Mikor józanodnak ki az emberek ezekből a vallási maszlagokból végre?
Akkor lenne szebb a világ,ha az emberiség azon fele,aki könyvek és igék mögé bújik,kimerészkedne a nyers realitásba,és nem kánkálná a szeretet és megbocsájtás szöveget,hanem egyszerűen csak művelné azt.Kérlek,ébredjetek fel ebből a téves képzelgésből,fogadjátok el az istentelen valóságot,és éljetek alázat nélkül,de becsülettel és megértéssel!
Olyan sokat kérek?Mi értelme eltakarni önön szemeteket?
Utolsó: részben jogos, amit írsz. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy nekem nem tetszik, hogy Istenre van szükség (meg egyebekre), mert különben máris ölés meg erőszakolás stb. mennének.
És azt már írtam, hogy az evolúció törvényeinek már régen nem szabadna ránk vonatkozni, hiszen az állatoknak nincs más választásuk, mint versengeni. De mi azt az adományt, amit kaptunk (most mindegy kitől vagy mitől) másra is fordíthattuk volna, minthogy olyan társadalmakat építettünk fel, amire kb. majdnem ugyanannyira jellemző a dominanciáért folytatott küzdelem, mint a legtöbb falkában élő állat esetében.
Jó lenne ha az ún. jóság mindenkinél belső indíttatásból eredne, nem pedig azért, mert valakit/valamit követ vagy fél tőle.
Ám ha ez a belső indíttatás csak és kizárólag Istentől eredhet, akkor teljesen jogos, amit írtál. Viszont én nem tudom kizárni, hogy nem így van.
Utolsó (már megint xd), valóban a lelkiismeretről írok. A tényleg jobb alatt egy felsőbb hatalmat értesz?
Akkor lássuk, mi indokolná, hogy józan megfontolás alapján döntsünk úgymond a jó mellett.
Pl. vegyük azt, hogy milyen lenne, ha semmi büntetést nem kapna senki azért, mert megöl egy másik embert.
Ebből azonban mi következik?
1. Engem is megölhet bárki.
2. Ha olyasvalakinek veszem el az életét, akinek a hozzátartozói pl. ismernek, akkor esetleg megölnek engem, de megölhetik bosszúból a hozzám közel állókat.
Normális gondolkodású és érzésű ember szeretne ilyen világban élni? Nem hinném. Mindezt pedig csak józan érveléssel vezettem le, szót sem ejtettem semmiféle felsőbb hatalomról.
Hasonló érvelést lehetne alkalmazni a tízparancsolatban fellelhető több szabállyal kapcsolatban is.
Persze megint azt lehetne mondani, hogy csak én hiszem, hogy a saját logikám alapján jutottam erre a következtetésre.
Utolsó:
Jogos a fejtegetés, de ha volt már lelkiismeret-furdalásod, tudhatod, hogy teljesen más érzés, mint a félelem a lebukástól, vagy hasonlók. Egy megmagyarázhatatlan érzés, egy "ezt nem kellett volna megtenned" lüktet benned, és ez az amiről azt tartom, hogy Isten ültette belénk. Ez nem lehet valamiféle falkaszellemből visszamaradt evolúciós csökevény, vagy kémiai reakció mert a legtöbbször magukkal az ösztönökkel ellentétesek. Nem is ok-okozati összefüggéseken alapuló logikai következtetés. Sokan elnyomják, de végleg kiirtani nem lehet.
Kedves kerdezo!
Ne itt a forumon ird ezt le, hanem Te kezd el gyakorolni azt, amirol beszelsz itt.
Tehat allj fel es menj az emberek koze, es "ebreszd" fel Oket!
Segits Nekik, mutasd meg azt az utat amirol beszelsz, es gyozd meg Oket a Te igazsagodrol, hogy elkerulhessek azt a sok fizikai es lelki betegseget amiben jelenleg elnek.
Ne az elet negativ jelensegeire figyelj, s igy kritizalod az embertarsaidat, mivel a gyengesegeire es a hibaira figyelsz,
hanem allj fel es menj kozejuk es segits Nekik!
"Ez nem lehet valamiféle falkaszellemből visszamaradt evolúciós csökevény, vagy kémiai reakció mert a legtöbbször magukkal az ösztönökkel ellentétesek. "
Pontosan! A falkaszellem pontosan arra vezérelne, hogy próbáljunk akár átgázolni a másikon, hogy jobb pozícióba kerüljön.
Hogy nem lehet-e ok-okozati összefüggésen alapuló logikai következtetés? Épp az előbb írtam le egyet.
"A falkaszellem pontosan arra vezérelne, hogy próbáljunk akár átgázolni a másikon, hogy jobb pozícióba kerüljön. "- B
Bár ehhez hozzá kell tenni, hogy az állatoknál nem léteznek aljas, sunyi módszerek mások háttérbe szorítására.
Azt kell mondjam, valószínűleg soha.
Statisztikák bizonyítják (egy másik kérdésben idéztem is párat, kérésre átmásolom ide), hogy az intelligencia és a vallásos hitre való hajlam negatív kapcsolatban áll egymással, tehát a magasabb intelligenciával rendelkező emberek kevésbé hajlamosak hinni. Alacsonyabb intelligenciával rendelkező emberek pedig mindig lesznek.
A természettudományos oktatás színvonalának emelésével visszább szorulnának a vallások, de nem lehet mindenkiből fizikus professzort faragni, így a vallások megszűnni sosem fognak.
Most erre hadd válaszoljak egy idézettel:
"Az első korty a tudomány poharából ateistává tesz. A pohár alján pedig ott van Isten." Isaac Newton
Én is lehet evolúció hívő lennék, ha csak annyi lenne az ismeretem a természet tudományokról, mint amennyit oktatnak középiskolában. De ahogy egyre jobban átlátja az ember a dolgokat, egyre jobban sántítanak a tudományos elméletek. Ami pedig nem illik bele a képbe, nyilván nem "megdőlt az elméletünk" címen könyvelik el, hanem "a tudomány most is kutatja" címen.
"Mivel az evolúció lényege, hogy az erősebb maradjon fent, a gyengébnek vagy a butábbnak meg kell semmisűlnie."
Ezen jót mosolyogtam. Az a gyenge roma nép csak ellepi majd Magyarországot :)
Már az evolúció sem az igazi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!