A hívők miért hisznek bármiben is? Van vmi bizonyítékuk, vagy tapasztalatuk Isten létére? Érzik, látják, vagy hogy van ez?
Pár évvel ezelőtt történt (már hívő keresztény voltam), hogy egy délután ültem a szobámban, és éreztem egy "felszólítást" (nehéz lenne máshogy mondani, nem "hang", inkább afféle "sugallat"), hogy áldjam meg az egyik osztálytársamat és imádkozzak érte. Nem ismertem igazán közelebbről, fogalmam sem volt, hogy miért jutott az eszembe, de eleget tettem a kérésnek.
Másnap reggel, amikor ment az iskola felé, egy autó nagyjából 10 méterrel ez előtt a lány előtt felrohant a járdára, és a kerítésbe csapódott. 1 perc múlva mentem én is arrafelé, még a csattanást is hallottam, megnéztem, hogy mindenki jól van-e. A lánynak az ijedtségen kívül semmi baja nem volt, de nagyon remegett szegény. :) Akkor rögtön tudtam, hogy miért kellett érte imádkoznom előző nap.
Neked, kedves Kérdező, ez talán véletlen. Nekem: bizonyíték! És nem ez az egy ilyenem van. :)
(Tp.)
A legtöbb hívő személyes meggyőződésből, majd ha Isten megáldja ezzel, személyes megtapasztalásból hisz. Kedves Simone, ajánlom figyelmedbe Gandhi önéletrajzát, vagy ha nem szeretsz olvasni, a róla készült oscar díjas filmet.
Nem csak vak fanatizmus létezik, hanem igazi hit is.
Csak Ádám evett a tudás fájának gyümölcséből, így az ő közvetlen utódainak van "esze". A többieknek csak hite van. Nekem is.
Tudod úgy működik, hogy az isteni "érintés" hatására, azt hiszem, hogy én lettem az Isten (lehetek, mert isteni lélek van bennem is, amíg élek! - de benned is!). Ehhez én csináltam saját hitvilágot is. Az én Istenem, kézzel fogható, hús, vér - csak még kb. tudom behatárolni, hogy hol van az Orion-csillagképben.
Mikor valamennyien eszünk a tudás fájának gyümölcséből és bölcsek leszünk, akkor fog Isten megint eljönni!
Utolsó-
"...Jézussal mind a mai napig lehet személyesen találkozni.." Nem kellene ilyen dolgokat meggyőződéssel leírni. Mert ha így lenne, akkor nem neveznéd cinikusnak a kérdésem. A többit elfogadom a válasz írójától, főleg, hogy a hitre alapozza.
Tőled azt kérdezném, hogy a szívem "melyik csücskében" találom meg, ha tudod?
(Beiratkozhatnál egy egészségügyi felvilágosító tanfolyamra, ahol részletesen megismerhetnéd a szív felépítését és funkcióit - csak úgy cinikusan megjegyzem.)
A szív nem a szervre vonatkozik, hanem a spirituális középpontodra. Isten szellem ezért csak a saját szellemi valódban lelheted fel. Ezzel a belső szellemi valóval minden ember rendelkezik mert így lettünk teremtve. (a testünk meg amúgy alakult ki :-)
Tehát kedves előző, befelé kell kezdeni a keresést. Először találd meg önmagad (már ez is jó buli lesz) aztán ha sikeres voltál, közben megtaláltad Istent is.
Jó szemlélődést kívánok.
Freya
Kedves Freya-
Valóban jó buli volt, mert önmagamat már megtaláltam és az isteni lélek is bennem van - Ádámon keresztül.
Egyszer egy kérdést már feltettem Neked, de akkor "átsiklottál" felette: ha Isten "szellemi - vagy azon világban van", hogyan tud szellemből anyagi világot teremteni.
Tudósaink már megfejtették, hogyan lehet anyagból energiát készíteni, de fordítva még nem - ha a szellem tud és Te is tudod, akkor léci áruld el.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!