Jézus melyik tanítványát szerette (hitt benne) a legjobban? És miért pont őt?
Gondolom feltünt neked is, hogy Jézus 2000 évvel ezelőtt élt. nem válthatta meg az én bűnömet mert akkor még nem léteztem sem én sem a bűnöm.
Kicsit gondold át.
Mi volt a gúny abban amit írtam. Talán azt gondolja valaki, hogy a mester és tanítványai nem jártak "wc-re" csak ettek és ittak de ki nem adtak soha?
És az, hogy mindig csak a bor vedeléséről van szó nem azt feltételezi, hogy erősen alkoholisták voltak?
különben tejet varázsolt volna vízből, hogy a gyermekek is ihassanak. De nem alkoholt kell. Tudat módosítót. Mint tudjuk az alkohol öl butít és nyomorba dönt.
Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy ennek a ténynek a tudatában nem csoda, hogy halottakat láttak feltámadni...
deliriumban sok fura dolgot lát a delikvens.
Mi a gúny abban, ha az embereket emberiként ábrázoljuk. És feltételezzük, hogy nekik is voltak hétköznapjaik a nagy bűn megváltás projekt közepette?
Az jó ha butaságot írsz, így látható, hogy mennyire ismered a Biblia igazságát, és mennyire nem hiszel Jézus létéről!
Igen, biztos jártak Wc-re, de szerintem a Szent Lélek nem azt tartotta a legfontosabbnak, hogy ki mikor volt WC-n, hanem azt, hogy Jézus milyen csodákra volt képes, és még mindíg képes rá! Hisz ÉL! Ezért tudja 2011.-ben is elvenni és messze vetni a bűnünket. Jézus azt mondta a Római katonákra, mikor megfeszítették és gúnyolták "Atyám bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekednek!".
Igen az alkohol öl, pusztít és rombol! Jézus nem azért változtatta a vizet borrá, hogy lerészegedjenek, hanem ,hogy az emberek higgyék, hogy Ő csodákra képes. Ma is!!!
Azt mondja Isten igéje" És meg ne részegedjetek édes bortól amiben kicsapongás van, hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel"
Én imádkozni fogok érted, hogy érintsen meg Isten hatalmas szeretete!
Olvasod az Evangéliumot ,rájössz ,hogy a kérdés értelmetlen.
Jézus Isten fia,tehát ne emberi ésszel ,logikával próbáld megérteni.
07:25
"Jézus nem azért változtatta a vizet borrá, hogy lerészegedjenek, hanem ,hogy az emberek higgyék, hogy Ő csodákra képes."
Ez megint egy olyan Magyarázat amikor nem válaszolsz az igazi kérdésre. MIÉRT ALKOHOLT?
Ha Jézus a vizet tejjé változtatta volna (vagy málna szörppé, uborkalévé, vagy /pepsi colává az lett volna csak a csoda, ha olyan itallá ami ott abban az idősíkban nincs is/...végtelen a sor) (amiből ihatnak a gyerekek is , csinálhatnak belőle túrót sajtot..stb ami hasznos lett volna és nem csak az alkoholisták érdekeit szolgálja. mert ugye nem akarjuk azt állítani, hogy a szomjúság oltása céljából? mert az köztudott tény, hogy az alkoholnak vízhajtó hatása van, tehát ez sem állná meg a helyét) akkor nem hitték volna, hogy csodára képes? Mert ugye tejet varázsolni mindenki tud az nem kunszt! De bort! Az igen! Az már isteni eredetű. Istenien jól be lehet tőle rúgni mindenkinek. Ez a magyarázat elfogadhatatlan.
A kérdés még mindig az, hogy miért borrá? Miért ragaszkodnak az alkoholhoz, holott mint idézted:
"És meg ne részegedjetek édes bortól amiben kicsapongás van, hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel"
Szóval a vizet tönkretesszük és borrá változtatjuk amiről meg azt mondjuk, hogy olyat ne igyál?
Ennek megint mi értelme van?
Hogy tudtok ekkora ellentmondások fölött elsiklani?
Vagy ha kiderül a hiba akkor gyorsan elsunnyogunk? Ahelyett, hogy szembesülnénk vele és belátnánk, hogy ezt bizony a meseírók elcseszték.
Persze érdemi válasz nem fog jönni a KÉRDÉSRE. :(
"" Jézus azt mondta a Római katonákra, mikor megfeszítették és gúnyolták "Atyám bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekednek!". ""
egy újabb magyarázatra szoruló rész.
Mármint az, hogy miért beszél (hangosan) Jézus az úrhoz?
Minek? mi értelme van bármit is szóval kimondania? hiszen isten mindent hall szavak nélkül is. Ismeri tudja előre a gondolatainkat is. Ő ismerője előre a történelemnek is. Ugye? akkor minek hangos szóval szólni hozzá?
hiszen az előtt tudja a mondandónkat mielőtt az a fejünkben megszületne. akkor minek kimondani? vagy ez megint csak a színpadias szereplés. Az ÚRhoz "szólok", de közben csak színházat játszok a nézőseregnek?
Az úrnak nincs szüksége rá, hogy a tudását igazolják, hiszen mindenható. Ebből következik, hogy az imádságoknak sincs ilyen értelemben semmi értelme. Haszna biztos, mert az az önszuggesszió egyik eszköze. De az az értelme amivel elvileg felruházzák ezt az biztos, hogy teljességgel felesleges. És azt az időt amit erre fordítanak, azt lehetne mondjuk felebaráti jó cselekedetre is....
Ennyi marhaságot összehordani. Először is akkoriban nem beszéltek ilyen szlengül, m9int ma, szóval olyan szó, hogy "vazze" nem nagyon létezett, másodszor, szerintem elmagyarázod a dolgokat és olyan értelmet próbálsz találni, ami teljesen ellentmond annak, amit üzennek a Bibliával. A bor akkor kedvelt ital volt és az emberek napi szinten fogyasztották, de nem azért, hogy lerészegedjenek. Lehet hogy egy kicsit jókedvük lett tőle, de nem hiszem hogy tömeges lerészegedés folyamata történt volna naponta. A másik pedig, hogy a bor egy jelkép, Jézus vérének jelképe.
A Júdásos dologról meg csak annyit, hogy nem kérte vagy utasította, egyszerűen csak tudta hogy be fog következni, de megbocsátott neki.
És arról a dologról pedig, hogy beszélt Istenhez ez az egyik: mikor imádkozol, akkor is beszélsz, és van hogy jobban esik kimondani a szavakat mint csak gondolni rájuk. Ne magyarázd úyg át a bibliát mintha Jézus egy kalandvágyó ember lett volna vagy egy kivételező. Nem arra vágyott hogy lerészegítse az embereket és szerintem senkivel sem kivételezett. Elvégre a lényege az egésznek az volt, hogy Isten előtt mindenki egyenlő, Isten fia pedig Isten része.
Köszönöm a segítséget!
Áldjon az Úr!
Az a ti okfejtésetekkel a baj, hogy elhiszitek, hogy abban az időben semmi más nem történt, mint ami a bibliában le van írva. Azokban a primitív időkben ahol Lót megerőszakoltatja a saját lányait azért, hogy "megvédjen" két általa angyalnak gondolt férfit...
Én igen is hiszem, hogy az alkohol ivásnak minden időben a lerészegedés volt a célja, néhány egyedi esetet kivéve. Ma is tegnap is és a bibliai időkben is. A nem azért itták a bort....elképzelés annyira sántít, mintha ma azzal védekezne valaki a bíróságon amikor füvezés miatt felelősségre vonják, hogy én nem a kábulat reményében csak a füstkarikák szeretet miatt...
Nevetséges.
Szerény véleményem szerint ez akkor sem volt másként mint most, hogy a rendszeresen alkoholt fogyasztók nagy része alkoholista. És továbbra is csak elsunnyogva van a válasz arra a kérdésre, hogy miért nem gondolt a gyerekekre, mikor bort csinál a vízből (tejet miért nem)? Csinálhatott volna több félét is. Miért nem tette? Miért diszkriminálta a gyerekeket?
És a Jézus él és megváltja a bűnömet gondolat...
Az én bűneim az enyémek. Jézusnak semmi köze hozzájuk.
Csináljon magának bűnt ha megváltogatni akar. Az enyémeket hagyja békén. Én szeretem a bűneimet. Azért követtem el őket. :P Nehogy már egy 2000 éve halott csávó lenyúlja nekem amit én nagy erőfeszítések és lemondások árán elkövettem! :P
Az a baj, hogy te nem hiszel a Bibliában!
Tudod egyszer minden ember ott fog állni Isten előtt, hogy ítéletet hozzon, hogy fel vagy le! Ezt te döntöd el! És a döntést akkor kell meghozni amíg ezen a földön vagyunk! Ha esetleg a te feltevésed szerint Jézus nem él, akkor szerinted Isten sem létezik. Én hiszem, hogy van, és él!!!
Ha esetleg még sem lenne, akkor is egy jó életformában éltem le az életemet! Veszteni valóm nincs, de ha van Isten akkor azt hiszem sokat vesztesz!
Csak úgy mellékesen engem Jézus Krisztus az alkoholizmustól szabadított meg!!!
Imádkozom érted!
Szerintem Pétert szerette legjobban.
Mindenhová vele ment.
Legtöbb legenda , példabeszéd Vele íródott.
Pl. "A tikkasztó melegbe Jézus ballag Péterrel és a földön elpottyantva lát Jézus egy krajcárt.
Péter átlépi, Jézus viszont felveszi.
Nagysokára beérnek egy városba és Jézus vesz az 1 krajcáron 16 szem cseresznyét, majd mikor tovább gyalogolnak a városból és már megint nagyon megszomjaztak, Jézus egyenként elejti a 16 szem cseresznyét amit Péter szorgalmasan felszed és szó nélkül megeszi.
Majd Jézus így szól hozzá. Látod az 1 krajcárárt csak egyszer kellett volna lehajolnod és a cseresznyéért 16 szor hajoltál le"
Vagy:" Szintén együtt járják a világot, mikor elfáradnak, egy fogadóba megszállnak, ahol nagy vigasság va és sokan vannak, csak egy fekhelyet kapnak ketten.
Jézus belül fekszik.
Az egyik mulatós legény, jókedvébe kiráncigálja a kívül alvó Pétert és jól megtáncoltatja.
Péter hulla fáradtan a tánc után, lopva belülre mászik, hogy véletlen se hívják mégegyszer.
Később újból oda megy a mulatós legény és így szól.
Ha gyere Te is innen belülről, táncolj Te is eggyet és megint Pétert húzza elő"
Szevasztok.
Jó hogy ezeket kiírhattam magamból, már 70 éve bennem voltak, még Anyukámtól hallottam, aki 1901 ben született felvidéken és 1992 ben ment el Budapesten Isten nyugosztalja.
Nagyon jó ember volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!