Jézus melyik tanítványát szerette (hitt benne) a legjobban? És miért pont őt?
Ök a kereszenyekre mondjak ugyanezt.
Ezzel nem kerultunk közelebb a megoldashoz.
Azt aruld el, hogy mi a bizonyitek arra, hogy ök tevednek.
Budhizmus talan regebbi vallas is.
Es, hogy tevedhet több milliardnyi ember?
Ha az összes vallast nezzuk egymassal szemnen, akkor mindenki teved? Akkor el a földön vagy 3 milliardnyi
teveszmes ember? Ez eleg kinos. Csoda , hogy
a földön meg van emberi elet.
a keresztény vallás 2000 éves kb.
a buddhizmus nem régebbi ennél? kigooglezom. :)
" Valójában Bódhidharma érkezésekor – amit a hagyomány Kr. u. 520-ra tesz – a buddhizmus már öt évszázada megkezdte hódító útját Kínában. "
Igaz a vallás kezdete, nem feltétlenül esik egybe istenének születésével.
Ettől függetlenül nem hiszem, hogy bármelyik vallásnak jogában állna azt állítani, hogy csak az ő istene létezik.
A Darwin-i elméletre mit mondasz? Szerintem logikus, viszont akkor hogy is állunk Istennel?
Kérdezed, hogy ennyi ember hogy tévedhet? Sokáig azt is elhitték a Földön élők, hogy a Föld lapos, egészen addig, míg be nem bizonyosodott az ellenkezője.
A Darwin-i elméletnek is vannak gyenge pontjai, de közel sem rendelkezik annyi és olyan mértékű ellentmondással mint a biblia. A biblia szerintem egy közepes szinten összerakott mese 10 év alatti gyerekeknek. Fölötte, már érzékelik, hogy nagyon sok benne a csúsztatás.
Ha most össze trombitálnánk 10 neves forgatókönyv írót, sci-fi, fantasy, thriller és horror témakörben, 1 hónap alatt alkotnának egy olyan bibliát, amiben nem lehetne "hibát"
találni. Többek között ezért sem hiszek a biblia isteni eredetébe, hiszen az ÚRnak ennél azért nagyobb fantáziája és több esze lenne. nem írna olyan nyilvánvaló badarságokat, hogy ember él bálna hasában és ír ott könyveket évek alatt. Mivel táplálkozik? hogy vesz levegőt ott? Hogyan nem marja szét a gyomorsav? mivel ír világít és hova wc-ziK? Vajon a cet tűrné -e hogy a gyomrában tüzet rakjanak? ....
Mint meg van írva Istennel minden! Hallod!!! MINDEN LEHETSÉGES!
A Darwinizmusba nagyon sok hiba be csúszott, de ebbe nem nagyon megyek bele, hisz mint írtam én a Darwinizmust találom "mesének"! Ki látott már mondjuk Kínai vagy Mongol majmot!? Mert én nem!
Istené minden dicsőség, övé hatalom, övé a világmindenség!
Zsozé-nak: Istennel valóban minden lehetséges annak, aki ebben hisz. Vagyis a hit, ami segít.Ami pedig az emberben belül keresendő és nem a világunkon kívül.
Tehát az ember saját magán segít a benne lévő hittel. A belső hit tárgya pedig nagyon sokféle lehet. Én erről vagyok meggyőződve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!