Néhány vallásos ember vagy közösség miért érzi küldetésének a térítést?
Vannak vallásos ismerőseim és azt láttam rajtuk,hogy olykor házalnak és csak azért mennek be az idősekhez és az iskolákba,hogy térítsenek. Ebből én is kaptam eleget, mikor meg a Jehova tanúi jöttek akkor sokalltam be.
Nem vagyok ateista ,de hithű keresztény sem. Csak olykor ha nem is felháborít,de azért egy kicsit idegesít mikor ilyet tesznek a vallásos emberek.
Olvasd el az Újszövetséget és megtudod.
Amúgy minden felekezetnek küldetése ez a Bibliai tanítások szerint.
"A kiralysagnak ezt a jo hiret predikalni fogjak az egesz lakott foldon tanusagul minden nemzetnek, es akkor jon el a veg."(Mate 24:14)
Mi pontosan ezt a feladatot vegezzuk az "egesz lakott foldon".
"Menjetek hat, es tegyetek tanitvannya minden nemzetbol valo embereket"(Mate 28:19)
Hat mi ezert megyunk hazrol-hazra, te rossz neven veszed, de mi ezzel csak az eleteiteket szeretnenk megmenteni. Jezus is predikalt, az apostolai es predikaltak, es nekunk is ez a feladatunk:)
Es pontosan ez lenne MINDENKINEK a feladata.
Utloso voltam.
Miért akartok mindenkit megmenteni, csak mert valaki azt mondta régen?
Már bocs,de ha Jézus megjelenne és azt mondaná ugorj a kútba.....megteszed?
Akkor most 6,5 milliárd embernek kereszténynek kellene lennie?
Nem hinném,hogy az olyan egyszerű lenne. Főleg,kb 100-nál is több vallás van és volt a földön.
Elég sötét jövőképet képzelek el ha mindenki a földön Keresztény.
Amúgy meg állítólag szabad akaratunk van, szóval a kereszténység elfogadása nem kötelező.
Miert te nem szeretnel egeszsegesen elni orokke? Jezus es Jehova(Zsolt 83 utolso verse) nem var el olyan dolgokat, amire nem vagyunk kepesek.
Jehova szomoru mikor latja, hogy a vilag tele van szenvedessel, szeretne minel tobb embert megmenteni. Satan uralja ezt az egesz vilagot, es felrevezet mindenkit, es azon igyekszik, hogy "felfaljon" valakit(1Peter 5:8,9)
A vilag gyulol minket, de nem baj, hisz ez is meg van irva a bibliaba(Lukacs 21:17,18 Janos 18,19).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!