A hívők miért hisznek bármiben is? Van vmi bizonyítékuk, vagy tapasztalatuk Isten létére? Érzik, látják, vagy hogy van ez?
Hogy az igazságban nem hinni kell? De ha az ember nem ismerheti meg a teljes igazságot, maximum Isten tud neki mesélni róla, megtámogatva csodákkal, akkor csak hihetünk, vagy nem hihetünk benne, de nem tudhatjuk, mert kicsit kicsik vagyunk a mindentudáshoz.
"De ha nem vagy hívő akkor miért zavarnak a kérdéseim?"
Meg sem értetted az előző válaszolót. Különbség van vallásosság, és hit között. Ő azt írta, hogy hívő, de nem vallásos. Mint én is.
De a kérdésre válaszolva: legtöbbször úgy kezdődik a hit, hogy Isten maga érinti meg az ember szívét, és csak ezután erősítik a hitet bizonyítékok. De olyan is előfordult már, hogy vezető jogtudósok, professzorok, rektorok meg akarták cáfolni a feltámadást, de a vége az lett, hogy a bizonyítékokat vizsgálva keresztények lettek maguk is.
"A legtöbben azért hisznek, mert vallásos családba születtek."
Nem feltétlenül. Sok millió hívő indult ateistaként, jómagam is az voltam 18 éves koromig. Nézett is a családom, hogy mi ez a változás.
Az ilyen mentalitás mögött, mint a kérdezőé általában nagyon fiatal kor van, rossz jegyek a suliban, sok kudarc a lányoknál, és iskolatársai rendszeresen megverik. Ez miatt az illető haragszik az emberekre is, meg Istenre is, ha van. Nem ismerem a kérdezőt, de meglepne, ha a felsoroltaknak legalább a fele nem illene rá.
"Pont azért HISZNEK, mert nincs bizonyítékuk."
Én pont azért hiszek, mert arra van bizonyítékom (nagyon sok), hogy rengeteg tényt, és eseményt nem lehet materializmussal, és evolúcióval megmagyarázni, míg a Bibliába pont passzolnak. Hitemre tényleg nincs komoly bizonyíték. Az evolúciós elmélet sok pontjának a hamisságára, az élet véletlen megjelenésének lehetetlenségére, és csillagászati feltételezések cáfolatára van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!