Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Betiltanád a térítést?

Betiltanád a térítést?

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 15:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 Kamella ***** válasza:
64%

Szomorú, hogy a huszonegyedik században még mindég léteznek a vallásoknak/vallásosságnak azon fanatikus, primitív, leszűkült/-szűkített látókörű, tolerancia-mentes megnyilvánulásai, mint amit 29/L (is) prezentál. Ilyetén gondolkodás mentén gyilkolásznak az iszlám fundamentalisták, tálibok, stb. Ölik (néha) egymást a „focidrukkerek”, (gyakran) a rasszisták, nacionalisták.

Mikor válik egyértelművé, és természetessé, hogy a hite, világnézete, mindenkinek magánügye???!!!

Abszolút nincs szükség az intézményesítésére, az egyházakra, pártházakra!

Legfőképp - mint ahogy egy korai hozzászóló írta - az iskolákban-, és általában a gyermek- és ifjú korban történő befolyásolást tartom megbocsáthatatlan (vagy legalábbis szigorúan szankcionálandó) bűnnek!!! MINDENFÉLE *IZMUST BELEÉRTVE!!!

Adassék meg a gyermeknek az eszmék mindegyikének (Már amennyire lehetséges…) megismerése, amelyekből később, tapasztalatokkal gazdagodva, meggyőződéssel, SZABADON(!) választhat! DE NEM MÁSOK ELLENÉBEN, -ROVÁSÁRA!!!

Magamat leginkább ateistának aposztrofálhatnám, mert nincs szükségem egy elképzelhetetlenül fölöttem álló, irracionálisan hatalmas és közönyös lény agy-mosott imádatára ahhoz, hogy legfőbb vezérelvemnek és éltetőmnek A SZERETETET SZERESSEM! Ezer csalódás után is nyílt szívvel - majdhogynem védtelenül - közeledjek embertársaimhoz. Annak ellenére, hogy majd hat évtizedes tapasztalataim alapján sokszor prejudikálhatnék! Inkább csak óvatos-, de azért esélyt adó fenntartásaim vannak, néha.

Azt hiszem, ezt meg toleranciának nevezhetném.(?)

Úgy vélem (Tán eléggé szerénytelenül.?), hogy sokkal jobb hely lenne Drága Földanyánk, ha a magukat vallásosnak nevezők többsége is, és általában mindenki, az enyémhez közelítő szelídséggel (Nem keverendő a gyengeséggel!!) viseltetne mások iránt.

Béke Veletek! :-)

2011. júl. 2. 09:22
 42/69 anonim ***** válasza:
64%

Kedves utolsó! Nagyon igazad van. Az emberek sajnos nem gondolkodnak, hanem mennek a többi után mint birkák a levágatásra. És így van ahogy írtad, hogy egyházak is minek vannak? Egy Biblia van, azt meg ezerféleképpen magyarázzák a vallások, pedig mindegyik magyarázat nem lehet igaz. Én azt mondom hogy aki akar éljen a Biblia tanítása szerint, mert nem rosszra tanít, de a hülye vallások után ne menjen. Aki meg nem akar, az éljen amúgy is tisztességesen, másik embert békénhagyva...

Ennyi lenne az egész. Legyen valakinek hite ha akarja, de ne a másik ember kárára. És ne legyen senki vallásos, hanem ha akarja akkor legyen hite. A vallás és a hit az nem ugyan az, messze nem ugyan az...

2011. júl. 2. 11:35
 43/69 Kamella ***** válasza:
46%

Örülök, és reményt adó, hogy - esetleg - többen is vagyunk/leszünk, akik hasonlóan vélekednek, viselkednek, élnek!

Szaporodjunk! …És ezt nem csak az utódlásra értettem!

{ Egy picit rosszul esett, hogy „utolsó”-nak tituláltál… :-/ :-( - :-) :-)) :-))) }

2011. júl. 3. 10:01
 44/69 anonim ***** válasza:
60%
Én engedélyezném.Tök murisak,ahogy kapaszkodnak,amikor elkezdesz a történelmi hátteréről beszélni a vallásuknak.Hogy a megváltójuk szavai kb 500-800 évről korábbi iratokban már szó szerint benne szerepelnek,csak a személy nem stimmel.Kétszer voltak nálam,sajnos már ősz óta nem látogattak.Még kiadványt se dobtak be,ami azét mégiscsak gyalázat,mert nincs mit olvasnom a budin...
2011. júl. 4. 11:51
 45/69 anonim ***** válasza:
Fisz, azt ugye tudod, hogy nem kötelező kereszténynek (sem) lenni.
2011. júl. 4. 14:21
 46/69 Atiking válasza:
13%

Én egyik úgymond kész vallásban sem hiszek. Csak arra jók hogy leláncoljanak. Pl. a jehovák nem ölik meg a szúnyogot meg a kullancsot (mert élőlény)

Nademost ha a jehova tanúja megkíméli a kullancsot majd ugyanez a kullancs miatt egyik családtagja meghal kullancs agyhártyagyulladás miatt nem tudom mit fog szólni...

Minden vallás csak arra jó, ha nem tudsz valamit egyedül megcsinálni valami nagyobb "erőtől" kérj segítséget.. és átadod a felelősséget a nagyobb erőnek.

Betiltanám a rákba ezt a pofátlan térítősdit..

Ha akarok magamnak egy dajkát majd elmegyek én az adott helyre , és majd utánanézek én, és nem kell nekem, hogy házhoz jöjjenek, és rám erőszakoljanak valami olyat ami rohadtul nem érdekel.

Múltkor voltak Jehovák nálunk "téríteni".

Finoman visszautasítottam azt amik ők kínálnak és mondtam nekik, ha van kedvük most áldozunk kecskét, csatlakozhatnának.

Sajnos nem jöttek :D de remélem többet nem látom őket.

És ha őket nem érdekli az amit én csinálok engem mért érdekeljenek ők??? :D

2011. júl. 4. 14:52
 47/69 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó előtti, nem, de kötelező pénzelni őket az adómból.
2011. júl. 4. 15:10
 48/69 anonim válasza:
Mint látjátok a vallás nem csinál mást mint megosztja az embereket. Így leütlek úgy megverlek...még jó hogy a legtöbb ilyen csak nethuszárkodik. Én keresztény neveltetést kaptam, de most már ateista vagyok. A saját családomban is vannak viták a hit kérdése miatt, ami szerintem nem valami jó. Én el tudom viselni az egyházat, mert nem azt mondják hogy igyál,drogozzál,verd a feleséged hanem békés egymás mellett élést híretnek ők is. Viszont a térítést azt betiltanám.
2011. júl. 5. 00:06
 49/69 anonim ***** válasza:
0%
Baktértés, ráktérítés, hittérítés, villamoseltérítés, asztaltérítés?! Miről is van szó?
2011. júl. 5. 13:08
 50/69 anonim ***** válasza:
100%

"Én az eltérítést tiltanám be, nem az Istenhez való visszafordulást!"

Mivel lenne kevesebb joga annak téríteni aki nem hisz istenben vagy a te igaz istenedben? heh??? Semmivel azért mert azt hiszed, hogy neked van igazad még nem jelenti, hogy az úgy is van. Szóval akkor vagy mindent betiltani vagy semmit, de elég egyoldalú részrehajló ez az állítás.

2011. júl. 5. 16:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!