A hívők miért hisznek bármiben is? Van vmi bizonyítékuk, vagy tapasztalatuk Isten létére? Érzik, látják, vagy hogy van ez?
Kedves Berta-
Nem lesz hosszú éjszakád, mert mára ezzel a válaszommal befejezem.
"A "Valláskritika" kategóriában vagy.
Igen, tudom. És?"
- Nálam a kritika azt jelenti, hogy amiben nem tudok értelmes magyarázatot találni - mondjuk a hitben nem is lehet, ez a szép benne - abban vissza is lehet kérdezni (az én véleményembe is bármi megkérdőjelezhető) és nem veszem kötözködésnek.
"2. Istentől pedig nem lopom a tudást, hanem vagy megkapom, vagy nem."
- Általában az "emberről" (Ádámról) van szó, hiszen az Édenben a Kígyó biztatására evett a tudás fájáról: Isten ezt miért tiltotta meg neki, miért akarta tudatlanságban tartani?
"Már a válaszodból is kiderül, hogy nagy egód volt és azután "megijedhettél" a sorozatos véletlenek szerencsés kimenetelétől."
- Csak feltételezés: mert a sorozatos szerencsés "véletlenek" hatására megtértél. Ugyanis írtad, hogy egy időben nagy volt az egód. Lehet, hogy külső hatásra történt.
Ha valóban ismered, kutatod az isteni "történeteket", azaz a Bibliát, folytathatjuk a csevegést: te a hit oldaláról, én a gondolkodás oldaláról.
Jó éjszakát, üdv.
"A "Valláskritika" kategóriában vagy. Látod ez a baj a hívő emberekkel, hogy kötözködésnek veszik, ha kérdeznek tőlük és nem tudnak rá "Istentől lopott tudás" birtokában válaszolni."
Istentől lopott tudás nincs, csak egy hitetlen szemszögéből nézve. Egy hívő törekszik a jóra és az összes jónak örül és minden jó Istentől származik. Ez miatt soha nem lesz egónk. Az én csináltam, én tettem, verem a mellem, ez mind egy gonosz műve, mert az ilyen embereket a büszkeség tölti el, úgy mint Lucifert.
"sorozatos véletlenek szerencsés kimenetelétől"
Nincsenek véletlenek, minden eleve el van rendelve, csak te hiszed hogy véletlen. Egy hívőt Jézus vezet, tereli az életben mint egy bárányt.
"Pedig ha tudnál sakkozni, akkor legalább három lépésre te is előre látnád sorsodat, akár alakíthatnád is."
Vannak meglepő dolgok amik kiszámíthatatlanok, lehet sakkozni az életben, de vannak váratlan események, melyeket Isten adományoz. Ember tervez Isten végez, ismerős?
Nekünk, hívőknek van önbizalmunk, sokszor nekem már azt mondják, hogy nagy arcom van. Pedig nem látnak belém, a lehetetlenre is képes vagyok sokszor. Nem büszkeség miatt, hanem tudom Isten segít és a jó győz, a Bibliában is benne van, az Ő választottjai, akik önfeledten hisznek benne teljes szívvel, hegyeket mozgatnak.
ma 20:47-
Megtennéd nekem, hogy értelmeznéd: (Mózes I.2.17)
"De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejendél arról,bizony meghalsz."
1. Miért akarta Isten, hogy ne egyen az ember a jó és gonosz tudásának fájáról?
2. A meghalást milyen értelemben gondolta (úgy mint jelenleg)?
Köszi.
"1. Miért akarta Isten, hogy ne egyen az ember a jó és gonosz tudásának fájáról?"
Pontosan azért, mert hatalmában lesz a jót és gonoszat művelni. A gonosz művelése eleve rossz. A jót tenni viszont továbbra is büszkeségre adhat okot, hogy milyen jó vagyok ÉN. Az én tudat a legnagyobb ellensége Istennek, mert nem tudjuk, hogy az összes jó tőle származik. Ha az életben jó dolog történik rögtön önző módon magunknak tulajdonítjuk azt, ami szintén rossz.
2. Mivel eltávoldik az ember Istentől, mert magát egyesek istennek tulajdonítják (elég csak körülnéznünk a világban) a saját képességünkben hiszünk és már nem az Atyában, ezért nem tudunk vele többé azonosulni, magában hordozza azt, hogy életünk elmúlása után meghalunk. Erre a halálra gondolt akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!