Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért teremtette meg az...

Isten miért teremtette meg az embert?

Figyelt kérdés
Miért kellett ennyire kicseszni velünk?
2011. jún. 8. 20:03
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Ez meglepett. Mivel nem mondtál nagy hülyeséget, egyébként én is gondolkodtam már ezen, hogy lehet a világunk nem létezik, viszont ebben az esetben az sem biztos, hogy te létezel, és valószínűbb az, hogy én vagyok az 1 elme (mint isten), és a szabályok, a többi létforma mind mind csak az "elmém" szüleménye, az viszont már sántít számomra, hogy fel van fűzve az elméd. (de nem vallom ezt a nézetet, mert ezen a nézeten már túlléptem és megvizsgáltam)

"ezek a tények már elegendő bizonyítékként szolgálnak arra, hogy valójában az elme az elsődleges az anyaggal szemben, vagyis a létezés totálisan mentális, amit az egyetlen Elme(Isten) tart fenn a Gondolataiban."

Nos innentől kezdve pedig, az egész már hit kérdése.

Véleményem szerint, mint ahogy te is megfogalmaztad, az elme és az agy nem választható el egymástól, mint programozó (vagyis még tanonc de már nem sokáig), kijelenthetem, hogy 1 gépet leprogramozni, pont ugyan úgy kapcsolásokkal kell, mint ahogy az agyad le van programozva. (Az agyad szerintem a legprofibb comp.) Az pedig, hogy hogy éled meg a fizikai valóságot, az azon múlik, hogy hogyan álltak össze a fejedben a kapcsolatok, valamint az átviteli közeg (lásd.: kémiai anyagok), milyen arányban vannak jelen a testedben, ez egyébként bármennyire is kis eltéréssel, de minden szervezetben más.

"Másrészről az anyagi univerzum megjelent(ősrobbanás), és változik folyamatosan...ahhoz hogy valami meg tudjon jelenni, ahhoz már alapban léteznie kell valamilyen formában, "valahol", és ahhoz, hogy változni legyen képes, a változás összes lehetőségének is léteznie kell már "valamiben"...no ez Isten(Elme). "

Ez pedig tipikusan evoulúció vs kreáció. Egyébként ugye tudod, hogy lassan sikerül előállítani szervetlen anyagból szerves anyagot (bár még lehetséges, hogy az utolsó lépsnél megakadnak). Meg ez végülis nem teljesen vágott az állításodhoz. Viszont nem tudom, hallottál-e az egyik új elméletről, miszerint az is lehetséges, hogy az egész univerzumunk 1 fehér lyukból keletkezett, ami egy másik univerzumból származik az anyag(szóval kb. módosított multiverzum elmélet). Valamint, gondolom hallottál pl a fekete lyukakról is, amelynek a szingularitása, végtelenül kicsi (asszem 1 dimenziós), hogy ezt miért hoztam föl? azért, mert attól, hogy nem vagy képes felfogni a végtelenül kicsit (ugy ahogy én sem), még nem jelenti azt hogy nem létezik, és véleményem szerint az az oka, hogy nem vagyunk képesek felfogni, hogy az érzékszerveink 3dimenzióra vannak beállítva. Ha az érzékszerveink 4dimenzióra lennének optimalizálva akkor több mint valószínű, hogy minden teljesen egyértelmű lenne. (Már ha létezik 4. dimenzió).

"álom idején sem az ébrenlét alatti testeden keresztül tapasztalsz élményeket..."

Álom idején, az aznapi dolgokat rendezi az agyad, mély álom esetén meg egyéb régi történéseket. Tehát, a testeden keresztül felvett információkat dolgozod föl. Valamint ne felejtsük el azt sem, hogy felébredsz hangos ricsajra pl. azért mert az agyad az alapvető biztonsági funkciókat nem kapcsolja ki.

"Egyébként tapasztaló hiányában értelmetlen tapasztalatról beszélni, megfigyelő hiányában értelmetlen anyagi univerzumról beszélni..."

Ez az állítás sem teljesen igaz, mert nem lenne értelmetlen, csak nem lenne aki megbeszélje. Viszont, ezzel a logikával nézzünk egy példát, kiállok az út közepére, becsukom a szemem, bedugom a fülem, akkor az autó nem fog elütni szerinted, ha jön? Mivel az általad felhozott logikából nekem az jött le, ha nem érzékeljük, akkor az anyagi világ sem létezik.

Ettől függetlenül az alap állítás nem rossz, csak szerintem vannak logikai hibák. De ettől függetlenül nem haragudnék, ha halálom után visszatérnék a "kollektív öntudatba".

2011. júl. 5. 20:58
 22/37 anonim ***** válasza:

A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:58

Lehetséges, hogy idézőjelbe kellett volna rakjam a "felfűzve" kifejezést, talán megtévesztett.

A helyzetet pedig nem gondoltad végig akkor rendesen. Ugyanis kétféle lehetőség van, ha abból a két tényből indulunk el, hogy van egy tapasztaló és az annak megjelenő tapasztalat..ugye vagy a tapasztalatból feltételezünk az elmén kívülre egy világot, ami szintén hiten alapszik, bizonyítani nem lehet, hogy ott van...vagy pedig a tapasztalóból feltételezzük az Univerzális Elmét...:)

Megpróbálom neked példázni, hogy értsd mire gondolok.

Vegyük úgy most, hogy Te vagy az a bizonyos Elme. Tudsz mindent egyszerre, vagyis mindenről megvan az információd, tehát nem változol sehova, mert teljes vagy, nem keletkeztél, nem pusztulsz el, csak VAGY, test nélkül. Ott van benned a tudás mindenről, megfogod szépen, és magadban megjeleníted bizonyos részeit a totális tudásodnak, példaként egy szobát, amiben vannak emberek, állatok, növények, és "élettelen" tárgyak. Egy jelenetsort vetítesz le magadban, mondjuk 10 percet(azért írtam időt, hogy értsd). Azáltal hogy ezt megteszed, Te magad nem csökkensz lényegileg. Amint ez a "képsor" testet ölt magadban, Te magad húzódsz meg, mint elme, minden egyes dolog mögött az szituációban...tulajdonképpen Te magad szemlélsz az általad manifesztált anyagi megjelenésen keresztül, de mégis az általad megadott fizikai megnyilvánulásodhoz tartozó szellemi szinttel. Így adsz egy életet mindennek, amit éppen felszínre hozol Elmédben - ugye a tárgyak az általad megengedett szabály szerint működnek, míg a növények szintén, az állatok szintén és az ember szintén, de az embernek biztosítod a lehetőséget, hogy dönteni legyen képes, vagyis választhasson, nem pedig "belekódoltan" működjön a teste által. Viszont ha az egyik egyén, például az egyik emberi szereplő szemszögét nézzük, akkor az első rendben csak annyit tud, hogy tapasztalja a szobát, ami körülveszi, gőze sincs először, hogy önmaga micsoda, azt gondolja a teste, amin át tekint, mivel először csak azt képes "mozgatni", és Téged nem lát, mivel leköti az általad fenntartott szoba illúziója, vagyis feltételez magához képest egy külső "világot".

még egy példa:

Képzelj el egy rajzlapot, ami maga az Elme, a rajzlapon megjelent képek bármiről is a fizikai világ. A képen mondjuk található egy emberi alak, ami a rajzlapból egy bizonyos részt határol körbe, amikor ránézünk, de ettől függetlenül a teljes rajzlap ott van mögötte, csak mi, amikor ránézünk a képre azt hisszük annak csak egy részlete, mert megtéveszt a rajzlapon megfigyelhető kontraszthatás...

szóval itt láthatod, hogy végső soron minden az egyetlen Elme(vagyis mi, mint elmék ugyanaz vagyunk), aminek szimulációja az anyagi világ(mint a Mátrix című filmben, mentális a megjelenés, bár nem tudom láttad e a filmet)...és lehet téged az tévesztett meg, amikor kijelentetted, hogy "kiállok az út közepére, becsukom a szemem, bedugom a fülem, akkor az autó nem fog elütni szerinted, ha jön"..mivel ekkor csak a személyi tudatot vetted figyelembe, amiről két válasszal ezelőtt leírtam, hogy nem az elme, azért mert a személyed, amit most jelen pillanat sanszos, hogy önmagadnak vélsz, nem figyelsz oda, attól függetlenül az Elme fenntartja a helyzetet, vagyis az autó elüti a testedet, de ha te valami másra koncentrálsz ebben a pillanatban teljesen, akkor meg sem érzed, hogy elütött a kocsi. Ahogyan egy könyv olvasásában elmélyedve meg sem hallod, hogy valaki hozzád szól...Ha viszont sikerül kiterjeszteni az "én" érzetedet az Elméig, vagyis túllépned a személyi tudatodon, ami végül is korlátoz, akkor tehetsz szert olyan tudásra, mint mondjuk a Jézus...ugye, hogy manipuláld az anyagot. Ekkor tehetnéd meg azt, hogy az autó, ami feléd tart egyszerűen el sem üssön...:)

Avval egyetértek, hogy a személyi tudatod az agyad segítségével tud gondolkodni, tapasztalni, pont ezért válunk "ÉN" né, mivel a tapasztalás során tudjuk magunkat mihez viszonyítani, tapasztalás hiányában nem tudjuk magunkról még azt sem, hogy létezünk, lásd mély alvás, ahol abszolút nincsen fizikai megjelenés az elmének.

Álom(ha mély álom, ha nem) szintúgy tapasztalat jelenik meg, átélsz helyzeteket...amely helyzetekben szintén egy test által érzékelsz, és az a test nem az, amit ébrenlét alatt használsz...ráadásul álomban tapasztalhatsz olyat is, amit korábban soha, szóval azt ki lehet zárni, hogy az álomban az agy összegez, mivel az agynak korlátai vannak, méghozzá születésedtől vannak elvileg benne csak az infók, már ha az agyat fogadjuk el valóságnak az elmével szemben...de te mégis megélhetsz olyat, amit még nem is tapasztaltál soha...ráadásul azt írod az agy programozva van...hát mi által, ha nem az Isteni Elme által? :P

Egyébként az elme elválasztható az agytól, de mint már említettem az "én" érzet akkor nincsen meg a viszonyítás hiánya miatt.

"Viszont nem tudom, hallottál-e az egyik új elméletről, miszerint az is lehetséges, hogy az egész univerzumunk 1 fehér lyukból keletkezett, ami egy másik univerzumból származik az anyag(szóval kb. módosított multiverzum elmélet). Valamint, gondolom hallottál pl a fekete lyukakról is, amelynek a szingularitása, végtelenül kicsi (asszem 1 dimenziós), hogy ezt miért hoztam föl? azért, mert attól, hogy nem vagy képes felfogni a végtelenül kicsit (ugy ahogy én sem), még nem jelenti azt hogy nem létezik, és véleményem szerint az az oka, hogy nem vagyunk képesek felfogni, hogy az érzékszerveink 3dimenzióra vannak beállítva. Ha az érzékszerveink 4dimenzióra lennének optimalizálva akkor több mint valószínű, hogy minden teljesen egyértelmű lenne. (Már ha létezik 4. dimenzió)."

Az a helyzet, hogy itt még mindig az anyagról van szó, és amit én leírtam, az kő kemény metafizikai törvény ha jól tudom...szóval feltehetjük a kérdést, hogy a Multiverzum hogyan változik, ha nincsen meg már a változás összes lehetősége "valamiben"? :P

Az érzékeink pedig csak anyagi megjelenést mutatnak, nem is véletlen, hogy három dimenziót, mivel ha úgy lennének kalibrálva az érzékeink, hogy egyszerre több mindent tudnának befogni, akkor ömlesztve jelennének meg az elmének a dolgok, vagyis a kontraszthatás csökkenne, sőt ha minden egyszerre jelenne meg, akkor nem lenne tapasztalat, hiszen nem lenne viszonyítottság...szó szerint egy nagy üresség lenne az elménkben...:)

"Ettől függetlenül az alap állítás nem rossz, csak szerintem vannak logikai hibák. De ettől függetlenül nem haragudnék, ha halálom után visszatérnék a "kollektív öntudatba"."

Bízom benne a logikai hibákat sikerült elsimítani, és én inkább azt tanácsolnám ,hogy ne várj halálodig, ismerd fel most a helyzetet, és légy most te a "kollektív öntudat", vagyis az Elme, mivel alapban az vagy. :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 6. 11:35
 23/37 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy neked elég az, hogy bibliában az van írva, hogy van lelked, van isten meg van túlvilág és a szellemed (/lelked) örökké él, de nekem nem elég, nem ártana némi bizonyíték, sőt az igazság az, hogy az ellenkezőjéről több bizonyíték van."

Én rögtön tudok neked mondani egy bizonyítékot, hogy te vagy te. Tegyük fel, hogy klónoznának téged. A tested tökéletes másolata lesz a mostanidnak, teljesen azonos. De nehogy azt hidd, hogy annak ugyanaz lesz az én tudata, mint neked. Itt van pont az igazság, hogy azt az isteni mivoltot nem lehet klónozni. Miért tiltják meg a klónozást, pont ezért, nem akarják, hogy bebizonyosodjon, hogy van Isten.

2011. júl. 6. 12:27
 24/37 anonim ***** válasza:

Aham, ha jól értem istent, kb úgy értelmezed, mint az építészt az eredetben, csak itt az álmodó is egyben, mivel mi csak a gondolatának / akaratnának a kivetülései vagyunk.

"mint a Mátrix című filmben, mentális a megjelenés, bár nem tudom láttad e a filmet" Alap, eléggé elgondolkodtató film a pórnépnek szánt bunyó mögött.

".ráadásul álomban tapasztalhatsz olyat is, amit korábban soha," nem tapasztalsz olyat, pl.: álmodsz 1 idegen emberrel, akivel sosem beszélgettél, de már találkoztál vele valamikor és látásból ismerted, csak lehet olyan régen, hgoy nem emlékszel rá tudatosan, és az agyadnak nem volt fontos információ ezért cska most dolgozza fel. Az meg hogy esetleg beszélszgetsz is vele, az azt jelenti hogy felruháztad valamilyen általad ismert tulajdonsággal.

"azt ki lehet zárni, hogy az álomban az agy összegez, mivel az agynak korlátai vannak," Nem összegez, rendez."

"ráadásul azt írod az agy programozva van...hát mi által, ha nem az Isteni Elme által? :P " Az agyad úgy képzeld el mint 1 üres vinyót, születéskor üres, aztán töltöd fel adatokkal. Azaz azután programzod be , az agyad programja 1 olyan program ami képes önmagát módosítani önmagáhóz kódrészeletek illyeszteni, eleinte csak a legalapabb dolgokra képes, ilyet már többet le is programoztak, lásd MI, csak még kezdetleges. Valamint az agyadnak van olyan része is mint a proci, de a processzorod meg kb. le van programozva a dns-edben, a dns-ed képzeled el úgy mint 1 tervrajzot. Ha így nézed nem olyan kell ide semmi féle isten, elegendo az a néhány milliárd atom ami a dns láncot alkotja.

"Egyébként az elme elválasztható az agytól, de mint már említettem az "én" érzet akkor nincsen meg a viszonyítás hiánya miatt. "

Ja, ha begombázol:P Viccet félretéve, hány olyan kísérleti operációt láttál, ahol az elmét elválasztották az agytóL? Mert én 1et sem.

"Bízom benne a logikai hibákat sikerült elsimítani, és én inkább azt tanácsolnám ,hogy ne várj halálodig, ismerd fel most a helyzetet, és légy most te a "kollektív öntudat", vagyis az Elme, mivel alapban az vagy. :P "

Lehet már írtam, de tetszik az, hogy egyedi a világképed, ezért nem akarok veled vitázni, meg megyőzni sem célom, de engem meggyőzni kár próbálkoznod. Mert mint írtam, pár éve nekem is volt 1 ilyen időszakom, mikor erre a témára voltam rákattanva, de én továbbléptem ezen. Bár nekem nem volt hozzá szükségem istenre, hogy kb 90%ig így magyarázzam.

Én "istenként" maximum az enrgiára tekintek, mert mindannyian előbb utóbb visszakerülünk az energia körforgásba.

2011. júl. 6. 12:28
 25/37 anonim ***** válasza:

"Én rögtön tudok neked mondani egy bizonyítékot, hogy te vagy te. Tegyük fel, hogy klónoznának téged. A tested tökéletes másolata lesz a mostanidnak, teljesen azonos. De nehogy azt hidd, hogy annak ugyanaz lesz az én tudata, mint neked. "

Ez pont ennek az ellenkezőnek a bizonyítéka. Nézd meg az én szemszogemből. Ugye abból indulj ki, hogy nincs lélek, de leklónoznak engem, és mindent amit az agyam tartalmaz, megtanítják neki, azaz a klónozás pillanatában 2 ugyan azzal a tudattal rendelekző ember van, de később mivel nem azonos helyen vagyunk a tapasztalataink mások lesznek ezálltal megváltozik a klónom és más lesz mint én. És az alap hülye feltételezés, hogy klónozással az emlékeid meg a tudásod is belekerül a klónodba (az csak úgy kerülhet be, ha külön megtanítják neki), mert a megszerezett tudásod, nincs kódolva a dns-láncodban. Ez pont olyan mintha azt mondanád, hogy az autó tervrajzába, miért nincs beleírva, hogy hogyan kopik el az ülés használat során, és miért nincs róla egy fénykép (részben azért mert fölöslges, részben azért mert mindenki máshogy ül be a kocsiba azaz mindenkinek máshogy fog elkopni).

"Itt van pont az igazság, hogy azt az isteni mivoltot nem lehet klónozni. Miért tiltják meg a klónozást, pont ezért, nem akarják, hogy bebizonyosodjon, hogy van Isten."

Ez meg egy hülyeség már fönntebb is leírtam, hogy miért. Azt meg miért nem lehet emgérteni, hogy pont a hívők titlakoznak a klónozás ellen.

2011. júl. 6. 12:40
 26/37 anonim ***** válasza:

A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:28

Előre jegyezném, hogy nem állt szándékomban győzködni téged, ahogyan vitázni sem, csak ismertetni akartam a dolgot, bár említed, hogy ezt te már lezongoráztad és továbbléptél, és intelligens beszélgető partnernek tartalak. Amúgy érdekes, mert ha eljutsz addig, amit mondok, tehát a mindentudó, mindenható Elméig, ami szó szerint maga a mindenség, akkor onnan hova van tovább? Csak egyszerű perspektíva váltás a létező kettőből(anyag az elsődleges, elme az elsődleges, harmadik nincsen) erre, és mindjárt magyarázható Isten, vallások és a többi. :)

Az álommal kapcsolatban annyit azért hozzáfűznék, hogy nekem és más embernek is volt már olyan, hogy olyat tapasztalt álmában, amit előtte soha sehol semmilyen formában...persze bele lehet magyarázni, hogy hát biztos elfelejtette, meg jelentéktelen. :P

A számítógépes példád is tökéletes, de az a helyzet, hogy a számítógépen zajló műveletek mögé, azok ellenőrzésére, megfigyelésére még mindig odahelyezzük az értelmet/elmét, ami mi magunk vagyunk...erről ne feledkezzünk meg, bár tudom hajlamos az ember saját elméjét kizárni, és az anyagi megjelenésbe belesüllyedni, mintha csak az létezne. Itt másról szól a dolog. :P

"Ha így nézed nem olyan kell ide semmi féle isten, elegendo az a néhány milliárd atom ami a dns láncot alkotja."

No igen...de mégis "honnét" jönnek az atomok? Egyébként én nem egy önkényes Istenről írok, bár lehet észrevetted, én csupán tudatosságról beszélek minden mögött, az elmén és annak megjelenő világérzeten kívülre odaképzelt anyagi világ helyett. Aminek(Elme) a fizikai testünk és maga az anyag a Gondolata, vagyis az anyag az akaratának kivetülése, ami során létrejönnek a "téves" ének, amit a pszichológia próbál vizsgálni és személy tudatnak nevezzük...tehát maga az ember, ami ebben a felállásban ugye az elme, aminek eszköz a test a tapasztaláshoz, egyenlő az Istennel(Elme).

"Ja, ha begombázol:P Viccet félretéve, hány olyan kísérleti operációt láttál, ahol az elmét elválasztották az agytóL? Mert én 1et sem."

Ha jól figyeltél láthatod, hogy a gondolat magasabb rendű mint az anyag, hiszen a gondolat maga az alkotó elem, és az elme eszköze...nem igazán fog működni anyagi műszerekkel az elme megfogása, ahogyan az sem, hogy nekem bármilyen gép a jövőben kitalálja, hogy most egy 30 cm átmérőjű, piros színű, fehér pöttyös labdára gondolok, amin a pöttyök 2 centiméterenként helyezkednek el egymástól. Azt tudjuk vizsgálni, hogy az elme hat az anyagra(eeg). Ráadásul itt elméleti síkra evezünk, tehát műszeres mérés nem működik...bár abból ki lehetne következtetni, hogy valami mégis csak van, ami Akarattal bír, az anyag mögött...kvantumfizikának vannak például elég jó kis kísérletei, amik azt bizonyítják, hogy az anyag kvantumállapota minden értéket felvesz egyszerre, és ahogyan reagál az anyaggal, ad fix értéket...csakhogy az anyag, amivel reagál, az még mindig minden értéket felvesz kvantumjaiban(és ugye az anyag kvantumokból áll), hogyan kapunk fix értéket, ha valami azt nem úgy akarja? eredetileg ömlesztve kéne hogy megjelenjen minden, egyszerre, kontraszt nélkül, de hát nem így van...:D

"Én "istenként" maximum az energiára tekintek, mert mindannyian előbb utóbb visszakerülünk az energia körforgásba."

Egyetértek, én is ezt teszem, csakhogy ez az energia mindent magában hordoz, vagyis tudatos egyértelműen, tehát mégis csak egy Univerzális Elméről van szó, ami ugye nem anyagból van, vagyis anélkül is létezik, míg az anyag "beleadott" energia nélkül nem. :P

üdv, és ha gondolod válaszolj

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 6. 17:32
 27/37 anonim ***** válasza:

Egyébként picit félreértettél, nem teljesen erre jutottam anno mint te csak valami hasonlóra, de aztán arra jutottam, hogy vagy anyagi világ létezik vagy szellemi. Ha anyagi világ létezik nem létezik szellemi, mivel az anyagi világra nem hat a szellemi világ, ha pedig szellemi világ létezik, akkor az nem lép kapcsolatban az anyagi világgal, tehát nem kapnak információt egymástól. Innen továbblépve láthatjuk, hogy teljesen mind1, hogy anyagi vagy szellemi világban élünk, mindekettőnek megvan a megjelenése, azaz mind1, hogy a világot odaképzeled, vagy ott van attól még szabályszerűségek érvényesülnek, és arra jutottam továbbá, hogy halálodkor, teljesen mind1, hogy szellemi vagy anyagi világban élsz, a mostani léted megszűnik létezni, tehát nem a mostani formában fogsz tovább élni. Anyagi világban anyaggá válsz, szellemi világba egyesülsz a szellemekkel (/energiával /tök mind1 minek nevezzük). Tehát ugyan úgy visszakerülsz a körforgásba, de az életed során szerezett információk szertefoszlanak, mivel a tested/szellem is szertefoszlik.

Én emiatt léptem tovább, mert ha jól sikerült leírnom és jól értelmezted láthatod, hogy anyagi és a szellemi világ is csak 1 értelmezés a 2 együtt nem létezik, vagy legalábbis nem hat egymásra, sehogyan, és mivel nem hat egymásra, ezért nem lehet benned egyszerre szellem és anyag, mivel nem lép egymással kölcsönhatásba, ezért hiába is van a testedben "szellem", nem fog semmit csinálni odabenn ami a testeden látható lenne, és a fizikai érzékelésed, lásd pl szem nem küldene a szellemednek információt. És amennyibben sikerült követned, akkor belthatod, hogy ezt követve, ugyanúgy van neki valós megjelenése a szellemi/anyagi világnak, emaitt a 2 nem különbözik egymástól hanem egy és ugyan az. Emaitt teljesen mind1, hogy az atomokat midnannyian csak képzeljük (tehát kvietülés), vagy azok ott vannak(tehát anyag), attól függetlenül úgyanúgy valós létezővé váltak. (Ezt most elég bonyolultan sikerült megfogalmaznom de remélem sikerül követned.)

"kvantumfizikának vannak például elég jó kis kísérletei, amik azt bizonyítják, hogy az anyag kvantumállapota minden értéket felvesz egyszerre, és ahogyan reagál az anyaggal, ad fix értéket"

Ezek szerint te is olvastad a kétrés kísérleteket:) Igen ezek érdekes dolgok, szerintem pont ez mutatja azt, hogy az egyszerű anyag is képes információkat tárolni, sőt minden információt tárol egyszerre, és azt az informácót közli veled amire éppen szükséged van.

"Egyetértek, én is ezt teszem, csakhogy ez az energia mindent magában hordoz" Energia mi mindent hordoz magába, ezt nem igazán értem?

2011. júl. 6. 18:02
 28/37 anonim ***** válasza:

A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:02

Úgy néz ki jót tett, hogy félreértettelek, legalább sikerült tisztázni a nézetedet, legalábbis azt, amin túlléptél.

Egyébként mit értesz anyagi világ és szellemi világ alatt?

Leírom én hogyan gondolom a dolgot, lehet így egyszerűbb lesz.

Tehát ez az elv szerint van egy Szellemi Szint, amiben a tiszta, materializálatlan tudás van jelen, amit az egyetemes Értelem/Elme birtokol. Ez a Szellemi Szint által létezik az Anyagi Szint, ahol a tiszta tudás, amit energiának is nevezhetünk, materializálódik az Elme akaratával. Ez nem azt jelenti, hogy csak a mi általunk, a mi érzékeink és műszereink által megismerhető anyagi megjelenés van materializálva...van még több is, de mivel mi jelenleg korlátozzuk magunkat a fizikai testünk által. mivel azzal azonosítjuk magunkat(nem az elmével tekintünk, hanem a testünkkel), azokat nem tudjuk "befogni", hiszen a fizikai testünk erre a megjelenésre van kalibrálva...ahogyan te is említetted, ha más lenne a fizikumunk, mást is "láthatnánk"(magasabb dimenziókat stb.).

A Szellemi Szint tehát az a "minden információ", amit a kvantumok hordoznak. Az az Energia, amiről előzőleg beszéltem, ami mindent magában hordoz...így kénytelen tudatosnak lenni ez az Energia, mivel az emberi elme tudatos...szóval az anyag az nem is olyan egyszerű(vagyis így szemlélve az egész elv egyszerű), pontosabban az anyag "mögött" ott van minden információ, ami létezik, és azért tudja, hogy mit jelenítsen meg az emberi elmének/elmében, hogy mi a szükséges, mert irányított a működése az Elme által. :)

ui. Avval egyetértek, hogy minden végül is visszaolvad az egyetemes energiába...az anyag, az emberek személyi tudata, de maga az Ember nem, az Én érzet nem szűnik meg soha, halál után is az "én" én marad, csak a személyiség "hal meg"...és az Elme által minden "információcsoport" tárolva van, vagyis el nem vész.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 7. 16:27
 29/37 anonim ***** válasza:

bocsi egy kiegészítés.

Azért mert a Tiszta Tudás materializálódik, attól függetlenül megmarad a Szellemi Szinten is.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 7. 16:38
 30/37 anonim ***** válasza:

"Egyébként mit értesz anyagi világ és szellemi világ alatt?"

Azt, hogy a 2 egy és ugyan az csak 1 fogalom. Teljesen mind1, hogy amit érzékelünk, az létezik-e vagy sem, tehát valóban anyag, vagy csak mi tudatunk gondolja azt hogy van ott anyag. Attól függetlenül valóságosnak érezzük, mondhatjuk úgy is, hogy materializálódott. Tehát mindenképp anyagi világban élünk, mind1 hogy a szellemi világból kivetülő (képzelt) anyag, vagy valódi anyag.

De, hogy leírjam szerintem miért hibás az elméleted, ezért feltételezzük, hogy létezik mind a 2. Azaz létezik szellem és anyag. Tehát mi az anyagi világ érzékelését végezzük anyaggal (szemünkel pl), és ezt dolgozzuk fel a tudatunkkal (szellemmel). De ezzel van 1 apró bökkenő, hogy az anyagi világnak információt kell közölni a szellemi világnak. Ergo kapcsolatba kell tudni lépni a szellemi (elme) világgal 1 csatornán keresztül, és azon keresztül továbbítani az információt. Namost annak mérhetőnek kell hogy legyen anyagi eszközökkel, mert ha azt állítod nem érzékelhető, és nem mérhető, ez azt jelenti, hogy az anyag nem tud kapcsolatba lépni a szellemmel, és fordítva. Tehát, ha azt állítod hogy nem érzékelhető/mérhető akkor viszont a logika hibás, azaz csak az egyik létezhet (helyesbítek csak az 1ik létezéséről tudhatsz, mivel a másik semmilyen információt nem közöl magáról). Tehát ezt az elvet követve, hiába létezik mind2 fölösleges, a másikról beszélni, mert ugysem tudsz róla semmit (meg amúgy sincs semmi köze a létezésedhez, tehát tőled teljesen függetlenül létezik), csak feltételezés, azaz elegendő elfogadni, hogy szellemi(tudati) vagy anyagi világban érlünk, és azt vizsgálni és megérteni, az szerintem lényegtelen, hogy milyen fogalmat használunk rá.

És még valami, mint írtam ha nem közöl információt és nem lép anyaggal kölcsönhatásba, akkor bizony az a helyzet, hogy a "tudat (szellem)" nem tudná hol van a test, azaz ugyancsak fölösleges anyagi világról beszélni. De attól még hogy érzékeled, hogy van "tested", nem kell azt feltételezni, hogy anyagi világban élünk, pusztán csak azt hogy azt létezőnek érzed, ergo azt nem tudhatod hogy anyagi vagy szellemi tested van, de azt tudod hogy van, és nekem ez elég. Inkább próbálom megérteni, hogy az anyagi/szellemi világ, hogyan és mi miatt működik úgy ahogy működik.

Valamint félrevezető az egy elme mind fölött, ahogy írod. Tehát nincs szükség 1 konkrét irányító elmére, elég ha az univerzum minden részletében benne van minden lényeges információ, pont amit írtál, hogy a kvantumtestek, minden információt tárolnak, és egyszerre több helyen is lehetnek stb.

2011. júl. 7. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!