Nőemberek! Hogyan vélekedtek arról, hogy a nőket a biblia barbár módon háttérbe helyezi, mintha nem lennének említésre méltó teremtmények?
Te nő lennél?
Biztos nagyon fiatal vagy.
Olvasd Színia: Boldogasszony nevében c. könyvét, könyvesboltban kapható.
"Bírom mikor ezzel jönnek hogy nem tudod értelmezni. Értelmezni úgy kell a szavakat ahogy le vannak írva. Ha azt írom megyek a WC re akkor ne úgy értelmezd hogy megyek a konyhába."
Hidd el vannak egyesek akik nem tudnak értelmezni és kifejezeten nem rád gondoltam hanem az előtted írónak aki azt írta provokatív. A másik az, hogy a Bibliában több hasonlat van. Ezek szerint nem sűrűn olvastad még. Például amikor tengert ír akkor a népre gondol. Kiemelkedik a tengerből vagyis kiemelkedik a nép közül.
Ismét arra kell felhívnom a figyelmedet, hogy mielőtt kritizálsz valamit, olvasd el legalább az ide vonatkozó részt.
Isten a képmására férfit teremtett. Ez van.
23/34 ??
Te jobban tudod??
Igen, férfi agyam van, nem vasalok, és jó a logikám. De két gyereket szültem, csipkés holmikat hordok, és ülve pisilek.
Szeretk főzni, szeretek asszony lenni, egyenjogúnak érzem magam a férjemmel, elvárom, hoyg beszéljen, amikor beszélni kell, és büszke vagyok erre. És tisztelem Istent, és benne tisztelem a Férfit és az Asszonyt is. Bár ez nem lényeges aspektusa az Istenről alkotott képemnek.
Végül is Isten a szeretet, az íge, az örökkévaló...ez most hímnemű, vagy nőnemű?
Ez a duális megbontottság csak a mi földi, testi létünkre vonatkozik. Ez a mi tapasztalatunk - így istené is, de a világmindenséghez ez - férfi vagy nő - elenyésző dolog.
Van fény, mert van árnyék. Egymás két oldala. Férfi azért van, mert van nő. Egy önmagában értelmetlen. Nézd meg a csigákat! Fiú vagy lány? Nem érdekli. Neki ez nem létező kérdés.
Az ősi magyar hagyományban szerepel a Boldogasszony, és megfelel Szűzmáriának. Ha mindenképp nemezni akarzs.
Vagy ott a termékeny anyaföld, és az éltető Nap. Na? É sakkor mi van? Mindenki csak a (férfi) napról énekelget, "süss fel nap , stb.. a földről senki. "Nem gyanús ez egy icipicit?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!