, talán egy ilyet hasznos lenne beszerezni.

Szombatiskola, pl.

2011. dec. 29. 20:51
 52/121 anonim ***** válasza:
100%

50/51

ez a baj.

A mi életünkben el kell vállalni. Vagy Férfi. Vagy Nő!

Egyik. Vagy másik.

Ha Férfi leszel, ember leszel. Ha Nő leszel, ember leszel. Míg nem vagy férfi, vagy nem vagy nő, addig nem tudod átélni az emberi életet.

Azt meg már én nem hiszem el, hogy pont egy hermafroditával beszélgetnénk.

2011. dec. 29. 20:54
 53/121 anonim ***** válasza:
100%
Ha semleges vagy, akkor miért kampányolsz a nőknek?
2011. dec. 29. 20:56
 54/121 A kérdező kommentje:
Nem hiszed? Pedig minden csak hit kérdése ha jól tudom.
2011. dec. 29. 20:56
 55/121 A kérdező kommentje:
20:56 nem a nőknek kampányolok, hanem az igazságnak. Csak itt most a nőkről van szó. Majd fogok a férfiaknak is.
2011. dec. 29. 20:58
 56/121 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem tudom ki volt az a barom aki azt írta hogy csak férfivá teremtette az embert. Én is úgy olvastam hogy saját képmására, férfivá és nővé teremtette az embert a mi drága istenkénk. Biztos valakiből előbújt a férfihormon és fokozni akarta az amúgy is drasztikus kérdésem, mert erre élvezett el. Vannak ilyenek."

Én vagyok az a barom.

"És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt. És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz. És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt." 1Móz 2:15-18

Ez még a Biblia elején van. Az előbb valaki belinkelt (ehhez, vagy talán egy másik kérdéshez) többféle Bibliafordítást is. Nyugodtan olvass utána.

Tehát, először Ádámot teremtette Isten. Elhelyezte a Paradicsomban, elmondta neki mit tehet, mit nem. Aztán látta, hogy Ádám egyedül érzi magát, és aztán teremtett neki asszonyt.

A válaszod második felére inkább nem reagálok. Már így is kritikán aluli, amit művelsz.

Ó! Még valami. Nőnemű vagyok. :-))

2011. dec. 29. 21:02
 57/121 A kérdező kommentje:
21.02 Épp erről beszélek. Tehát a biblia provokatív. Sorry
2011. dec. 29. 21:05
 58/121 A kérdező kommentje:

1. Minek tette oda azt a fát.

2. Ha unatkozott és csinált neki egy párt, az nem jelenti azt hogy kabalamacit kapott amivel tud játszani, hanem beszélgető társat, olyat mint ő.

3. Ha nem teremtette csak Ádámot először, és Évát később, akkor hogy mondhatta a biblia elején hogy szaporodjatok és sokasodjatok ha még nem volt párja?

2011. dec. 29. 21:09
 59/121 anonim ***** válasza:

Én mint nőszemély, úgy vélekedem, hogy semmiben nem helyezé hátrányba a Biblia a nőt, és igencsak említésre méltó teremtménynek tartja.

Azon kívül úgy emlékszem, Jézus azt mondja, ha valemelyiketek a legkisebbet is bántja, az engem bánt.

Szerintem a Biblia szerint Isten legapróbb teremtménye, éppen olyan értékes, mint Jézus. Azért adta oda.

Nem az asszony, de a legkisebb bogár is Isten UGYANOLYAN teremtménye, mint te! Na ez milyen megalázó! De csak az egodnak, a büszkeségednek. Ha alázattal olvasod, ha elengeded a kevélységet, akkor ez felemelő és csodálatos.

"említésre méltó teremtmények" - a biblia szerint mind említésre méltó. Lásd Noé történetét!

"Mózes 1,27 Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté."

Ha érdekel valakit.

2011. dec. 29. 21:15
 60/121 anonim ***** válasza:
67%

Megint a barom vagyok.

Akkor sorban.

1. Minek tette oda azt a fát.

Próbára tette az embert, hogy hűséges-e a Teremtőjéhez. Az ember pedig elbukott.

2. Ha unatkozott és csinált neki egy párt, az nem jelenti azt hogy kabalamacit kapott amivel tud játszani, hanem beszélgető társat, olyat mint ő.

Így van. Nem állítottam az ellenkezőjét. De ettől még a funkciók nem változnak.

3. Ha nem teremtette csak Ádámot először, és Évát később, akkor hogy mondhatta a biblia elején hogy szaporodjatok és sokasodjatok ha még nem volt párja?

Ami az első fejezetben van, az van a másodikban részletezve. Tehát az elsőben csak ennyi van, hogy megteremtette őket, és ezzel a feladattal bízta meg őket. A másodikban pedig már elmondja az egész történetet. Ezt úgy képzeld el, mintha beszélgetnél valakivel, és mondanád neki, hogy elutaztam Amerikába. De hát itthon vagy, akkor ez hogy lehet? És utána elmondod részletesen. Hogy, mikor mentél, és jöttél vissza. Ettől még nem hazudtál egyik esetben sem.

2011. dec. 29. 21:18
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!