Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők miért hisznek bármiben...

A hívők miért hisznek bármiben is? Van vmi bizonyítékuk, vagy tapasztalatuk Isten létére? Érzik, látják, vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés
2011. aug. 20. 15:44
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 Tyler913 ***** válasza:
41%
En hivo vagyok,es igen,tapasztalom Isten letet.De ez a tapasztalat nem az ot erzekkel tortenik.Nem arrol van szo,hogy hangok beszelnek a fejembe,vagy latok egy foszert aki azt mondja,o Isten.Egyszeruen erzem a letet,ott,minden mogott es minden melyen.De ezt nem tudom bebizonyitani annak,aki nem erzi,es nem is akarom.
2011. aug. 20. 20:49
 12/64 anonim ***** válasza:
89%

Simone, nem unod, hogy minden nap megkérdezed ugyanazt más szavakkal?

Ráadásul egyértelműen provokatív módon teszed fel a kérdést, a válaszokra pedig ilyen jellegű kommentekkel reagálsz.

Fiatal korod ellenére sok harag lehet benned Isten és a világ iránt, de csak te tudhatod, miért.

Ha sosem élted meg a hitet, senki nem fogja tudni szavakkal elmagyarázni, mit jelent. Egy hívőnek egy ateista érvei összefüggéstelenek, hiányosak, megalapozatlanok, az ateista szemében pedig a hívők érvei jelentik ugyanezt. Így én sem tudom neked megmagyarázni, miért hiszek Istenben.

Nem neveltek vallásosan, a saját akaratomból kezdtem megismerni (római katolikus), de konkrétan a tényt, hogy Isten létezik, sosem vontam kétségbe - pedig nekem aztán voltak bőven kétségeim.

Hogy tisztázzuk a hit fogalmát: az bizonyíték nélkül való elfogadást jelent, így nem várhatod, hogy bárki is tényszerű bizonyítékokat tárjon eléd - főleg nem egy hívő -, viszont a tudósok között sokan vallják az intelligens tervezettség elméletét.

Bármit is mondanék, te csak a saját szemeddel látnád azt, a ködön át, amiben élsz, és csak a saját indokaid próbálnád belemagyarázni, így feleslegesnek érzem folytatni ezt a választ.

2011. aug. 20. 21:19
 13/64 anonim ***** válasza:
0%
anno nem volt bizonyitek, hogy hogyan keletkezett a Fold nevezetu bojgo es honnan szarmaztak az emberek hogyan mukodnek az erzekszerveink stb.. nem volt masz valasz embereket egy termeszetfeletti leny alkotta 7 nap alatt...
2011. aug. 20. 22:11
 14/64 anonim ***** válasza:
Muszáj megkérdeznem (tudom, nem válasz, előző válaszban azt megtettem), hogy a névválasztásodnak nincs-e köze Simone Simonshoz, és az Epica új albumához, amiben többek között ilyen, vallási kérdéseket feszeget (mivel az egyik kedvenc együttesemről van szó).
2011. aug. 21. 00:41
 15/64 A kérdező kommentje:
oh, pont akkor irtál mikor én! hát életemben nem hallottam még róluk de egyébként az igazi nevem Szimonetta és a Simone-t csak külföldi megfelelőként használom de egyébkén 'Szimi'-nek hív mindenki amit angol helyesírással 'Simmy'-nek szoktam írni!
2011. aug. 21. 00:46
 16/64 anonim ***** válasza:

„Isten nem létezik de hát az ilyen elvakult embereket úgy se lehet meggyőzni!”

Azzal hogy odamondod (!), hogy „Isten nem létezik”, nem csak az elvakult embereket nem fogod meggyőzni.

Az ilyen reakció arra jó hogy hülyét csinálj magadból; jobb esetben csak kinevetnek, ki mennyire veszi komolyan.

„de hát nem is nagyon érdemes ezt bizonyítanom neked úgy is azt hiszel amit akarsz”

Nem is kell bizonyítanod, mint mondtam elhiszem. Igazából ebben a kérdésben részemről lényegtelen hogy mi az igazság.

2011. aug. 21. 01:31
 17/64 Golden Axe ***** válasza:

"Egyébként évről-évre kevesebb a vallásos, és hívő szal, nektek befelegzett!!!"

Mivel tudod alátámasztani ezen állításod? Tán számolod a hívők létszámát? Mert bocsika, de a csak úgy odavetett szubjektív statisztikáknak nehéz bedőlni...

2011. aug. 21. 01:48
 18/64 A kérdező kommentje:
Vannak rá statisztikák csak Guglézzad ha érdekel!
2011. aug. 21. 01:52
 19/64 anonim ***** válasza:

Te a keresztény vallásokról beszélsz. Viszont az iszlám, a buddhizmus (hogy világvallásokat említsünk), és a kisebb szekták terjedése azt mutatja, hogy a vallásra még mindig igény van, csak más formákban. Te képviseled az egyik oldalt: az elvakult ateistát, aki csövön keresztül nézi a vallásos világot. A szekták pedig a másik oldal. Ezek miatt vannak kitéve kritikának a teljesen normális életet élő vallásos emberek, akik nem tartoznak egyik véglethez sem. Mert az emberek csak a végleteket képesek észrevenni...

Te beszélsz elvakultságról, holott a te felfogásod is ugyanolyan elvakult - nagyjából egy tízéves szintjén áll. Azokat az ateistákat még megértem, akik a tudományra alapoznak, de itt még egyetlen normális indokot sem láttam tőled.

2011. aug. 21. 02:10
 20/64 Golden Axe ***** válasza:
Komolytalan érvekkel nehéz mit kezdeni. Engem soha nem kérdezett meg se a KSH, se a SzondaIpsos, sem semmilyen más statisztikákat végző intézmény, hogy hívő vagyok e vagy sem. Szal engem baromira nem mértek fel, ahogy sok más embert sem. Tehát picit gondolkodhatnál mielőtt próbálsz nagyokat mondani!
2011. aug. 21. 02:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!