Nőemberek! Hogyan vélekedtek arról, hogy a nőket a biblia barbár módon háttérbe helyezi, mintha nem lennének említésre méltó teremtmények?
a Jó és Rossz tudásának fája: TENNI a jót és a rosszat. Tudni azt jelenti itt, hogy képesnek lenni rá. Nem csak azt, hogy ismerni.
Hiába okolod istent, Évát, a nőket, a férfiakat, a Bibliát...az az igazság, hogy Te magad tehetsz mindenről, ami veled történik. Szabad akaratod van, tudod a Jót, de a Rosszat is. Rajtad múlik, mit teszel. Az életed véges. De elnyerheted az örök életet. Kizárólag rajtad múlik minden. Okolhatod apádat, anyádat, tanárodat..de csak te vagy aki megváltoztathatod a saját tetteidet. Még Isten sem változtatja meg. Csak te magad.
Anyukád meghal, nagyanyád meghal, ükapád meghal, dédanyád meghal, meghalok, meghalnak utódaim. Nem tudod, hogy mi a jó és mi a rossz? Most beszélgetünk róla. A bűn zsoldja a halál. Ha Ádám és Éva büntetlenek maradnak és minden leszármazottja is, honnan tudnád, hogy mi a jó és mi a rossz? Csak egy gép lennél, semmi több. A megváltó zörget. Ha nem nyitod meg az ajtót, halott vagy. Ha megnyitod, ha meg is fogsz halni de élsz. Istennel járni, törvényeit betartani = jó = élet. Az ellenkezője rossz = halál.
Ha nem érted, halott vagy.
Ezen gondolkodj, ne azon, hogy a nő rúgjon-e seggbe egy férfit, vagy egy férfi tegye ezt egy nővel. Hiszed-e, hogy Krisztus az Isten egyszülött fia, vagy nem. Igen=élet, nem=halál. Sok sikert.
Tudta, mi a jó, és miután egyszer megtette, ezután is meg tudja tenni akár hányszor. A jót is, a rosszat is.
Megette, és cselekszi a jót és a rosszat azóta. Felváltva.
"S azt is tudták hogy mi az a halál főleg Ádám mert ő megfigyelte az állatokat. S mivel csak az ember lett örök életre teremtve így az állatok már az éden kertben is meghaltak."
Vidripi tévedsz. Kérdezz meg egy óvodást, hogy mi a halál. Tudni fogja, pedig nem figyelte meg az állatokat, és a témát is mindig kerűli az ember egy pár éves gyerektől. És tudja, nem jó.
Magyarban több mindent fejezünk ki a tud szóval: tud: יכול
tud, képes rá: יכול לעשות
tud, ismer:
לדעת
Ez most már tényleg az utolsó válaszom ehhez a kérdéshez.
@ Vidiripi: Ha üziben adsz egy email-címet, akkor oda írok inkább, jó? És persze feltéve, hogy tényleg érdekel, hogy miért nem értették jól ezeket az igeverseket...
@ 79-es: Nem tudom, miért üzented ezt nekem; írtam, hogy nem vagyok feminista. Megismételjem még néhányszor? :)
Sokkal jobban kedvelem a férfitársaságot, mint a nőit. Húú, most meg a lányok fognak megsértődni. :(
Mindenesetre az arányokat én pont fordítva látom, mint te; úgyhogy ha olyan sok csodálatos embert ismersz, bemutathatnál egy párnak; ja, de az sem lesz teljesen jó, mert én sem vagyok olyan csodálatos... :)
Inkább küldd őket fel ide, a gyk-ra, mert valahogy az utóbbi időben nagyon ... khm... szóval nagyon furcsa válaszokat lehet olvasni... :)
Üdv. :)
Vidiripi
ma 23:03 Miben tévedek kifejtenéd mert nem vágom mire akarsz kilyukadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!