Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus melyik tanítványát...

Brxsaca kérdése:

Jézus melyik tanítványát szerette (hitt benne) a legjobban? És miért pont őt?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 15:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 Luciferus ***** válasza:
H a egy vallás régebbi akkor igazabb? Mert a budhista felvetésnél ez jött ki! Akkor a keresztények szerint miért tévednek a zsidók! A mai dátum:5771 Áv. 21. ???????
2011. aug. 21. 13:45
 52/61 anonim ***** válasza:
Hit nélkül nem lehet megigazulni!
2011. aug. 21. 20:59
 53/61 A kérdező kommentje:

Mindenki hisz valamiben, tehát nyert ügye van.

Én abban hiszek, hogy hiszem ha látom :)

2011. aug. 21. 21:17
 54/61 anonim ***** válasza:

Ezt megint nem értem!

Ha abban hiszel amit látsz, abba hol a hit? Hisz ott van a szemed elött! Pl:Ha látok egy autót elöttem, nyilván való, hogy ott van nem kell még plussz elhinnem hozzá!

Mikor viszont ketten vagy hárman összegyűlnek Jézus nevében, "ahogy meg van írva" nem látom, de elhiszem, hogy Ő ott van!

Mert Ő ÉL!

2011. aug. 22. 12:47
 55/61 A kérdező kommentje:

Abban hol a hit?

ha látok valamit akkor az azzal kapcsolatos dolgokat inkább hiszem el, mint egy olyan valamivel kapcsolatban akit, vagy amit 2000 éve senki sem látott.

Ha látok egy repülőgépet ami nem repült már 50 éve, tehát én nem láthattam ezt soha, de mégis hiszem, hogy anno képes volt rá.

Ez miért ne lenne hit. Reális alapokon nyugvó, ész érvekkel megtámogatható, tudományosan bizonyítható. tehát hihető. Ezért érdemes benne hinni. Nem egy 2000 éves mesekönyv, állítólagos halhatatlan varázslója. Ezek szerint a Magy Merlin is Élt és valóban varázsolt?

Vagy az is az Isten egyik nagy tréfája volt?

2011. aug. 28. 06:19
 56/61 anonim ***** válasza:
86%

Fogalmam sincs, hogy ki az a Magy Marilin, az biztos, hogy aki csodákra képes az nem más mint Jézus Krisztus! És lehet, hogy 2000 éve "nem látta senki", de Ő visszajön és akkor minden szem meg fogja látni! Amire te azt mondod, hogy mese, azok a próféciák teljesednek be napjainkban is! Csak nézz körül a világban, vagy magadba! "és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.

És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást." Máté. 24:9-10.

2011. aug. 28. 16:08
 57/61 A kérdező kommentje:

Ehhez nem kell a biblia. Ilyen próféciákat én magam is gyártok, ha kell, pedig semmi különleges képességem sincs.

pl: És eljő majd a nagy veszedelem, melynek okozója a fekete folyó kiapadása. S midőn ezt látják a népek, ádáz csatában, kívánják maguknak a föld sötét erejét. Mert megállnak azok miknek fekete a vére s örök mozdulatlanságba dermednek.

Férfiak és nők siratják gyermekeiket akik a szörnyek gyomrában ragadnak. S a felhők közül tűzgolyók zuhannak alá s a tájat por és korom lepi el.

De a végső csatát az nyeri aki a fények ragyogó erejével van felvértezve.

Ennyi az egész. egy ilyen vagy ilyesmi szövegért kellene hinnünk a nem létezőben?

Ez egy ködösítve megfogalmazott várható, mindenki által félt, de valószínűsíthető háborút jelez amely a kőolaj tartalékok fogyatkozásával fog jelentkezni.

S a háborúkat az nyeri aki a erőt tud meríteni a föld megújuló erőforrásaiból. 2000 év távlatából ez is egy nagy prófécia lesz, pedig lótúrót az. csupán egy nagy százalékban valószínűsíthető eseményt ír le. Ha nem következik be hamarosan akkor még mindig rá lehet fogni azt amit Jézus újbóli eljövetelére. MAJD!Még nincs itt az ideje, de egyszer eljön.

Ugyan már....21. század. gondolkozzunk ehhez méltóan.

Nincsenek sem istenek sem ördögök. Politikusok vannak akik isteneknek képzelik magukat.:P

2011. aug. 28. 18:42
 58/61 anonim ***** válasza:
72%

"Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak" Máté 24

:4

"És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel." Máté 24:30

"Azért legyetek készen ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia." Máté.24:44

2011. aug. 29. 06:56
 59/61 A kérdező kommentje:

És vajon az én prófáciám mitől lesz hamis? Cáfold meg ha tudod! Bizonyítsd be, hogy ez nem fog bekövetkezni.

ja nem megy? upsz. Semmivel sem rosszabb mint ami a bibliában van. Csak egy kicsit érthetőbb és pontosabb képet ad,.

2011. aug. 29. 22:14
 60/61 anonim válasza:
mindenkit ugyan úgy szeretett de am kiemelkedőképp Petit hisz minek is válaszotta volna őt az apostolok főnökévé????
2011. okt. 3. 20:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!