Nőemberek! Hogyan vélekedtek arról, hogy a nőket a biblia barbár módon háttérbe helyezi, mintha nem lennének említésre méltó teremtmények?
Azt büntetik meg, aki megszegi a törvényt. Nme úgy van, mint oviban, hoyg "véletlen volt" Aki megszegi, büntetést kap. Természetesen a Kígyó volt az oka az egésznek, de nem ő szegte meg, hanem Éva szegte meg, és Ádám szegte meg. Ha én mondom neked:lopjál, s te mondod, nem szabad, s én megmondom: de, s te lopsz, kit büntetnek meg? Engem, vagy téged? Én voltam az oka, de te szegted meg a törvényt, tehát tied a büntetés.
Éva fájdalommal szüli gyermekét, Ádám verejtékkel keresi kenyerét. Ezeket a különböző büntetéseket kapták.
"A bibliába meg mind a kettő szerepel. Most akkor zárjuk már le hogy végül is alárendelt, vagy egyenrangú (biblia szerint) mert mint emberileg egyenrangú."
Nem szerepel, hogy alsóbbrendű. Mondom, félreértelmezések, kiemelések. Mint már az előző válaszom óta is van ilyen.
De nézd csak meg, hogy Jézus hogyan bánt a nőkkel! Egyetlen egyszer sem éreztette velük, hogy alacsonyabb rendűek lennének. Márpedig Ő azt mondta, hogy úgy szeressük egymást, ahogyan Ő szeretett...
A bűnbeesésben pedig Pál Ádámot jelöli meg felelősként, akárhogy is nézzük, mint ahogyan a 72. válaszban is szerepel.
Viszont nem írok ide több választ, mert újra és újra csak az jön le a kommentjeidből, hogy kötözködsz; jobb esetben csak beszélgetni akarsz. Szerintem olvassál, bőven van mit. Például a Bibliát. :)
Tudom, unalmas vagyok. De nem baj.
Ja, viszont nem vagyok feminista, mielőtt még bárki azt gondolná...
További jó szórakozást mindenkinek. :)
@Vidiripi: Ne haragudj, de pont ez az egyik olyan rész, ami vitás (a 68. válasz). Kortörténet, szövegkörnyezet, ... és teljesen mást jelent... Üdv. :)
Agyaska, nem úgy volt a tudás fája, hanem a jó és rossz tudásának a fája volt. Istennel együtt lenni és a törvényeit betartani jó. Isten döntését felülbírálni, és nem Istennel járni, a törvényeit meg nem tartani nem jó.
Ezt a részét is tetszik kapizsgálni már?
Vidiripi
Berta Wooster akkor tisztázzuk mit is jelent s mi az amit rosszul tudok.
Berta Woosternek üzenem, hogy rengeteg normális, és csodálatos férfi van, és hord a föld egypár hülyét is a hátán, de még ők sincsennek elveszve, s a nőkkel PONTOSAN ugyan így áll a dolog.
Hinni kell az emberekben!
Vidiripi
Kérdező csak egyetlen dolgot kellett Ádámnak és Évának eldönteni azt hogy hallgatnak a Teremtőjükre vagy sem.
Mert azt tudták hogy ha esznek a fáról akkor meghalnak.
S azt is tudták hogy mi az a halál főleg Ádám mert ő megfigyelte az állatokat. S mivel csak az ember lett örök életre teremtve így az állatok már az éden kertben is meghaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!