Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nőemberek! Hogyan vélekedtek...

Nőemberek! Hogyan vélekedtek arról, hogy a nőket a biblia barbár módon háttérbe helyezi, mintha nem lennének említésre méltó teremtmények?

Figyelt kérdés
Isten férfi, Jézus férfi, a próféták férfiak voltak, a tanítványok naná hogy férfiak voltak. Nem gyanús ez egy icipicit?
2011. dec. 29. 19:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/121 anonim ***** válasza:

a Jó és Rossz tudásának fája: TENNI a jót és a rosszat. Tudni azt jelenti itt, hogy képesnek lenni rá. Nem csak azt, hogy ismerni.

Hiába okolod istent, Évát, a nőket, a férfiakat, a Bibliát...az az igazság, hogy Te magad tehetsz mindenről, ami veled történik. Szabad akaratod van, tudod a Jót, de a Rosszat is. Rajtad múlik, mit teszel. Az életed véges. De elnyerheted az örök életet. Kizárólag rajtad múlik minden. Okolhatod apádat, anyádat, tanárodat..de csak te vagy aki megváltoztathatod a saját tetteidet. Még Isten sem változtatja meg. Csak te magad.

2011. dec. 29. 23:00
 92/121 anonim ***** válasza:

Anyukád meghal, nagyanyád meghal, ükapád meghal, dédanyád meghal, meghalok, meghalnak utódaim. Nem tudod, hogy mi a jó és mi a rossz? Most beszélgetünk róla. A bűn zsoldja a halál. Ha Ádám és Éva büntetlenek maradnak és minden leszármazottja is, honnan tudnád, hogy mi a jó és mi a rossz? Csak egy gép lennél, semmi több. A megváltó zörget. Ha nem nyitod meg az ajtót, halott vagy. Ha megnyitod, ha meg is fogsz halni de élsz. Istennel járni, törvényeit betartani = jó = élet. Az ellenkezője rossz = halál.

Ha nem érted, halott vagy.

Ezen gondolkodj, ne azon, hogy a nő rúgjon-e seggbe egy férfit, vagy egy férfi tegye ezt egy nővel. Hiszed-e, hogy Krisztus az Isten egyszülött fia, vagy nem. Igen=élet, nem=halál. Sok sikert.

2011. dec. 29. 23:02
 93/121 anonim ***** válasza:

Tudta, mi a jó, és miután egyszer megtette, ezután is meg tudja tenni akár hányszor. A jót is, a rosszat is.

Megette, és cselekszi a jót és a rosszat azóta. Felváltva.

2011. dec. 29. 23:02
 94/121 anonim ***** válasza:

"S azt is tudták hogy mi az a halál főleg Ádám mert ő megfigyelte az állatokat. S mivel csak az ember lett örök életre teremtve így az állatok már az éden kertben is meghaltak."

Vidripi tévedsz. Kérdezz meg egy óvodást, hogy mi a halál. Tudni fogja, pedig nem figyelte meg az állatokat, és a témát is mindig kerűli az ember egy pár éves gyerektől. És tudja, nem jó.

2011. dec. 29. 23:03
 95/121 anonim ***** válasza:

Magyarban több mindent fejezünk ki a tud szóval: tud: יכול

tud, képes rá: יכול לעשות

tud, ismer:

לדעת

2011. dec. 29. 23:06
 96/121 anonim ***** válasza:
50%

Ez most már tényleg az utolsó válaszom ehhez a kérdéshez.

@ Vidiripi: Ha üziben adsz egy email-címet, akkor oda írok inkább, jó? És persze feltéve, hogy tényleg érdekel, hogy miért nem értették jól ezeket az igeverseket...

@ 79-es: Nem tudom, miért üzented ezt nekem; írtam, hogy nem vagyok feminista. Megismételjem még néhányszor? :)

Sokkal jobban kedvelem a férfitársaságot, mint a nőit. Húú, most meg a lányok fognak megsértődni. :(

Mindenesetre az arányokat én pont fordítva látom, mint te; úgyhogy ha olyan sok csodálatos embert ismersz, bemutathatnál egy párnak; ja, de az sem lesz teljesen jó, mert én sem vagyok olyan csodálatos... :)

Inkább küldd őket fel ide, a gyk-ra, mert valahogy az utóbbi időben nagyon ... khm... szóval nagyon furcsa válaszokat lehet olvasni... :)

Üdv. :)

2011. dec. 29. 23:07
 97/121 anonim ***** válasza:
может, знать, иметь
2011. dec. 29. 23:07
 98/121 A kérdező kommentje:
Ez egy szép dolog hogy Évának és Ádámnak szabad döntést adott. De könyörgök értsétek már meg hogy ha egy ügyről beszélünk, akkor a teljes döntési lehetőséghez minden az üggyel kapcsolatos dolgot a döntéshozónak tudnia kell ahhoz hogy tudjon mérlegelni és dönteni. Márpedig ha nem tudja mi a jó és mi a rossz, akkor nem tud mérlegelni és dönteni, még akkor sem ha valaki megmondja neki hogy meghal ha eszik róla, mivel olyan analfabéta volt hogy még azt sem tudta mi a jó és mi a rossz. Nem voltak semmiről felvilágosítva, tudatlanok voltak, akkor hogyan döntsenek szerencsétlenek? most vagy mindent elmond nekik és döntsenek mit akarnak, vagy nem mond nekik semmit de akkor ne is adjon nekik döntési lehetőséget.
2011. dec. 29. 23:08
 99/121 anonim ***** válasza:
100%
azért üzentem, mert azt írtad, NÉHÁNY" normáli sférfi is van. Lehagytad h néhány milliárd.
2011. dec. 29. 23:08
 100/121 anonim ***** válasza:

Vidiripi

ma 23:03 Miben tévedek kifejtenéd mert nem vágom mire akarsz kilyukadni.

2011. dec. 29. 23:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!