A Bibliaban hol irja a Szentharomsag szot?
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-14 13:10
"Isten beszélt belőled!" - írtad Viktor06-nak.
Csak jelzem, hogy ez nem az első ilyen eset; tapasztalataim szerint ugyanis Viktor06-tal elég gyakran előfordul, hogy az Úr szól rajta keresztül másokhoz. :)
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-11 20:50
"Már egyszer elegánsan elbúcsúztam, de látom, egyszerűen nem bírod abbahagyni." - írtad.
Ezt itt már többen tapasztaltuk, nem vagy egyedül. Sajnos mindig akad valaki, aki "bedől", aztán napokig vagy hetekig megy a vita teljesen feleslegesen.
Ennél a kérdésnél is rögtön az elején nagyon udvariasan kérte őt valaki (lehet, hogy Te? ): "kérlek, 39% erre most ne reagálj, ne ismételjük el azt amit a másik kérdésnél!" (10-01 22:06-os komment); hát láthatóan mintha a falnak beszélt volna...
Hasztalan próbálkoztam már többször én is a felesleges vitákat megelőzni; talán a legutóbbi az alábbi kérdés volt; kiválóan igazolja, amit írtál...:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
A 4. oldalon bemásoltam néhány, a Jehova Tanúival kapcsolatos hasznos olvasnivalót, de most itt külön kiemelem ezeket; plusz van egy új is:
Üdv mindhármatoknak! Az Úr áldjon titeket! :)
Zavar, hogy "ismételten" vita alakult ki? De miről vitázunk? Ha a Biblia igaz tanítását őszintén megtudnánk vitatni, akkor az mindenkinek az előnyére válna.
De ti nem vagytok előítéletmentesek a kérdésben. Amikor ismételten rávilágít egy Tanú egy következetlen érvelésre a háromság körül, minden alkalommal el van felejtve és gyakran egy újabb álérvvel ütitek el a kérdést.
Sohasem kaptam még értelmes választ pl. arra, hogy miért nem tudta az Atyán kívül SENKI sem "azt a napot és órát"? Miért nem?! Erre és még sok minden másra sem...
Ez neked "vita", azaz értelmes, becsületes megvitatása egy fontos kérdésnek? Ugyan már!
szerintem elég jó válaszokat találhattál a szenthármasság misztériumának a megértéséhez.
viszont téged nem aza szándék vezérel hogy jobban megismerd Jehova szent titkait, hanem hogy vitába fölényesen fenen hangoztasd a bibliaisnak hangzó ideológiád.
neked nincs szükséged párbeszédre, beszélgetésre mert mindent tudsz és egyedüli célod hogy másokat is meggyőzz hogy egyedül te érted jól a bibliát.
Kedves izidorkata!
Szerintem úgy tűnik, hogy te hiszed azt, hogy mindent tudsz rólam és az indítékaimról.
Akkor mutass nekem légy szíves egy "elég jó" érvet a háromság mellett, ami nem következetlenség vagyis a szűkebb vagy tágabb szövegkörnyezet figyelmen kívül hagyása, vagy félrefordítás - esetleg betoldás? Mert sajnos ezek a variációk létezik az igazolására!
Szia, Freya! :)
Bocsi, csak nem mindig írsz alá, és a stílusodról sem mindig ismerlek meg.
Megint nem bírta megállni, de már nem dőlök be. :)
Nemsoká lesz meglepi. :)
@Freya:
"If you think anyone is sane, you just don't know enough about them. The key — and this is very relevant — is to find someone whose insanity dovetails with your own."
[Christopher Moore]
... just because you like quotations. :)
I do...I do....I do!!!!!
:-))
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!