Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten eltiltotta az embert a...

Isten eltiltotta az embert a " TUDÁS FÁJÁTÓL " . Miért? Nem akarta, hogy az ember okosabb legyen?

Figyelt kérdés
Ha a beosztott okosabb a főnöknél az hamar tesz rá ...Ha az isten teremtette az embert akkor TUDNIA KELLET VOLNA MILYEN AZ EMBER.Ha az ember okosabb tesz istenre ,ha isten okosabb , mondjuk úgy szar munkát végzett.Nézzétek meg mit tesz az emberi faj,az isten büszke rá ?Egyszülött fiát adta ...., ezért?Hol van az isteni tökéletesség?
2011. dec. 9. 17:30
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
Isten azért tiltotta meg az első két emberpártól,hogy egyenek a fáról,mert próbára akarta tenni őket.De mivel elbuktak,ezért behozták a Világba a szenvedést,és a halált.Azért van annyi szenvedés,mert az embereknek be kell bizonyosodnia,hogy nem képes Isten nélkül uralkodni a Földön.Ugyanakkor még a legkisebb bűn is halálbüntetéssel jár,ezért a zsidóknak Isten állatáldozatot,míg nekünk,keresztényeknek Jézust,a fiát adta,hogy a bűneinket legyen,aki felvállalja.Persze a Biblia azt írja,hogy mikor már szétcsesztük a földet,és nyomorúságos háborúk dúlnak szerte a Földön,akkor lesz vége ennek a jelenlegi világrendszernek.Érted már?
2011. dec. 16. 13:58
 42/60 A kérdező kommentje:

A tudás fáját az ember érdeklődésének középpontjába helyezte ISTEN.Semmilyen próbatétel NEM VOLT.Isten nem tesztelte az embert ,hanem TUDTA mit fog csinálni az ember.

Ha az ember elrontotta az életét akkor azt az isten elfogadta és azt mondta " viseld a terheid " .MUTASS EGY EMBERT AKI MÁSOK HÜLYESÉGE MIATT A FIÁT FELÁLDOZNÁ " AKI ILYET TESZ AZ VAGY HÜLYE VAGY GYILKOS. Nekem ne hidd el de kérdezd meg az egyházi vezetődet Ő megtenné !!!!!

2011. dec. 16. 17:09
 43/60 anonim ***** válasza:
Asszem nem érted,mit akarok mondani.Isten szabad akaratot adott az embereknek,és az olyan lényeknek is,mint például az angyalok.Őket Isten akkor tette próbára,amikor Sátán fellázadt.Akik kiálltak Isten mellett,ők kiállták azt a próbát,amiről egyébként csak Isten tudott.Akik pedig a Sátánt követték,azok elbuktak.Minket embereket is próbára tett,azzal,hogy megfogadjuk-e a tanácsát vagy sem.Érted már?Mert elvégre logikus,hogy ha szabad akarattal teremt meg valakit,azt próbára kell tenni.Persze Isten előre látja a dolgokat,de ez még nem jelenti azt,hogy fellebbez minket a próbatétel alól.Izsákot is felakarta áldozni Ábrahám(nem vagyok benne biztos hogy ő volt,de úgy emlékszem,hogy Ábrahám),de Isten nem élvezetből kérte,hanem hogy tényleg odaadná-e Istennek az egyszülött fiát,tehát hogy Istent szereti-e jobban,vagy a fiát.Persze Ábrahám kiállta a próbát.Gondolj csak bele,mi lett volna,ha Istent cserben hagyta volna,azokután hogy kapott tőle egy fiút,és persze amikor látta Isten,hogy Ábrahám tényleg megtenné,akkor fellebbezte a teher alól,nem kellett megölnie a fiát.Az emberiség is azért szenved,mert próbatétel alatt van.Ha kiálljuk az élet próbáját,és a halál,nyomor és szenvedés közepette is hiszünk Istenben és az ő megváltásában,akkor biztosan a mennybe kerülünk.Ugyanakkor a Biblia kiírja,hogy ez a világ csak egy bizonyos ideig lesz ilyen,miután eljön az a háború,amilyen nem volt,és amilyen nem is lesz soha a Földön,ahogyan írja a Jelenések könyve.Persze még azelőtt lesznek még járványok,és "a Föld pusztává válik vala",de ez azért kell,hogy az embereknek bebizonyosodjon,hogy Isten nélkül nem vagyunk képesek uralkodni a Földön.Elvégre mondj csak egy embert,aki képes volt legyőzni a halált, szenvedést,és sok mást kínt az egész világon csak egyetlen percreis.Ilyen nincs,ezt csak Isten tudja megtenni.Ha van még valami,amit kérdeznél,akkor mond.
2011. dec. 20. 20:09
 44/60 anonim ***** válasza:
Egyébként még hozzá tenném,hogy Isten nem azért áldozta fel a saját fiát értünk,mert gyilkos volt vagy hülye,hanem azért,mert különben mindenki bűnös lenne,mert ha belegondolsz,ki nem követ el olyan bűnöket,(pl.:hazugság,mások rágalmazása,megvetés,káromkodás.De van még gyilkosság,megerőszakolás,és még sorolhatnám a sok bűntettet)márpedig ha bűnös vagy,valakinek meg kell halnia a bűneidért.Ezt pedig Jézus tette meg,hogy ne maradjunk bűnösök.Őt pedig Isten feltámasztotta a harmadik napon,ezzel is tudatván velünk,hogy aki Jézust követi,az fellebeződik a halál alól,és megdicsőül.De mint már mondtam,ha bármi kérdésed van még,írd meg konkrétan!
2011. dec. 20. 20:15
 45/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm ,hogy segíteni akarsz. Ezért szeretném leszögezni a következőt. Én nem vagyok vallásos ember ! Az én életemben is voltak örömök és tragédiák ( 53 éves vagyok ). Tehát ne mondja senki,hogy nemvolt olyan az életemben,hogy ...... DE VOLT ! ( de én vagyok a " hitetlen Tamás " és soha nem volt " bizonyság " .

Fontosnak tartom a biblia ismeretét , de sok olyan kérdés van amire csak ,már bocsi de csak hülyéknek való választ kaptam , Pl: hogyan népesítette be a földet ÁBEL és KÁIN ?

Aztán van ugye a biblia ( úgy tudom " csak " egy van )mégis 100 VALLÁS 100 féle -képen magyarázza ugyan azt, és mind azt mondják az én magyarázatom az igaz.( Ez önmagába hazugság ) Éhes embert már láttam ,éhes papot még nem . És egy mondás " az éhező embernek isten egy darab kenyérben jelenik meg " EZ A MONDAT VALLÁSOS KICSENGÉSE ELLENÉRE AZ ÉLETRŐL SZÓL .

És még egy tény a szegény embernek a " Jézuska " szegény ajándékot hoz. Vajon miért ?????????????????????????

Például a legyetek jók ,ha tudtok című film főszereplője " Fülöp atya " a maximális tiszteletemet vívta ki .Ha élne ilyen ember megtiszteltetésnek érezném hogy a barátomnak mondhatnám.

2011. dec. 21. 17:52
 46/60 anonim ***** válasza:
Abban igazad van,hogy rengeteg vallás rengetegféleképpen magyarázza a Bibliát,de vannak olyan dolgok,amiket még csak nem rég kezdtünk megérteni.Pl. rájöttek arra,hogy a Biblia eredeti szövegében Isten nem hat nap,hanem hat időszak alatt teremtette a világot,ugyanis a héber szövegben időszakra utalnak,mintsem napra.Biztosan Káin és Ábel történetére is meg lesz a magyarázat.Viszont én már rengeteget olvastam arról,hogy az evolúcióval szemben miért kézenfekbőbb a teremtés,vagy hogy milyen tudományos tények támasztják alá Isten létezését,és ezért sohasem a kifogást keresem a Bibliában,és rávágom hogy hülyeség,hanem megpróbálom megkeresni a választ,ha pedig nem megy,akkor tudom,hogy idővel úgyis kiderül,mint ahogy az Újszövetségben áll:Lesznek dolgok,amik csak az utolsó napokban derülnek majd ki.Ezért mondom,hogy Istenben hinni kell,de ha nem elég az örökös "hinni kell" szöveg,akkor kérlek olvasd el a következő könyvet:Az Élet-Hogyan jött létre? - Evolúció vagy Teremtés útján? -Azért ajánlok könyvet,mert ez nagyon rövid,és gyakorlatilag tudományosan bizonyítsa be Isten létezését.Egyébkén bocsánat,hogy tegezlek,de nem akartam Önözni.
2011. dec. 21. 21:52
 47/60 Srapnel ***** válasza:
Isten léte tudományosan nem igazolható.
2011. dec. 22. 07:03
 48/60 anonim ***** válasza:

Kedves Snapler!

Isten léte tudományosan csak közvetlenül nem igazolható,de közvetve igen.És ha még csak a tudományos bizonyítást nézzük,akkor még ott vannak a logikai tények is.Csak egy-két példát írok,amiért sokan még logikailag is elvetik Isten létezését,de megvan rá a logikus válasz.Pl.:Sokan azt mondják,hogy Isten azért nem létezhet,mert nincs ok-okozati jelentősége.Ez például azért hülyeség,mert annak sincs ok-okozata,hogy például egyáltalán létezik élet,vagy hogy egyáltalán van univerzum,ezeknek nincs ok-okozata,de még annak sem,hogy egyáltalán létezik valami.Viszont nem ésszerű magyarázat-e az,hogy kell lennie egy ok-okozat nélküli valaminek,aki precízen beállította a bonyolult világegyetemet,és ami(vagy inkább aki) jól érti a dolgát,mert a véletlen elég nehezen tudta volna kivitelezni például a bonyolult DNS-t,vagy azt,hogy a fizikai erők egy időben egyszerre pont annyi százalékosra vannak beállítva,hogy legyen élet a földön,vagy hogy ne hulljon szét a világegyetem.Egy másik ok amiért azt mondják,hogy Isten nem létezhet,az az,hogy akkor Őt ki teremtette?Nos,egyszerű a válasz.A Zsoltárok 90.könyve kimondja,hogy Isten az aki örök,tehát mindigis létezett,és mindigis létezni fog.Ami egyébként logikai elveken alapul,ugyanis ha ilyen szemmel nézzük,akkor kell lennie egy alapnak a Világban,ami már öröktől fogva létezik.A tudósok szerint az a két morzsa nagyságú darab valami,ami összeütközött a Világegyetemben,és ígyjött létre a nagy Ősrobbanás.Már nem azért,de szerintem sokkal kézenfekbőbb Isten létezése,mintsem hogy a véletlen ilyen precíz intelligenciával hozott létre mindent.Szerintem ez elég tudományos érv Isten létezésére.

2011. dec. 22. 10:19
 49/60 Srapnel ***** válasza:

"Isten léte tudományosan csak közvetlenül nem igazolható,de közvetve igen."

Kíváncsivá tettél. Hogyan?

"Sokan azt mondják,hogy Isten azért nem létezhet,mert nincs ok-okozati jelentősége."

Lehet, személy szerint én azt mondom, hogy ok-okozattal a léte nem igazolható. Attól ő még lehet, csak épp érvek nincsenek mellette, ezért érveléssel nem lehet meggyőzni senkit a létezéséről. De ha belegondolsz abba, hogy érvek támasztják alá a létét, akkor tulajdonképpen Isten az érvek szükségszerűségévé válik, vagyis függ tőlük, különben nem lenne szükséged arra, hogy érvekkel támaszd alá a létezését. Bármi is legyen az az érv.

"Viszont nem ésszerű magyarázat-e az,hogy kell lennie egy ok-okozat nélküli valaminek,aki precízen beállította a bonyolult világegyetemet,és ami(vagy inkább aki) jól érti a dolgát"

De ha nem kell ok-okozattal törődni, akkor nem "kell" lennie semminek sem, ami beállítana bármit is.

"mert a véletlen elég nehezen tudta volna kivitelezni például a bonyolult DNS-t"

Nehezen, vagy nem nehezen, de végül sikerült neki. Persze nem csak a véletlenen múlt.

"Ami egyébként logikai elveken alapul,ugyanis ha ilyen szemmel nézzük,akkor kell lennie egy alapnak a Világban,ami már öröktől fogva létezik."

Miért kellene? Melyik logikai szabály az, ami ezt megköveteli?

"A tudósok szerint az a két morzsa nagyságú darab valami,ami összeütközött a Világegyetemben,és ígyjött létre a nagy Ősrobbanás."

Ezt nem mondják a tudósok.

"Már nem azért,de szerintem sokkal kézenfekbőbb Isten létezése,mintsem hogy a véletlen ilyen precíz intelligenciával hozott létre mindent.Szerintem ez elég tudományos érv Isten létezésére."

Lehet, hogy Isten létezik, de ez nem tudományos érv. A véletlennel az a baj, hogy van annak egy matematikája. Annak ismerete nélkül jó következtetéseket nem tudsz levonni. Pláne nem tudományosat.

2011. dec. 22. 20:52
 50/60 A kérdező kommentje:
Elnézést ,hogy feltettem a kérdést.Isten létezését semmi nem igazolja ! Tudományos alapja nincs, az nem tudományos alap ,hogy a Bibliában megírták. MINDEN VÁLASZ IDE LYUKAD KI . Ez számomra nem elfogadható.Bocsi de a témából kiléptem.
2011. dec. 22. 21:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!