Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Betiltanád a térítést?

Betiltanád a térítést?

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 15:43
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
67%

A hitében bizonytalan, gyenge embert lehet téríteni. Aki hagyja magát az meg is érdemli. A hittérítők felé mindig vissza kell kérdezni és akkor egy idő után leszoknak rólad.

Találtam egy közmondást, amit a papok nagyon hamar betiltottak:

"Akiben a vallás tanai bűntudatot ébresztenek, az élete végéig lelki nyomorék."

Ezt alátámasztja Jézus is, amikor azt állítják róla, hogy az emberiség bűnét megváltotta és elvitte az Atyához - tehát se neked, sem nekem nincs bűnünk!

2011. jún. 30. 20:21
 22/69 anonim ***** válasza:
0%

Téged is jól pofán kéne vágni utolsó, amiért Jézust lelki nyomoréknak nevezed.

Üdv: 29/L

2011. jún. 30. 20:39
 23/69 anonim ***** válasza:
90%

29/L meg kellene tanulnod szöveget értelmezned. A közmondás befejezése után ott a pont(!), az új mondat a bűn "eltűnésére" vonatkozik, amit Jézus elvitt az Atyához!

No most akkor magad kellene jól pofán vágnod!

2011. jún. 30. 20:44
 24/69 anonim ***** válasza:
58%
Nem,mert meg kell ismeri az embereknek az örömhírt.
2011. jún. 30. 23:11
 25/69 anonim ***** válasza:
20%

Hát, a názáreti egy lelki nyomorék, szerintem ezen nem érdemes vitázni. A térítés a lehető legundorítóbb dolog amit ez az agymosott csürhe csak csinálni tud.

Nem elég hogy a rohadt egyház aminek már rég semmi köze nem kéne hogy legyen az életemhez a mai világban húzza az adómat, de ráadásul megjelenik egy zombi az ajtóm előtt és elkezd nekem pofázni a názáretijéről vagy annak a második eljöveteléről, világvégéről, aztán még ő van felháborodva hogyha elmagyarázom neki hogy hova dugja a jézusát.

2011. júl. 1. 08:37
 26/69 anonim ***** válasza:
51%
Én az eltérítést tiltanám be, nem az Istenhez való visszafordulást!
2011. júl. 1. 09:41
 27/69 anonim ***** válasza:
0%

08:37-es!

Te egy állat vagy!!

Tudod, mi a te hatalmas szerencséd?

Az, hogy az általad leírt mocskot nem személyesen vágtad a pofámba, mert akkor már régesrégen nem lennél életben, ez tuti.

Remélem, egyszer majd valaki jól pofánvág, vagy palacsintává veri a fejedet, ha Jézust szidod, és akkor talán egy életre el fog menni attól a kedved, hogy Isten bármely küldöttjét/prófétáját gyalázd.

Az erőszakos embereket igenis zavard el a fenébe, de ne merd szidni sem Jézust, sem Isten más prófétáját!

2011. júl. 1. 10:39
 28/69 anonim ***** válasza:
51%

29/L: remélem szőke vagy és lány. Nekem nem adtál választ, hogy szájba verted-e már magad.

Ha még mindig nem tudsz szöveget értelmezni, nem érdemes itt idegesíteni magadat. Ha pedig ideges vagy akkor kezeltesd ki.

Egyébként milyen vallású vagy, hogy ilyen habzó módon írsz? (ha fel mered vállalni magad, csak akkor válaszolj!)

2011. júl. 1. 11:18
 29/69 anonim ***** válasza:
100%

"Tudod, mi a te hatalmas szerencséd?

Az, hogy az általad leírt mocskot nem személyesen vágtad a pofámba, mert akkor már régesrégen nem lennél életben, ez tuti."

Ki is mondta, hogy fordítsd oda a másik orcádat is? :D

Meg hát rémlik valami, holmi megbocsátásról

Nem hinném, hogy a megváltód elégedett volna veled, ha legyilkolásznád azt, aki akár őt magát becsmérli. Nem ezt tanította.

"Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek!"

"Szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket."

Szóval kicsit át kellene értékelned a hited. Agy ateista csak primitív, ha így nyilatkozik, egy hívő viszont a saját hitének is ellent mond vele. Na most melyik a gázabb ;)

Persze én nem hiszek, szóval lehet, hogy tévedek...

2011. júl. 1. 11:33
 30/69 anonim ***** válasza:
22%

11:18-as!

Engem római katolikusnak kereszteltek, de sok csalódás ért a vallásommal kapcsolatban.

Kereszténynek tartom magam, és keresgélek a neoprotestáns irányzatok között, hogy melyiknek vannak a legszigorúbb erkölcsi szabályai, és remélem, pár hónap, és horgonyt vetek valamelyiknél.

Sajnos úgy eldurvult a világ, hogy csak erőszakosan lehet fellépni a mocskos neoliberalizmus ellen.

Egyébként nemcsak az újszövetség, hanem az ószövetség törvényei is érvényesek a mai napig is, és aki vét a törvények ellen, vagy aistent, vagy Jézust szidja, azt igenis meg kell büntetni!

Ha nem büntetjük meg azt, aki Jézust gyalázza, akkor nem tiszteljük Krisztust.

2011. júl. 1. 11:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!