Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Betiltanád a térítést?

Betiltanád a térítést?

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 15:43
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
16%
Persze, de előtte mindenkit erőszakkal egyetemes keresztény hitre térítenék Európában.
2011. jún. 29. 15:44
 2/69 anonim ***** válasza:
75%
be!
2011. jún. 29. 15:55
 3/69 anonim ***** válasza:
84%
Engem szórakoztatnak.
2011. jún. 29. 16:17
 4/69 anonim ***** válasza:
88%

Az ilyen házalókat, és utcán leszólítgatókat igen.

Az iskolákból pedig határozottan kitiltanám bármelyik vallás népszerűsítését.

De azt nem tiltanám meg, hogy rendezvényeket, előadásokat szervezzenek, ahol az érdeklődő dönti el, hogy megjelenik-e, nem pedig a térítő keresi fel, és próbálja rátukmálni a hitét.

2011. jún. 29. 16:24
 5/69 anonim ***** válasza:
86%
Be, de akkor az ateisták térítgetését is.
2011. jún. 29. 16:49
 6/69 anonim ***** válasza:
54%
A vallásszabadság alapvető emberi jogok közé tartozik, és ilyen módon a "térítés" is, vagyis minden felekezetnek, egyháznak, vallásnak jogában áll, sőt kötelessége is tájékoztatni az embereket a hitéről, világnézetéről, és aztán mindenkinek a saját joga, felelőssége eldönteni, hogy melyik felekezetnek hisz, melyiknek nem hisz. Ez különösen igaz, ha az emberek üdvösségéről van szó, és nem csupán vallási, szervezeti kérdésekről. Egyszóval a "térítés" betiltása az alapvető emberi jogokkal menne szembe, ami a diktatúrára jellemző, demokratikus társadalomban viszont ilyen kérdésnek fel sem lenne szabad merülni.
2011. jún. 29. 18:07
 7/69 anonim ***** válasza:
29%
Az ateistáknak nincs szükségük térítésre, ők (mi) úgyis tudják, hogy igazuk van, és egyszer olyan jó lesz a tudomány, hogy erről semmi kétséget nem hagy erről!
2011. jún. 29. 19:07
 8/69 anonim ***** válasza:
77%

Azt igen, hogy bérházakba csöngessenek be és szórólapozzanak a postaládákba.

Szórólapozzanak a közterületi helyeken, de ne telítsék már a postaládámat a papírjaikkal. Hagy döntsem már el én, hogy melyikük érdekel, és melyikük nem.

2011. jún. 29. 20:25
 9/69 anonim ***** válasza:
86%
Az erőszakos térítést igen...mikor megyek az utcán és b.szogatnak vagy a saját házamban nem lehet nygtom tőlük... tegyenek ki plakátokat, rendezzenek fórumokat, ahová én döntöm el, hogy elmegyek e meghallgatni őket vagy sem. nekem az az alapvető emberi jogom, hogy eldöntsem érdekel e valami vagy sem, és nyugtom legyen attól, ami nem érdekel...
2011. jún. 29. 20:49
 10/69 bromkrezol ***** válasza:
51%
Sok ember a saját kétségeit úgy próbálja megszüntetni, hogy másokat győzköd. A térítésnek szerintem egyik alapvető oka ez. Viszont a térítőkkel mókás dolog beszélgetni, majdnem olyan jók, mint a mosópor ügynökök, vagy az üdülésijog árusok. Figyelve a válaszokat egy dologra érdemes lenne odafigyelni, végsősoron az ateizmus is egy hit :)
2011. jún. 29. 21:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!