Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor józanodnak ki az emberek...

Zenon kérdése:

Mikor józanodnak ki az emberek ezekből a vallási maszlagokból végre?

Figyelt kérdés

Akkor lenne szebb a világ,ha az emberiség azon fele,aki könyvek és igék mögé bújik,kimerészkedne a nyers realitásba,és nem kánkálná a szeretet és megbocsájtás szöveget,hanem egyszerűen csak művelné azt.Kérlek,ébredjetek fel ebből a téves képzelgésből,fogadjátok el az istentelen valóságot,és éljetek alázat nélkül,de becsülettel és megértéssel!

Olyan sokat kérek?Mi értelme eltakarni önön szemeteket?

2011. ápr. 6. 10:40
1 2 3 4 5 6
 41/59 Bozak válasza:
38%
Igen, a föld lapos és a szélein lecsorognak a tengerek. Ja és sajtból van a hold
2011. ápr. 7. 23:19
 42/59 anonim ***** válasza:
26%

Az előző primitív hsz.-ra reagálva:

Amiket említettél, h a föld már gömbölyű, ez tény, de ha az evolúciót is tényként kezelitek, csak saját tudatlanságotokat támasztjátok alá, ugyanis az csak egy elmélet, mivel még nem sikerült bizonyítani soha.

2011. ápr. 8. 10:52
 43/59 anonim ***** válasza:
46%
Nekik kell felismerniük,hogy tévúton járnak,senkire nem lehet ráerőltetni.De a vallások legtöbbje sztem előbb-utóbb be fog fuccsolni,mert az embereket nem fogják kielégíteni a "maszlagok",ők is érezni fogják,hogy nem élik az életet szabadon,úgy,ahogy valóban szeretnék.
2011. ápr. 8. 12:01
 44/59 anonim ***** válasza:
54%
Miért akkor mi fogja kielégíteni a "maszlagok" helyett az embereket? A tudomány? A szexuális szabadosság? A részegen hányós bulik? A karrier meg a pénz? Világosíts fel kérlek.
2011. ápr. 8. 14:35
 45/59 anonim ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

"szeretet és megbocsájtás szöveget"

" éljetek alázat nélkül,de becsülettel és megértéssel! "

Ezt a hívőktől várod el? Akkor Te miért nem teszed ezt? Hol található a szövegedbe a szeretet és megértés? Csak a gúny, a kritika árad belőle!

2011. ápr. 8. 14:38
 46/59 anonim ***** válasza:
Az embereknek mindig is szükségük volt lelki támaszra. Gondolj bele ha mindenki hívő lenne vagy legalábbis megpróbálná betartani a Tízparancsolatot, tudna önzetlen lenni, szeretni és megbocsájtani mennyivel könnyebb lenne itt az életünk. Sajnos nem értem miért fáj az a tisztelt olvasónak ha valaki szeretni tud és alázatos. De persze ha valakit nem érdekel ez az egész akkor békén kell hagyni vele, tiszta sor. Tudni kell gyakorolni a toleranciát. Valaki megpróbált megtéríteni vagy csak szimplán nem tetszik neked ez az egész?
2011. ápr. 9. 00:58
 47/59 anonim ***** válasza:
52%

14:35

Ha majd megteszed azt a lépést,hogy abbahagyod az ítélkezést a pénz,karrier,szexualitás,tudomány,és más emberek életvitele felett,elhagyod a cinikus álláspontjaidat,nyitott leszel más életfelfogásokra is,akkor meg fogod érteni,hogy az élet nem csak tudományból,vallásból,meg nem vallásból,meg részeges-hányós bulikból áll,a pénztől és a karriertől nem kötelező függeni,hanem lehet egyszerűen csak élvezni,hogy van,a szexuális szabadosság pedig nem az aberrációval egyenlő,hanem a szégyenérzet,és félelem elhagyásával,ami az embereket kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá teszi.

2011. ápr. 9. 16:14
 48/59 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Mastodon !

Vallás vagy hit? melyiket nevezed maszlagnak?

mert a hit egy felsőbbrendű hatalomnak nem logikátlan elképzelés, hanem LOGIKUS Következtetés. Önmagadban hinni, számomra több, mint mulatságos, mert nem hoztál a világra semmit, és nem is viszel ki semmit.

Egy picike cseppek sem vagyunk a tengerben,..mitől kellene " önmagunkban " hinni?

Meg aztán önmagunkban nem lehet hinni, hisz mi vagyunk,tudjuk kik és hol vagyunk.. hová kell ehhez a hit?

Ja, most az jön, hogy HIDD EL MEG TUDOD TENNI...STB.. erre gondolsz?

Üdv. Ildikó

2011. ápr. 10. 18:24
 49/59 Tyler913 ***** válasza:
100%

Az utolso kommentelo jo valaszt irt,tetszett!

Ugy veszem eszre,nagyon sok ateista onmagat erosnek gondolja,olyan embernek,akinek nincs szuksege tamaszra,mert bizik magaban,ezert a "gyenge" vallasosok felett all,akik egy diktator Isten parancsait kovetve elik az eletuket,de legalabb felelosseget nem kell vallalniuk.

Es sok tekintetben igazuk is van!Valoban sok ember hitenek a felelem az alapja,ez affele "kezdeti szint".Mondhatnam azt,hogy megneznelek Teged, kedves Mastodon,halalos agyadon fekve,szamot vetve az eleteden atfut-e,hogy most a nagy budos semmi jon,tokjo.De ez szamomra mar nem erv.En szemely szerint nem azert vagyok hivo,mert Isten leveszi a vallamrol a felelosseget.Az eletemert en vagyok a felelos,a donteseimet en hozom,ha hibazom,a sajat szarom hullik vissza ram.Isten nem abban segit,hogy iranyitja az eletemet helyettem.O semmi olyat nem tesz meg nekem,amit magamnak kell megcselekednem.Inkabb csak lehetove teszi,hogy dontsek.en vallasoskent atmentem par dolgon,a legmelyebb ketsegeken,szembeneztem a sajat felelmeimmel,az uresseggel,direkt azert,hogy legyozzem a gyenge,vagyvezerelt hitemet,hogy ne azert higgyek,mert manko kell.Es mikor mindezen atverekedtem magam,elkezdtem megtapasztalni Isten szeretetet,aminek a sok emberi elofeltetelezesem gatat szabott.Meg nagyon az ut elejen jarok,de mondhatom: meg soha nem voltam ilyen eros!

2011. ápr. 11. 05:27
 50/59 anonim ***** válasza:
100%

Ami a szabadságot illeti: kell szabadabb, mint egy kis hajó a vad tengeren? Ha a kapitány betartja a szabályokat, és ismeri a hajót élvezheti a szabadságot. Ha nem, áldozatul esik a viharnak. Kell szabadabb egy csodásan keringőző párnál? De ha nem tartod be a lépéseket, a lábára taposol a másiknak. Ha leállsz szólózni, akkor is, ha jól táncolsz, megbomlik az egyensúly, mert egy páros tánc szépsége a partnerek együttműködésében van.

Azért írtam le ezeket, hogy megmutassam, amikor szabad életről beszélünk, a hívő ember szabadabb hiszen olyan szabályokat tart be amikkel csodásan kifejezheti magát és érvényesülhet az életben. Szabályok nélkül káosz lesz, és az anarcnia nem szabadság.

Tévedés azt hinni, hogy a nem hívő élet az szabadság. Sokan rabszolgái haragnak, gyűlöletnek, drogoknak, alkoholnak, magánynak, karriernek, pénznek, hatalomnak. Nem mindenki, de nagyon sokan. Az a szabad ember, aki bármikor képes felállni, otthagyni mindent valami nagyobbért, jobbért.

2011. ápr. 13. 14:09
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!