Betiltanád a térítést?
Azzal nincs semmi bajom, ha a különböző egyházak, felekezetek mások számára megismerhetővé teszik a tanításaikat, hitüket. Sőt, ez jó dolog is.
Viszont ki nem állhatom, ha rá akarnak dumálni valamire. Várják már ki, hogy én (vagy bárki más) menjen hozzájuk, ne úgy fogják össze az embereket. Az úgy kutya fülét nem ér.
"Könyörgöm, annyi emberség lehetne még az ateistákban is, hogy nem szidják a másik hitét. Ennél kevés undorítóbb dolog van.
Ez pont nem jellemző, ami miatt mi istent szidfjuk maximum az, hogy az eszetlen térítő okostojások, eszméletlen hülyeségekkel próbálnak meggyőzni. Namost engem ez irritál, valamint "betiltanád a térítés?" topicban vagyunk. Uh szerintem teljesen nyugodtan íhatunk ide amit akarunk. Mellesleg, egy normális ateista pont leszarja, hogy te hívő vagy max röhög a markában. De a legtöbb hívő engem megpróbál meggyőzni, hogy álljak át a sötét oldalról és ez nagyon irritáló, szóval megint az van hogy találkoztál 1 olyan emberrel aki megpróbált elmagyarázni neked hogy mi az ateizmus lényege, és neked az jött le, hogy minden ateista ezzel tölti az idejét, pedig rohadtul nincs így teljes mértékbe letojják, hogy te hülye vagy vagy nem, csak akkor fognak mondani bármi érvet ha térítesz... Valamint szerintem meg annál van kevesebb undorító dolog van, amit a kereszténység művelt isten nevében, olvass bele a kínzások és kivégzések könyvébe (20 oldalig nem jutottam el a kb 200ból, de egy életre megmaradt bennem). Ráadásul, hány ember élete száradt a vallási háborúkon. (Tudom-tudom, ez nem isten műve, hanem az emberé, de ezt az egy mentséget mikor felhozzák mindenre falra tudok mászni)
"Nektek áll a világ örüljetek neki és ne bántsátok már azt aki hisz valamiben."
Kérlekszépen, hány embert öltek meg az ateisták amiatt mert nem hitt istenben? Szerintem nem nagyon, max 1-2 szórványos esetről lehet szó.
" Jézust pocskondiázzátok, de ha valaki Einsteinről mondana valami rosszat az már mehetne is a ...ba."
Miért mi rosszat csinált einstein, hogy rosszat kell róla mondani? Az meg hogy ha hamis érvekkel próbálsz érvelni ellene, vagy épp hülyeséggel, mert az se tudod miről szólnak a művei, ne csodálkozz ha elküldenek a "...ba". Egyébként meg már máshol írtam én nem szidnám jézust, mert a világ lekomolyabb marketingese volt, uh full respect neki.
" Nem vagytok észnél komolyan."
Miért ne lennénk?
Sokan csak úgy köpik az "igét", de kíváncsi lennék, hogy lenne-e valaki, aki magabiztosan meg tudná védeni a maga álláspontját ezekkel az "eszméletlen hülyeségeket" állító "erőszakos térítőkkel" szemben?! Senki sem állít semmit konkrétan, pedig a sok értelmetlen primitív marakodás helyett több értelme lenne.
Mitől "erőszakos" Jézus evangéliumának a hirdetése?
Kíváncsi lennék, hogy lehetne-e egy lexikonban objektív meghatározásként szerepeltetni ezt a kifejezést.
A hittérítésről jut eszembe.Még annak idején, édesapám hullafáradtan tartott hazafelé este a metrón. Mellé telepedett egy ürge és Isten meg Jézus szeretetéről kezdett papolni neki. Tudni kell, hogy apám ateista / amúgy én is /ezért eleinte többször is udvariasan kérte, hogy hagyja békén, nem érdekli a téma. De a másik csak nyomta tovább a szöveget az elkárhozásról, meg a többiről. Na apám erre bepipult, és közölte vele, hogy magasról leszarja a hapsit meg az összes szenteket és menjen végre a közeléből. Na, ez már hatott. Kellett ez? Nem lehet érteni a szép szóból, hogy kösz, de nem érdekel, vagy esetleg más vallású vagyok és nem akarok áttérni?
Engem az utcán szoktak néha megállítani, Őrtorony újságot akarnak adni / jehovások / vagy invitálnak valami gyülekezetbe mondjuk "holnap estére". Nemleges válaszomra általában elképedt, szinte lesajnáló arckifejezés vagy valami megjegyzés a válasz.
Meg néha felcsengetnek, persze hiába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!